Review – Rimmel Scandaleyes Shadow Paints

Rimmel is één van mijn favoriete budget-merken: het is Brits, het is vooruitstrevend, het is top. En met hun Scandaleyes-collectie scheren ze hoge toppen. Ten eerste: de naam vind ik fantastisch. Ik verwachtte onmiddellijk producten voor brave meisjes die ’s avonds hun inner drama queen bovenhalen. Theatrale kleuren en unieke texturen, dat wil ik!

En Rimmel heeft goed werk geleverd. Het Scandaleyes waterproof kohl kajal potlood is de meest intense kohl op de budget-markt. En deze Scandaleyes Shadow Paints: die kunnen we zeker en vast uniek noemen.

rimmel scandaleyes

Scandaleyes Shadow Paints zijn liquid cream eyeshadows. Ze zijn veel dunner van textuur dan gewone cream eyeshadows en hebben ook een vreemd cooling effect. Ze voelen werkelijk heel koud aan wanneer je ze aanbrengt. Door de dunne textuur voelen ze ook heel licht aan. Bij andere cream eyeshadows voel ik soms het product op mijn oogleden liggen. Met deze Shadow Paints ervaar je enkel een fris briesje

Door de dunne textuur drogen ze heel snel. Daarom werk je best oog per oog. Bij de eerste laag krijg je een stain op je oogleden. Daarna kan je opbouwen voor een intens resultaat. Je hebt een stevig paar lagen nodig om de volle kleur te krijgen.

scandaleyes shadow paints

De Shadow Paints zitten in een soort van lipgloss-achtige tube. De applicator is een heel vreemd stokje met een spons-applicator. De spons is daarentegen veel harder dan bij lipgloss. Gevoelige oogleden zijn gewaarschuwd. Door de dunne vorm van de applicator moet je ook een paar keer terug in het product gaan vooraleer je voldoende oogschaduw op je oogleden krijgt.

scandaleyes shadow paints

Ik heb twee kleuren: Slate Grey en Rich Russet. Beide kleuren kunnen we niet uniek noemen, maar ze zijn wel mooi! Slate Grey is een metallic blauw-grijs. Rich Russet is een metallic bronze. Wanneer je één laag aanbrengt, krijg je geen metallic effect. Daarvoor moet je serieus opbouwen.

20140712_115545

Op mijn oogleden bleven de Shadow Paints niet extreem lang zitten. Ik gebruik geen primer, want dan zou ik het luchtige effect missen. Op mijn hooded monolid-stuk (moeilijk uit te leggen, maar het stukje onder mijn ooglid, dat mijn wimpers bedekt. Daarom zijn mijn wimpers treurwilgen) waar veel plooien zitten, gingen de Shadow Paints na een tijdje creasen. De kleur werd na een paar uur ook minder intens. Als jij wel een crease hebt, en je oogschaduw blijft er makkelijk plakken, dan zou ik opletten met deze Shadow Paints.

Op die ‘ik ben lui, maar moet toch mijn huis verlaten en er nog deftig uitzien’-dagen zijn de Scandaleyes Shadow Paints ideaal. Ze zijn heel uniek qua textuur en brengen snel aan, maar voor een schandaal zullen ze net niet zorgen.

Rimmel Scandaleys Shadow Paints – prijzen tussen 6.49 euro (bij webshops uit UK) en 13.95 euro (bij webshops uit België en Nederland). O.a. te koop bij Feel Unique, Bol en Kruidvat. 

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge