in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Tom Ford Eye Color Quad in Cognac Sable

Willen of niet, iedereen houdt van luxe. En luxueuzer dan Tom Ford kan je bijna niet gaan. Zijn kleding en handtassen kosten een rib uit mijn lijf, maar zijn make-up kan ik nog net betalen. Vorige winter kocht ik zijn Cognac Sable Eye Color Quad, maar is het de moeite waard?

IMG_4466 (Copy)

Ik zal het eventjes kort samenvatten: ja, voor mij is hij zijn prijskaartje waard. Wanneer je dit palette in je handen hebt, voel je je de koningin te rijk. Het prachtige donkerbruine doosje is afgewerkt met goudkleurige details. Wanneer je het sluit, maakt het die hemelse magnetische klik. En wanneer je het opent, komen vier superieure oogschaduwen je tegemoet.

IMG_4481 (Copy)

Over de samenstelling van de kleuren is zorgvuldig nagedacht. Het zijn niet de meest originele kleuren in de wereld, maar ze zijn wel alle vier ontzettend mooi. De eerste oogschaduw is een shimmery beige highlight met een gouden ondertoon. Daarnaast vind je een pressed glitter eyeshadow met de beste textuur op deze wereld, want je krijgt pigment, glitter en geen fall-out. Daaronder zitten nog twee kanjers: links een chocoladebruine kleur met een fijne roest-achtige shimmer. De kleur van deze shimmer past perfect bij de pressed glitter eyeshadow. Rechts vind je een koele donkerbruine, bijna taupe kleur met een grotere zilver shimmer.

Dit is een multifunctionele quad, moet ik toegeven. Met de highlighter en één van de bruine kleuren kan je een makkelijke everyday look creëren. Met enkel de donkere kleuren heb je een smokey look in no time. Voeg er wat glitter bij, en het feest is compleet.

Deze quad is ontzettend fijn gemalen.
Deze quad is ontzettend fijn gemalen.

De textuur van alle oogschaduwen is ongeëvenaard. Zacht, gepigmenteerd, makkelijk te blenden en zonder fall-out. Deze oogschaduwen kan ik met geen enkel ander merk vergelijken. Ze zijn uniek op deze markt, maar daar betaal je ook voor.

20141004_093716 (Copy)

Wil je deze herfst ook baden in luxe? Zoek niet verder. Pink een traantje weg wanneer je aan de kassa staat, maar daarna zal je nooit meer terugkijken.

Prijs
63.00 pond (ongeveer 81.00 euro, auw)
Waar te koop
48 Comments
  1. Mjay

    08/10/2014 09:01

    Hoe uniek ook, dat kan ik niet Geen 81 €, auw! Maar ’t is echt een prachtig palette, dat ik moet ik inderdaad toegeven!
    Mjay heeft onlangs geplaatst…Quick Look # 2 – Wet ‘n Wild Pride

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:37

      ’t Is een vreselijk pijnlijk bedrag, hé! Maar vorige winter kon ik me echt niet meer inhouden

  2. Daphne

    08/10/2014 09:40

    Wauw, wat een pigment! Maar de prijs ai, die houdt me wel een beeetje tegen.

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:38

      Het is inderdaad de high end van de high end. Maar heel soms kan je hem met korting kopen. Vorig weekend gaf Harrods bijvoorbeeld 10 procent korting op alles, en dan scheelt het toch al een beetje.

  3. Runway World JL

    08/10/2014 10:06

    Wauw wat een prachtige kleuren, dit is echt een herfstpalette.
    Runway World JL heeft onlangs geplaatst…L♦ Shoplog New Look

  4. De eerste zin van de post is geweldig! Jij schrijft heel leuk.
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla heeft onlangs geplaatst…Rebel Sells: H&M en de Koerdische vrouw

  5. Alice

    08/10/2014 10:26

    Niet voor niets 1 van mijn favoriete oogschaduwpaletten!

    X Alice
    Alice heeft onlangs geplaatst…Dark Circle Eraser

  6. inspiredbylifee

    08/10/2014 10:41

    Wat een mooierd!
    inspiredbylifee heeft onlangs geplaatst…Giordani Gold CC-Cream – Natural & Light

  7. Denise

    08/10/2014 10:46

    Super mooi ! Het pigment ziet er geweldig uit ! Hier kun je mooie looks mee maken X

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:41

      Ja, er zijn heel veel combinatie-mogelijkheden! Het zou ook super staan bij jou!

  8. Mayara Esther

    08/10/2014 11:03

    Waauw, mooie kleuren en prachtige verpakking.. maar de prijs.. uh die is wel pijnlijk.
    Mayara Esther heeft onlangs geplaatst…❤ 7 Redenen waarom ik van Herfst hou!

  9. Michaela

    08/10/2014 11:12

    Ohhh doe maar lekker luxe, wat een beauty is het! I love Tom Ford!
    Michaela heeft onlangs geplaatst…Artdeco – Glam, Moon & Stars collectie

  10. Kiss & Make-up

    08/10/2014 12:37

    Ik ben echt helemaal verliefd op de kleuren! Herfsttinten zijn echt mijn ding. Geweldig mooie quad dus!
    Kiss & Make-up heeft onlangs geplaatst…Review | Revlon ColorStay Gel Envy Longwear Nail Enamel Collection

  11. Chinouk

    08/10/2014 13:32

    Oh, die prijs, wat pijnlijk! Maar.. het is Tom Ford, dus dan mag het. Prachtig palette voor het najaar, geniet er van!
    Chinouk heeft onlangs geplaatst…Garnier Micellair Reinigingswater

  12. Lys

    08/10/2014 14:03

    Whoa, die koperkleur alleen jammer van het prijskaartje, ik zou het er nooit aan durven uitgeven! Maar gow, toch een epic palette!
    Lys heeft onlangs geplaatst…A CAREFREE BASE WITH URBAN DECAY

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:43

      Wacht totdat je het in het echt ziet. Dan maak je jezelf toch wijs dat het die prijs waard is

  13. Amy

    08/10/2014 14:57

    Inderdaad vrij duur maar oh-zo-mooi! De Tom Ford quads laten me niet meer los, haha!
    Amy heeft onlangs geplaatst…BEAUTY | Make-up voor groene ogen

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:44

      Haha, mij ook niet! Ik ben al mijn volgende aankoop aan het overwegen!

  14. Anouk

    08/10/2014 16:45

    Oh wauwie, wat een prachtig palette! De kleuren en de pigmentatie zijn echt super!
    Anouk heeft onlangs geplaatst…Review: Catrice – Make Up Blending Sponge

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:44

      Ja hé, alles wat je van een high end product verwacht!

  15. Kirsty

    08/10/2014 16:59

    Ooohhh wat een pareltje is dit zeg! Alleen die prijs is inderdaad wel wat hoog!

  16. Fleur

    08/10/2014 19:21

    Oh wauw wat een ontzettend gaaf en mooi palette! Helemaal mijn kleuren!

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:45

      Ja, het zijn echt kleuren die bij veel mensen goed zouden staan!

  17. Jasmine

    08/10/2014 19:58

    Je maakte het spannend om naar het prijskaartje te kijken, een mooie duit! De bronze gouden oogschaduw is ongelooflijk prachtig!!
    Jasmine heeft onlangs geplaatst…Professional bamboo brush set

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:46

      Ja, ‘k vond het wat gênant om die prijs te vermelden, maar het moest nu eenmaal

  18. Birte

    08/10/2014 21:54

    Supermooi, ik kijk al uit naar een look met dit palet. Nog eens dikke proficiat met je nominatie voor de Knack Weekend Blog Awards!
    Birte heeft onlangs geplaatst…Instagram diary: september 2014

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:47

      Dankjewel! ‘k Had het totaal niet verwacht, maar ’t is wel een aangename verrassing!

  19. Sara - Window On My Wardrobe

    08/10/2014 22:24

    Heel erg mooi palette! Prachtige en warme kleuren

    X Sara
    Sara – Window On My Wardrobe heeft onlangs geplaatst…Glitter: Sequined Skirt & Color Block Heels

  20. Lieselot

    08/10/2014 23:59

    Amai, 81 knotsen voor een palet, dat zal toch nog niet voor direct zijn gezien ik op een studentenbudgetje leef! Maar je hebt gelijk wanneer je zegt dat het niet luxueuzer wordt dan dit: die verpakking, die kleuren, die pigmentatie (hartje!)…
    Lieselot heeft onlangs geplaatst…Obsession du jour: Diamanti Per Tutti

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:49

      In mijn studenten-tijd kon ik dat ook niet betalen, zenne. Toen smeet ik mij op Catrice en Essence Maar eenmaal je begint te werken, worden al die andere merken toch wel heel verleidelijk.

  21. itisromane

    09/10/2014 08:55

    Wauw heel erg mooi!
    itisromane heeft onlangs geplaatst…Keep fighting.

  22. DQ

    09/10/2014 18:37

    Holy moly, wauwie! X
    DQ heeft onlangs geplaatst…The Other Woman

  23. bymarlayne

    09/10/2014 19:50

    Prachtig palette! Jammer hij zo duur is
    bymarlayne heeft onlangs geplaatst…Autumn Playlist

    • Jasmijn Cherubijn

      10/10/2014 18:50

      Ja, da’s waar, maar ik denk niet dat Tom Ford ooit zijn prijzen niet naar beneden zal doen.

  24. saarenzo

    10/10/2014 20:46

    Heel mooi palette! Maar die prijs… auuuw.. Zou jij trouwens een keer een artikel kunnen schrijven over het ontwerp van jouw website? Waar je je domein hebt gekocht en hoe je de lay out hebt gemaakt en zo? Ik vind jouw website er namelijk zo mooi en strak uitzien en ben van plan eind dit jaar (o wacht, dat is nu al bijna) een eigen domein te kopen, maar weet niet goed hoe het allemaal werkt.
    saarenzo heeft onlangs geplaatst…BESTELLING BIJ SANS-ONLINE.NL

    • Jasmijn Cherubijn

      12/10/2014 10:04

      Blij dat je de lay-out mooi vind! Ik zie alleen maar verbeterpunten :). Zal mijn best doen om met mijn beperkte kennis een artikeltje erover te schrijven!

Leave a Comment

CommentLuv badge