Review – YSL Matt Touch Primer

Ik ben geen grote face primer-fan. Meestal houdt mijn foundation het tot ’s avonds vol en hoef ik overdag mijn make-up niet bij te werken. Ik zie het nut er niet van in om een extra laag op mijn huid te smeren.

Maar drastic times call for drastic measures, en tijdens de warme zomermaanden is mijn T-zone een rampgebied. Dan bereikt mijn gecombineerde huid haar hoogtepunt. Ik word wakker met een vette neus, een halfuur na mijn huidverzorgingsroutine is ze daar weer en na een uur met make-up is mijn neus een spiegel. En op die dagen ben ik blij dat de primer uitgevonden is. Maak kennis met mijn jarenlange compagnon, YSL Matt Touch.

ysl matt touch primer

Door hun Touche Eclat en Le Teint Touche Eclat associëren velen Yves Saint Laurent met een dewy skin. Maar YSL heeft ook aandacht voor de vette huid en heeft de Matt Touch Foundation in hun assortiment. En deze foundation gaat hand in hand samen met de briljante Matt Touch face primer.

ysl matt touch primer

De Matt Touch primer zit in een witte tube met een shiny, gouden dop. Je krijgt 30 ml. product. De primer zelf is ook wit en best wel stevig. Terwijl je het aanbrengt, voelt het poederig aan. Zoals bij alle primers, is het belangrijk dat je heel weinig product gebruikt. Hoe meer product je gebruikt, hoe minder het werkt. Je krijgt dan namelijk het peeling-effect, waarbij de primer samen klit en van je gezicht rolt. Daarom breng je het ook best aan in een vegende beweging (van binnen naar buiten). Wanneer je het in de huid masseert, zoals je zou doen met een moisturizer of foundation, krijg je ook het peeling-effect.

Voor enkel de T-zone gebruik ik veel minder dan dit.

Voor enkel de T-zone gebruik ik veel minder dan dit.

YSL Matt Touch is oil free, maar bevat wel siliconen, waaronder dimethicone en cyclomethicone. Persoonlijk heb ik geen problemen met siliconen (waar vind je nog een foundation zonder siliconen?), maar als jouw huid wel gevoelig reageert op siliconen, zou ik deze absoluut overslaan. Door de siliconen lijken je poriën onmiddellijk veel kleiner en voelt je huid heel zacht aan. Je huid lijkt inderdaad mat, maar helemaal niet droog. Daarna glijdt de foundation over je huid.

ysl matt touch

Doorheen de dag gebeurt het mirakel en houdt YSL Matt Touch je natuurlijke oliën volledig tegen. Op die momenten wanneer ik in de spiegel kijk en verwacht een vette T-zone te zien, lijkt mijn huid volledig normaal. Niet droog, niet vet: perfectie!

Je kan YSL Matt Touch ook boven je foundation aanbrengen. Dan kan je best de primer op je huid deppen en niet vegen, want dan zal je foundation volledig naar de vaantjes zijn.

Gebruiken jullie een primer? En welke is jullie lieveling?

YSL Matt Touch Primer – 41.50 euro. Onder andere te koop bij Ici Paris XL (vond ‘m niet terug in de webshop, maar ik denk dat hij daar minder kost) en Sephora.fr

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge