Review | YSL Le Teint Touche Eclat

In mijn hele leven heb ik nog maar twee foundations opnieuw gekocht, namelijk Armani Luminous Silk en YSL Le Teint Touche Eclat. Maar als ik één van de twee moet kiezen: zonder twijfel Yves Saint Laurent.

IMG_2220

Le Teint Touche Eclat is alles wat ik van een foundation verwacht: long-wearing, lichtreflecterend maar zonder shimmer, niet te dewy, medium dekking en gewoonweg ongelofelijk flatterend. Wanneer ik een complimentje over mijn huid krijg, is de kans groot dat ik Le Teint Touche Eclat draag.

Op die dagen wanneer mijn huid dof en levenloos lijkt, geeft Le Teint Touche Eclat me een injectie jeugdigheid. Mijn huid straalt, alsof ik net moisturizer heb aangebracht. En op de koop toe blijven die stralen een hele dag zitten. Daarvoor moet ik wel een setting poeder op mijn T-zone aanbrengen, maar de normale tot droge huid zal dit niet nodig hebben.

IMG_2300

De prijs voor makkelijkste foundation om aan te brengen, wint Le Teint Touche Eclat ook. Met een buffing brush, met de vingers, met een spons: het werkt allemaal. Hij lijkt nooit cakey (wordt ook nooit cakey na een paar uren), ik krijg nooit een streperig resultaat en hij valt makkelijk op te bouwen.

Le Teint Touche Eclat komt ook in één van de grootste kleuren-gamma’s die ik al gezien heb. Daarom heb ik ook mijn perfecte match kunnen vinden, namelijk BD20. Zoals je waarschijnlijk al wist: ik heb een stevige dosis geel pigment in mijn huid zitten, en de Beige Doré – kleuren zijn ideaal voor mij. Wanneer een foundation te roze is, lijkt mijn huid modderig. Wanneer een foundation te geel is, ben ik een Simpson. Beige Doré zit op die gulden middenweg: de kleur werkt verhelderend, en sluit perfect aan bij mijn huidskleur. Deze kleur op mijn huid met “voor en na” – toestanden kunt u hier zien.

Van links naar rechts: YSL Le Teint Touche Eclat BD20 - NARS Sheer Glow Deauville - MAC Moisture Cover NC20

Van links naar rechts: YSL Le Teint Touche Eclat BD20 – NARS Sheer Glow Deauville – MAC Moisture Cover NC20

IMG_2287

YSL Le Teint Touche Eclat: ’t is mijn chouke. Naar mijn bescheiden mening is het de beste foundation in het YSL – gamma en op de koop toe één van de beste foundations in mijn foundation lade. Mocht YSL ooit de productie van deze foundation stopzetten: ik staak, ik hou petities, ik boycot YSL en ik hang mij vast aan een boom. Wie doet mee?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge