This was London ’15

Mijn jaarlijks bezoek aan Londen is alweer voorbij. Elke keer doe ik nieuwe ervaringen op en laat ik me inspireren door de London vibe en streetstyle. Deze stad zal ik nooit beu worden. Als herinnering voor mezelf toon ik jullie vandaag mijn memorabele momenten van Londen 2015!

Ik heb een fiets gehuurd

Ik ben een openbaar vervoer-mens. En wanneer ik het openbaar vervoer verlaat, doe ik de rest te voet. Een stalen ros tussen mijn benen vind ik nooit de meest logische of veiligste keuze.

11-03-15 - 6 (Copy)

Maar in Londen hebben we zotjes gedaan en een fiets gehuurd. Aangezien ik mezelf een gevaar op de baan vind (en zeker aan de linkse kant van de weg), hebben we een fietstochtje door Hyde Park gemaakt.

11-03-15 - 36 (Copy)

Ik heb Nicolas Cage gezien

Aan de zij-ingang van Harrods is the millionaire’s roundabout. Officieel heeft het waarschijnlijk een andere naam, maar aan dat ene rondpunt stoppen alle obsceen dure auto’s met privé-chauffeur om hun miljonair op te halen. En deze keer liepen de groene Harrods-mannetjes vlijtiger dan anders rond, dus we wisten: hier gebeurt iets speciaals.

En Nicolas zat ook op de trein :)

En Nicolas zat ook op de trein

En opeens zagen we een boom van een vent, met top hat en rode zonnebril. De “ik doe alsof ik incognito wil zijn, maar eigenlijk wil ik dat niet” – look, dus. En oja: het was niemand minder dan Nicolas Cage.

Mijn coiffeuse wordt onderbetaald

Deze Aziaat houdt van haar oorspronkelijke keuken, dus ’s middags hebben we in Chinatown gegeten. Ik ben altijd onzeker over brassy kleuren in mijn ombre, maar die middag besefte ik dat mijn ombre er best mag zijn.

11-03-15 - 13 (Copy)

Tientallen Jommekes hebben we gezien, en da’s geen gezever. Nog nooit ben ik mijn coiffeuse zo dankbaar geweest.

11-03-15 - 68 (Copy)

 Embankment café is mijn oase van rust

Vorig jaar hebben we dit cafeetje per ongeluk ontdekt, maar dit jaar zijn we opzettelijk teruggekeerd. Recht tegenover de Naald van Cleopatra (die obelisk) en op 10 minuten van de Big Ben ligt het pittoreske Embankment café.

11-03-15 - 62 (Copy)

De wc is afschuwelijk, maar de groene omgeving, het lekkere ontbijt en de relatief goedkope drank maakt alles goed.

Recht tegenover de poep van de sfinx dus :)

Recht tegenover de poep van de sfinx dus

Covent Garden is slecht voor de portemonnee

Een Chanel make-up store, naast één van Dior met daarnaast één van Burberry. En mocht dat nog niet genoeg zijn: aan de overkant zitten Clinique en Bobbi Brown. Oh, Covent Garden, jij bent gevaarlijk.

11-03-15 - 8 (Copy)

Voor de rest kan ik aanraden het markt-gebeuren links te laten liggen, en door de straten te trekken. Charmante winkels en uitstekend pub food: je vindt het daar allemaal.

 Het Kruidvat moet Boots-allures krijgen

In Londen Boots bezoeken, moet verplicht worden. Er staat altijd iets in promo, de self-checkouts werken verrassend vlot en het make-up aanbod is megalomaan.

unnamed (Copy)

Wat Charles Worthington en Rimmel spulletjes gingen uiteraard met mij mee naar huis.

Take a walk on the wild side

De metro links laten liggen en Londen te voet doorkruisen: ik haal daar veel plezier uit. Ondergronds zie je nu eenmaal niet veel van de stad. Bovengronds zie je daarentegen de beste street style outfits.

Vlijtig aan het wandelen :)

Vlijtig aan het wandelen

Londenaars hebben een aangeboren gevoel voor mode, en ook dit jaar heb ik mijn ogen uitgekeken. Loafers heb ik bijvoorbeeld aan de voeten zien pronken van ongeveer iedereen, en staan nu ook heel hoog op mijn wishlist.

Het werd kortom een rustige citytrip, met veel gewandel en gefiets. En nu kan ik in stilte uitkijken naar mijn volgende bezoek. Londen tijdens de kerstperiode heb ik nog nooit gezien, dus wie weet .

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge