Top 3 Tips – Vampy lips

Het is weer die tijd van het jaar: herfst. En in make-up land betekent dit maar één ding: dark lips. Ik heb niet de grootste, niet de mooiste en zeker niet de meest symmetrische lippen, maar een donkere lip draag ik ontzettend graag. Noem het mijn overblijfsel uit mijn gothic-periode. Donkere lippen vind ik een eenvoudige manier om me snel een ander look aan te meten. De combinatie-mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Daarom toon ik je vandaag mijn drie favoriete donkere lippenstiften!

IMG_3482 (Copy)

Je m’excuse voor de staat van mijn lippenstiften, maar hé: zo zie je ten minste dat ik ze gebruik!

  • MAC – Matte Lipstick in Smoked Purple

MAC is de kampioen der donkere lippenstiften, maar ik vond het oneerlijk om enkel MAC lippenstiften te vermelden. Enerzijds omdat het een redelijk saai artikel zou worden, anderzijds omdat ik – onbewust – extreem veel over MAC schrijf. Daarom bespreek ik enkel mijn grootste MAC favoriet!

IMG_3651 (Copy)

En die favoriet is MAC Smoked Purple. Dit is een PRO kleur, maar ook voor ons gewone stervelingen is hij te koop bij de MAC Pro Store in Antwerpen en in de online shop. Smoked Purple is een vampy donkerpaars, met rode ondertoon. Aubergine-kleur zou je het kunnen noemen. De finish is mat, en hij is ook droger dan de meeste matte MAC lipsticks.

Dit is de meest intense en donkerste kleur van de hoop. Als je niet graag opvalt, laat je deze kleur best links liggen. Smoked Purple zorgt voor meer dan een statement lip.

  • Estée Lauder – Pure Color Envy in Insolent Plum

De nieuwe Pure Color Envy lipsticks van Estée Lauder zijn een schot in de roos. Ontzettend gepigmenteerd, creamy, long wearing én met een magnetische klik in de verpakking. Alles wat ik van een high end lipstick verwacht.

IMG_3638

Insolent Plum is een plummy/berry kleur met een hint van paars. Hij is zeker en vast niet zo paars als Smoked Purple, en dat maakt Insolent Plum een stuk gemakkelijker om te dragen.

De finish is heel creamy en hydraterend. Extreem glossy zou ik hem niet noemen, maar je krijgt wel een zekere glans. Het hyaluron-zuur in de lippenstift pompt je lippen op en verhoogt het comfort-niveau. Dit is de lippenstift als je op ’t gemak donkere lippen wil verkennen.

  • Charlotte Tilbury – K.I.S.S.I.N.G. Lipstick in Night Crimson

Mocht je Charlotte Tilbury nog niet kennen: shame on you! Zij is verantwoordelijk voor ongeveer elke cover van het voorbije decennium, waarbij ik dacht: zo sexy wil ik er ook uitzien. De veel besproken foto van Kate Moss en Rihanna: die heeft zij gedaan. De wenkbrauwen van Cara Delevingne: die mag zij aanraken. De make-up line van Tom Ford: die heeft zij mogen ontwerpen.

Maar vorig jaar heeft Charlotte Tilbury haar stempel gedrukt op een eigen make-up line. De meeste lippenstiften zijn vernoemd naar bekendheden. Zo heb je de So Marilyn, de Nude Kate en de Penelope Pink. Maar de donkerste in haar collectie is Night Crimson.

IMG_3627 (Copy)

Night Crimson is een sexy bordeaux rood. Hij is niet zo donker als ik verwacht had, maar het is al een serieuze stap vooruit als je van het standaard rood komt. In de tube lijkt hij een bruine ondertoon te hebben, maar op de lippen valt het nauwelijks op. De formulering is zacht, gepigmenteerd en creamy. Op mijn lippen blijft hij een aardige tijd zitten, maar niet zo lang als de vorige twee.

Als je het MAC equivalent van Night Crimson zoekt, dan moet het Diva zijn. Naast elkaar geswatched zie ik nauwelijks een verschil. Enkel de formulering is anders: MAC is mat en Night Crimson is creamy.

  • Valsspelerij – Kohl potlood

Als je maar één keer een donkere lip wil dragen of je wil het eerst proberen voor je een donkere lippenstift koopt: ik begrijp dat je niet zo veel geld aan een éénmalige lippenstift wil uitgeven. Daarom kan je zelf experimenteren met dingen die je thuis liggen hebt.

Links: RiRi Woo - Rechts: RiRi Woo + kohl

Links: RiRi Woo – Rechts: RiRi Woo + kohl

Vorig jaar ging ik met Halloween voor de Twilight-vampier look. Dit betekende mijn lichtste foundation met daarop hopen glitter gestrooid, en op de lippen een donkerrode kleur. Ik had toen nog geen donkere lippenstift in mijn arsenaal zitten, en daarom combineerde ik MAC RiRi Woo (een standaard rode lippenstift met blauwe ondertoon) met een zwart kohl potlood. Als het goed genoeg is voor mijn ogen, is het ook goed voor mijn lippen! De kohl bracht ik enkel in de buitenste hoeken aan en vervaagde het naar het midden met mijn vingers. Het resultaat beviel me heel goed!

MAC Smoked Purple - Estée Lauder Insolent Plum - Charlotte Tilbury Night Crimson - MAC Diva - MAC RiRi Woo - MAC RiRi Woo + kohl

MAC Smoked Purple – Estée Lauder Insolent Plum – Charlotte Tilbury Night Crimson – MAC Diva – MAC RiRi Woo – MAC RiRi Woo + kohl

Hebben jullie nog aanraders voor me?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

46 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge