Top 3 Tips – Kohl Potlood

Je kan zeggen: het is ‘maar’ een kohl potlood. Zeg dat in mijn bijzijn, en je ziet me een klein infarct opdoen. Nee, ik neem kohl heel serieus, want een goed kohl potlood moet aan zoveel vereisten voldoen! Het moet intens zwart zijn. Het moet een zachte textuur hebben. Het moet kunnen gesmudged worden. Daarna moet het van zichzelf drogen en smudge-proof worden. Het moet uren op zijn plek blijven zitten. Het mag mijn lenzen niet irriteren. Nee, elk kohl potlood presteert niet even goed.

Een kohl potlood is ook één van de meest multifunctionele producten. Je kan het onder én boven je oogschaduw gebruiken, je kan er een wing mee zitten, je kan er een smudgy eyeliner mee creëren, je kan het boven, onder en zelfs in je ogen gebruiken. En ook om je lippenstift een donkere tint te geven, kan je een kohl potlood gebruiken.

Om door het bos de bomen weer te zien, geef ik je mijn top 3 tips voor kohl potlood!

En je kan er zelfs mee tekenen en schrijven!

En je kan er zelfs mee tekenen en schrijven!

3. Urban Decay | 24/7 Glide-On Eye Pencil in Perversion

De prijs voor de zwartste kohl gaat naar Urban Decay! Perversion zat gratis bij één of ander Urban Decay palette en ik ben er ontzettend tevreden over. Met dit potlood op de waterlijn krijg je de meest intense blik. Het brengt heel gemakkelijk aan en je krijgt ongeveer 30 seconden om met het product te spelen. Daarna wordt hij smudge-proof.

urban decay perversion eyeliner

Mijn ogen hebben enkel een klein probleempje met de formulering: op sommige dagen doet het mijn ogen heel erg wateren. Misschien ligt het aan mijn lenzen, misschien aan mijn ogen, maar waarschijnlijk aan het potlood. Mocht ik minder allergisch op dit potlood reageren, dan zou ik het non-stop gebruiken en veel meer kleuren kopen. De 24/7 Glide-On Eye Pencils komen namelijk in 40 kleuren! Ze hebben zelfs twee zwarte kleuren: Perversion is het meest intense zwart. Zero is een medium zwart (bestaat dat?).

urban decay perversion eyeliner

2. Rimmel | Scandaleyes in 001 Black

Rimmel: waarom maak je zoveel goeie producten? Het Scandaleyes Kohl Kajal is het beste kohl potlood op de budget-markt. Dit potlood is ook heel creamy, valt makkelijk te smudgen en blijft een tijdje zitten. Bij mij blijft niet hij niet zo lang zitten als Urban Decay of MAC, maar hij levert nog steeds een goeie prestatie.

rimmel scandaleyes kohl kajal

Het Scandaleyes potlood is niet zo zwart als Perversion. Hij heeft een groene tint, maar op het oog merk je dit nauwelijks op.

rimmel scandaleyes kohl kajal

1. MAC | Eye Kohl in Smolder

Normaal heb ik geen ultieme favoriet bij mijn top 3 tips, maar vandaag heb ik die wel . Ik heb ongeveer elk “kohl potlood” van MAC geprobeerd (in principe zijn het allemaal kohl potloden, maar MAC geeft graag vreemde namen aan hun potloden). De Technakohl Liner vond ik heel goed, maar je krijgt niet veel product (waarom gaan die twist-up potloden nooit lang mee). Het Powerpoint Eye Pencil vond ik goed, maar bij mij bleef het niet heel lang zitten. De Feline Kohl Power Eye Pencil is intens zwart, maar veel te creamy en wou bij mij het niet drogen.

mac smolder

Wat schiet er nog over: de standaard Eye Kohl in Smolder. Niet te zacht, niet te hard: perfectie! Ik heb waarschijnlijk al een vijftal Smolders versleten. Ik weet dat ik altijd op Smolder kan vertrouwen. Ik kan het overal gebruiken en ik weet dat het zal doen wat ik wil.

mac smolder

Als ik één suggestie mag maken (hopelijk luister je, MAC ): Smolder zou net dat tikkeltje intenser mogen zijn. Het is zwart, maar door de koele ondertoon is hij net niet zo zwart als Urban Decay. Als Smolder even intens zou zijn als Perversion of Feline, dan heb ik mijn heilige graal gevonden.

Van links naar rechts: UD Perversion: swatch/blend | Rimmel Scandaleyes: swatch/blend | MAC Smolder: swatch/blend

Van links naar rechts: UD Perversion: swatch/blend | Rimmel Scandaleyes: swatch/blend | MAC Smolder: swatch/blend. En op foto lijken ze allemaal hetzelfde

Is een kohl potlood ook een must-have voor jou? En welk potlood gebruiken jullie het liefst?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

22 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge