Top 3 Tips – Setting Powder

Een vette T-zone: ’t is geen geschenk. Ik hou van de dewy finish die sommige foundations geven, maar ik kan nooit met een gezicht vol dew  mijn huis verlaten. Na een uur verandert mijn T-zone in een rampgebied, en gaat de foundation zijn eigen gangetje. Rond mijn neus schuift hij in mijn neusplooi, en op mijn kin doet hij ook acrobatische toeren. Een setting powder is voor mij een must. Mijn kaken en voorhoofd laat ik met rust. Zelfs onder mijn ogen moet ik de concealer niet setten. Maar mijn neus en kin: die moeten een goeie lading poeder krijgen. Dit zijn mijn favoriete setting powders!

MAC – Set Powder in Invisible

Ik hou van MAC, ik ben gek op transparante poeders en ik kan niet leven zonder een setting powder. Geen wonder dat ik grote fan ben van dit poeder! Het Set Powder is een PRO-product, maar iedereen kan het kopen in de PRO-store (in België zit er één in Antwerpen) en online. Het lijkt heel hard op het losse Prep & Prime-poeder, maar het kost een heel stuk minder. Voor 30 gram betaal je 26.00 euro (ter vergelijking: het Prep & Prime-poeder kost 21.50 euro voor 8 gram).

IMG_8690 (Copy)

Ik gebruik heel graag transparante poeders. Zo kan ik het hele jaar door hetzelfde poeder gebruiken, en ik ben zeker dat de kleur van mijn foundation niet zal veranderen. Poeders met een tintje (bijvoorbeeld MAC MSF Natural) beginnen op mijn huid heel snel te oxideren. Daarom is het voor mij heel moeilijk om de juiste kleur te vinden.

Set Powder is een los poeder. Dit betekent dat je een klein beetje product uit de pot schudt en het daarna aanbrengt met een borstel of puff. Als ik de keuze krijg tussen een pressed en een los poeder, dan zal ik gegarandeerd voor het losse poeder gaan. Je kan veel beter doseren hoeveel en waar je poeder wil aanbrengen. Op mijn neus heb ik bijvoorbeeld best wel veel poeder nodig. In plaats van tien keer over een pressed powder te gaan, kan ik meer los poeder uit de pot schudden.

IMG_8702 (Copy)

Een los poeder werkt ook een stuk hygiënischer. Je hoeft niet elke keer het volledige poeder aan te raken. Omdat mijn foundation vaak nog niet helemaal droog is wanneer ik poeder aanbreng, distribueert mijn poederborstel dus onbewust een laagje vet op mijn pressed powder. Daardoor begint het poeder te verstenen: er komt een harde en onbruikbare laag op het poeder te liggen. Die laag moet je eerst verwijderen vooraleer je de rest van het poeder kan gebruiken.

IMG_8700 (Copy)

Maar nu terug naar het Set Powder: dit is één van de weinige poeders die mijn make-up hardcore fixeert. Mijn foundation blijft relatief vlekkeloos op zijn plaats tot het einde van de dag. Daarnaast heeft hij een blur-effect: mijn poriën lijken minder prominent aanwezig. Dit is het poeder dat ik tot het einde van mijn dagen zal blijven gebruiken.

Chanel – Poudre Universelle Libre in Clair

Wederom een fantastisch los poeder, maar dit keer met een tintje. Het Poudre Universelle Libre komt in vijf kleuren, waarvan 20 – Clair de lichtste kleur is. Aangezien het poeder niet wit is, heb je minder kans op flashback-toestanden. Als je dus honderd procent zeker wil zijn als je naar een feestje gaat: Poudre Universelle Libre is een excellente keuze.

IMG_8596-001 (Copy)

Clair is een neutrale tint voor een lichte tot medium huidskleur. Op mijn huid oxideert hij lichtjes, en maakt hij me wat donkerder. Ik heb al erger meegemaakt, maar het is iets waar ik rekening mee houd. Als ik voor de geisha-met-rode-lippenstift – look ga, zou ik nooit dit poeder gebruiken.

IMG_8618 (Copy)

Het Poudre Universelle Libre houdt ook mijn T-zone urenlang prima onder controle. Door de foto-reflecterende pigmenten lijkt je huid minder mat dan met MAC Set Powder, maar hij doet zijn werk ook heel goed. Wederom een topper van Chanel!

Hourglass – Ambient Lighting Powder in Dim Light

En dan nog een pressed powder om voor wat afwisseling te zorgen. De Ambient Lighting Powders zijn pure magie. Ze zijn ontzettend fijngemalen, bevatten licht-reflecterende deeltjes en geven je huid die Photoshop-look. Poriën verdwijnen, lijntjes vervagen en je huid straalt.

Ik heb het Ambient Lighting Palette. Van links naar rechts zie je Dim Light, Incandescent Light (LE) en Radiant Light

Ik heb het Ambient Lighting Palette. Van links naar rechts zie je Dim Light, Incandescent Light (LE) en Radiant Light

In het begin stond ik heel sceptisch tegenover dit poeder. Hoe kan een poeder in godsnaam mijn huid mat houden en tezelfdertijd doen stralen? Ik weet nog altijd niet hoe de Ambient Lighting Powders het doen, maar met Dim Light bereik ik dat effect. Mijn T-zone blijft mat, maar heeft ook een soft focus glow. Heel bizar!

IMG_8653 (Copy)

Dim Light is een neutrale peachy-beige kleur voor een lichte tot medium huidskleur. Ik vind ‘m net dat tikkeltje te donker op mijn huid, maar ik heb al erger meegemaakt. Het probleem is dat Hourglass deze kleur niet in een lichtere tint maakt. De andere poeders hebben een shimmery effect, en dat wil ik nu niet echt op mijn T-zone. Diffused Light is wel nog een geschikte kandidaat, maar ik heb al veel gemengde gevoelens over deze kleur gelezen.

Voilà, dit waren mijn top tips voor een matte T-zone! Gebruiken jullie een setting poeder? En welke zijn jullie favorieten?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

33 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge