Top 4 Tips – MAC Eyeshadow

Bij MAC moet ik altijd een kijkje nemen bij de oogschaduwen. En dit doe ik nog het liefst in de winkel, en niet online, zodat ik alles daar kan swatchen en om raad kan vragen. Doorheen de jaren heb ik twee palettes samengesteld. Ik kan het niet aan om een leeg plaatsje in mijn palette te zien. Daarom stel ik de aankoop van een derde palette eventjes uit .

In mijn Top 3 Tips-reeks geef ik altijd 3 suggesties, maar aangezien je bij MAC geen trio kan samenstellen, schotel ik je vandaag mijn 4 favoriete oogschaduwen voor!

mac quad

MAC is een merk dat altijd tot mijn verbeelding gesproken heeft. Toen ik met make-up begon, was MAC hét merk dat je moest hebben. Ondertussen zijn er veel goeie merken bij gekomen en zijn de drugstore-merken ook goed bezig, maar in mijn tijd was er maar één merk dat telde: MAC.

MAC had toen nog geen online shop en de dichtstbijzijnde winkel was in Antwerpen. Naar de prijzen kon ik dus raden. Toen ik de eerste keer naar de MAC ging, was het personeel zeer onvriendelijk. Sindsdien heeft MAC wat personeelsveranderingen doorgevoerd (voor zover ik het begrijp, was het personeel vroeger vast benoemd en werken ze nu voornamelijk met freelancers). Soms kom je nu nog een humeurige verkoopster tegen, maar neem het vooral niet persoonlijk. Jij bent de klant, zij worden betaald om je te helpen, dus sta stevig in je schoenen!

Zelfs na deze onvriendelijke taferelen, bleef ik MAC trouw. En dat ben ik nog steeds tot op de dag van vandaag.  MAC oogschaduwen zijn mijn favoriet, omdat ze harder qua textuur zijn (als zware blender heb ik dit nodig) en je veel keuze krijgt. Mijn vier favoriete MAC oogschaduwen zijn waarschijnlijk niet de populairste kleuren, maar voor mij zijn het echte must-haves!

mac quad

Vex

Vex heeft in de pan ongeveer de saaiste kleur ooit: een soort van vies, grijs-beige kleur. Bah, zou een mens durven zeggen! Als je voor het gigantische MAC oogschaduw-rek staat, zal deze kleur je nooit aanspreken. Iemand moet tegen je zeggen: Vex, dat is echt een speciale kleur! Iemand heeft het tegen mij gezegd, en nu zeg ik het tegen jullie .

mac vex

Vex heeft huid nodig om tot leven te komen. Het heeft namelijk een duochrome finish. De basis is een lichte beige-grijze kleur, maar afhankelijk van hoe het licht valt, wordt hij roze met een hint van licht-groen. Op foto kan je de subtiliteit van deze oogschaduw niet vatten. Deze kleur moet je in het echte leven zien.

20140715_163135-001

Vex heeft een frost finish, maar is nog steeds heel draagbaar. Het is een heel makkelijke kleur om op het lid te dragen en je kan ongeveer eender welke andere kleur in de outer V en crease gebruiken.  Afhankelijk van de kleurencombinatie zal Vex grijzer, groener of meer roze lijken.

Shale

Shale is één van die oogschaduwen waar je nooit veel over hoort, en ik weet eigenlijk niet waarom. Waarschijnlijk krijgt hij te veel concurrentie van die over-bekende Satin Taupe. Beide zijn taupe-kleuren, maar Satin Taupe neigt meer naar bruin en Shale naar paars.

mac shale

Ik ben een sucker voor paars, en heb het in alle variaties. Shale is door de grijze ondertoon een heel draagbaar paars. Je kan zowel een zachte look als een intense smokey eye met Shale creëren.

Links: Shale. Rechts: Satin Taupe.

Links: Shale. Rechts: Satin Taupe.

Shale heeft een satin finish en een heel subtiele shimmer. De mijne heeft een goeie textuur: hard, maar voldoende pigment. En hij valt ook prima te combineren met Vex om die grijs-roze ondertoon eruit te halen!

Tempting

Tempting heeft een lustre finish, en na mijn fiasco met Mythology eyeshadow bleef ik uit de buurt van lustre oogschaduwen. Deze oogschaduwen zijn namelijk heel gritty, aangezien er gigantische stukken glitter in zitten. Ze brengen niet makkelijk aan en zijn meestal ook niet mooi om naar te kijken. Maar voor Tempting maakte ik toch een uitzondering. Sindsdien is hij mijn go to-smokey eyeshadow geworden.

mac tempting

Tempting is een heel warme, medium bronze kleur met een antique gold ondertoon. In de pan is de glitter merkbaar, maar op het ooglid niet meer. Tot mijn grote verbazing is Tempting heel makkelijk om mee te werken. Hij is heel gepigmenteerd, relatief glad (voor een Lustre dan toch) en valt makkelijk te blenden.

mac tempting

Wanneer ik in 15 minuten klaar moet zijn, smijt ik Tempting op de oogleden, blend ik het stevig naar omhoog, smudge ik wat kohl langs de wimperrand en klaar. Geen duidelijke foto, maar hier moest ik daadwerkelijk in 15 minuten klaar zijn!

IMG_20140711_185052

Smut

En dan hebben we één van mijn eerste MAC oogschaduwen. Gekocht op aanraden van de MUA en tot op heden nog steeds heel tevreden ermee. Ik heb ooit mijn palette laten vallen en 3 oogschaduwen – waaronder Smut – waren volledig kapot. De enige oogschaduw die ik onmiddellijk opnieuw gekocht heb, was Smut. Ik kan niet leven zonder deze kleur!

mac smut

Smut werd blijkbaar ontworpen met Kate Moss in het achterhoofd. Wat kan je verwachten: een interessante kleur die zich perfect leent tot die grunge look. Ik ben nog nergens een dupe voor Smut tegen gekomen. In de pan lijkt het wederom niet zeer interessant, maar op de huid krijg je een heel spannende mix van donkergrijs, donkerbruin en donkerpaars, dat nét niet zwart lijkt. Het resultaat lijkt op foto niet adembenemend, maar ook dit is één van die kleuren die je in het echt moet zien.

Links: Smut. Rechts: Brun.

Links: Smut. Rechts: Brun.

Kleuren die je niet overal vindt, daarvoor moet je bij MAC zijn! Welke oogschaduwen reken jij onder je favorieten? En oja: als je ook een MAC quad wil samenstellen, dan zou ik zaterdag naar hier terugkeren voor een giveaway!

MAC Eyeshadow – 13.00 euro in pan en 17.00 euro in pot. Te koop bij MAC Cosmetics

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

28 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge