Transparantie troef

Bis un bout. Zegt het je niets? Misschien wel als je deze foto’s ziet.

louboutin bis un bout

Deze fameuze pvc-pumps met rode zolen werden door monsieur Louboutin Bis un bout genoemd. Ze deden hun intrede in 2012 en sindsdien vindt de mode-industrie pvc heel oké.

Gianvitto Rossi - Nicholas Kirkwood - Christian Louboutin

Gianvitto Rossi – Nicholas Kirkwood – Christian Louboutin

Ik vind de Bis un bout-pumps werkelijk prachtig. Maar zijn ze praktisch? (ja, op mijn leeftijd sta je daar bij stil) Snijdt de pvc in je voeten? Stretchen ze uit? En wat als je voeten warm krijgen? Dan lijkt mij dit een prima voetensauna.

Maar de modewereld is niet gestopt bij transparante schoenen, want vorig jaar werden transparante handtassen op ons losgelaten.

Charlotte Olympia - Stella McCartney - Alexander McQueen

Charlotte Olympia – Stella McCartney – Alexander McQueen

Bij deze handtassen denk ik onmiddellijk aan examens in het middelbaar. Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe ging, maar op mijn school moesten we tijdens de examens ons schrijfgerei in een doorzichtige pennenzak of plastic-zak steken, om spiekbriefjes te voorkomen.

Mijn tweede gedachte is: waarom zou je de inhoud van je handtas aan de ganse wereld willen tonen? Zo maak je het wel heel gemakkelijk voor tasjesdieven. (gedachtegang van tasjesdief: hmm, een Nokia 3210? Nee dank u, ik wacht wel tot ik een handtas met iPhone zie.)

Mijn derde en finale gedachte: als ik 700.00 euro uitgeef aan een handtas, wil ik leder!

Pvc en perspex: het is een trend. Vandaag vind je het overal, op Net-a-Porter, maar ook op Asos. Mooi: ja. Praktisch: waarschijnlijk niet. Ik denk dat ik deze aan mij voorbij zal laten gaan. En jij?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge