Waarom is mijn haar paars

Herinnert u zich nog mijn haar-dilemma? Ik had zin in verandering en had drie scenario’s opgesomd: helemaal zwart, helemaal bruin of een pastel ombre. Paars haar stond inderdaad niet in het rijtje .

IMG_5376

Vorige week ging ik naar de kapper, en was ik zeker van mijn plan: zwart. Maar eenmaal aangekomen in het kapsalon bleek mijn zwarte droom niet onmiddellijk haalbaar te zijn. Mijn haarpunten waren lichtblond, en ik zou eindigen met grauw haar, mochten ze zwarte verf op mijn haar zetten. Zwart haar is eigenlijk donker, donker, donkerrood haar: daarom slaat mijn Aziatisch haar alle tinten oranje uit wanneer het gebleekt wordt. Om terug zwart te gaan, heb ik eerst die warme rode basis nodig.

En toen kreeg ik twee keuzes voorgeschoteld: rood haar of paars haar. Ik denk dat ik met paars een slimme zet gemaakt heb .

IMG_5387

Dus nu loop ik nog rond met een ombre. Een paarse dan nog. Paars haar had ik nog nooit overwogen, maar blijkbaar is het momenteel een hippe kleur. Google 2015 Beauty Trend Report heeft er zelfs een stuk over geschreven!

Een pastel of lavendelkeurige ombre is het alvast niet, maar toch ben ik blij met het resultaat. Ik noem de kleur rode kool meets aubergine. Binnenshuis en in de schaduw lijkt mijn haar bijna zwart. In direct zonlicht springen de paarse tinten in het oog.

IMG_5384

In de zon

Binnenshuis

Binnenshuis

Maar het grootste voordeel aan deze kleur: hierna kan ik nog kiezen of ik helemaal zwart of toch opnieuw blond/bruin ga. Blijkbaar kan ik mijn haar niet meer bleken, mocht ik helemaal zwart gaan. Dat vind ik geen aangenaam vooruitzicht, aangezien ik mijn haar altijd moet bleken, wanneer ik een andere kleur wil. Zelfs bruin heeft geen effect op mijn zwart haar. Keuzes, keuzes, keuzes …

IMG_5379

Maar voor nu loop ik eventjes rond met een paarse ombre. Het is wel wennen om mezelf weer met donker haar te zien. En voor mij is mijn haar momenteel ook heel kort .Maar wat ik hierna zal doen: ik weet het zelf nog niet. Wat zien jullie het liefst: blond, zwart of paars?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge