What to do with you? | Illamasqua Liquid Metal in Enrapture

In mijn stash heb ik producten zitten die ik niet begrijp, en toch niet kan weggooien. Ik hoop dat ze ooit mijn hoge verwachtingen zullen inlossen. Ik blijf ze kansen geven, ik pas verschillende technieken en methodes toe, en het lukt nog altijd niet. Eén van die producten is Illamasqua’s Liquid Metal in Enrapture.

illamasqua liquid metal enrapture

Toen ik vorig jaar in Selfridges voor de Illamasqua counter stond, viel ik als een blok voor dit ieniemienie doosje. Ik hou van cream eyeshadows, en meestal komen we goed overeen. Enrapture is een prachtige copper/bronze kleur met metallic finish. Volledig van mijn melk en zonder twee keer na te denken, kocht ik Enrapture.

illamasqua liquid metal enrapture

Illamasqua kennende verwachtte ik dramatische pigmentatie en een extreme blijfkracht. En toen gebruikte ik Enrapture voor de eerste maal, en bleef ik teleurgesteld – en met de lelijkste ooglook aller tijden – achter. Enrapture ís gepigmenteerd en ís creamy, maar met het creamy-gehalte heb ik een serieus probleem. Mijn Liquid Metal blijft liquid en wil maar niet drogen. Dit betekent dat je met heel dunne lagen moet werken, en zo krijg je weinig pigmentatie. Wanneer je de intense kleur – zoals in het doosje – wil bereiken, moet je ontzettend veel lagen aanbrengen. En door de creamy finish kan je niet opbouwen, zonder creasing te krijgen. Het is een vicieuze cirkel!

illamasqua liquid metal enrapture

Links: een stevige, maar natte laag. Rechts: twee dunne, semi-droge lagen.

Ik heb ‘m al geprobeerd met oogschaduw, zonder oogschaduw, met primer, zonder primer, met extreem dunne lagen, met normale lagen, met extreem dikke lagen, met korte wachttijden, met lange wachttijden: niets werkt. Ofwel krijg ik geen pigment, ofwel begint alles te creasen.

illamasqua liquid metal enrapture

De liquid metals kunnen ook op het gezicht en op het lichaam gebruikt worden, maar eerlijk gezegd: ik zie niet hoe copper/bronze lippen of decolleté aantrekkelijk kunnen zijn.

Mijn ideeën zijn op. Iemand van jullie die weet hoe ik met Enrapture moet werken?

Prijs
17.50 pond
Waar te koop
Blijkbaar is deze kleur nu discontinued. Andere kleuren vind je bij Illamasqua en Selfridges

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

42 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge