What’s in my bag?

Ik verlaat nooit mijn huis zonder handtas. En ik was ook jong toen Nicole Richie met haar grote handtassen ten tonele verscheen. Resultaat: sindsdien ging ik van standaard sjakoche naar gigantische sjakoche, die de afmetingen van een stevige weekendtas had. Sinds een jaar probeer ik te down-sizen, want mijn ouder wordende schouder kan geen tien kilo meer aan. Benieuwd wat ik nu nog elke dag meesleur? Lees dan gerust verder!

wang rockie

Bon: eerst een woordje uitleg bij the bag, itself. Ik ben al verschillende keren het hulpeloos slachtoffer geweest van pickpocketing, hoewel ik de meest anale persoon ben wanneer het aankomt op handtas-veiligheid. Ik laat nooit mijn handtas alleen, ik sluit ze altijd, ik hou ze voor mij in een grote mensen-massa, ik hou ze op mijn schoot in de trein en ik wil niet dat iemand anders mijn handtas vast houdt. Ik weet niet of ik iets uitstraal, maar ik ben al beroofd van portefeuilles, gsm’s, foto-camera’s en zelfs mijn volledige handtas. Aangezien mijn vorige beroving van eind vorig jaar gebeurde bij mijn enige handtas die niet dicht kan, heb ik me voorgenomen enkel nog handtassen te kopen die een rits hebben.

De handige geheime ritsen :)

De handige geheime ritsen

Dus vorige maand kocht ik mijn kleine Alexander Wang Rockie. Ik voel me ontzettend veilig met dit ding, want 1) niet-modekenners weten niet hoeveel deze handtas kost, en 2) de Rockie heeft de meest onhandige rits aller tijden. De rits gaat rond de tas, in een halve ovaal. Ik zweer het: je krijgt deze tas enkel open met twee handen en in volle concentratie. Daarnaast heeft hij aan de zijkant twee geheime zakjes. En op de koop toe kan ik hem dragen op mijn schouder en aan de hand. Perfect!

Dan over naar de inhoud. Niet zeer spectaculair, want het is een kleine tas. En nog een opmerking die ik zelf wil maken: ik ben waarschijnlijk de enige vrouw zonder make-up in haar handtas. Ik verwacht dat mijn make-up blijft zitten tot ’s avonds, dus ik heb geen behoefte aan handtas-make-up. Wat ik wel heb zitten, is:

IMG_9155

 • 1 portefeuille. Een langwerpig, zwart leren ding van ASOS. Vorig jaar werd mijn portefeuille van Michael Kors gestolen en sindsdien heb ik me voorgenomen geen dure portefeuilles meer te kopen.
 • 1 gsm. Een Samsung Galaxy Note III. Omdat ik elke dag pendel, heb ik veel nood aan vertier op de trein. Een tablet vind ik veel te groot en daarom heb ik een grote gsm.
 • 1 paar oortjes in bout-vorm. Omdat ik mijn vertier niet wil delen met een hele trein. Zorg voor je eigen vertier!

IMG_9175

 • 1 halve rol muntjes. Omdat ik van een frisse adem hou en iedereen rond mij waarschijnlijk ook.
 • 1 bril + 1 lenzenpotje. Omdat ik elke dag lenzen draag. Soms worden mijn ogen te moe en kan ik mijn lenzen niet meer inhouden. Dan is het heel handig om je lenzenpotje en bril bij te hebben.
Sleutel met sleutel is mijn favoriet. Hoe een mens toch plezier kan halen uit de kleine dingen!

Sleutel met sleutel is mijn favoriet. Hoe een mens toch plezier kan halen uit de kleine dingen!

 • 1 bos sleutels. Omdat deuren nu eenmaal open gaan met deze dingetjes.
De foto op mijn MOBIB-kaart is niet voor publicatie vatbaar!

De foto op mijn MOBIB-kaart is niet voor publicatie vatbaar!

 • 1 pakje zakdoeken. Omdat ik dit van mijn moeder heb overgenomen. Wij zijn de zakdoeken-leveranciers van het gezelschap. Wanneer iemand een zakdoek nodig heeft, komen ze altijd naar mij (of mijn moeder).
 • 1 NMBS abonnement. Ook wel een MOBIB kaart genoemd. Omdat de NMBS met de moderne tijd wil meegaan en overschakelt naar elektronische abonnementen. Die zit altijd in mijn geheime zij-zakje van mijn handtas.
Hoe pillen eruit zien, weten jullie wel :)

Hoe pillen eruit zien, weten jullie wel

 • 1 noodgevallen-zakje. Omdat ik een halve hypochonder ben en niet hou van droge huid. Daarin heb ik zitten: 1 mini handcrème, 1 lippenbalsem, een paar Dafalgans, een paar Imodiums, een paar Motiliums (en nog altijd geen hartaanval gehad) en een paar pleisters.

IMG_9189

 • 1 katoenen zak. Omdat ik veel te weinig ruimte in mijn handtas heb . Mijn katoenen zak komt iedere dag naar boven. En het is één van The Body Shop, dus ik krijg ook telkens extra punten wanneer ik daar iets koop.
 • Veel brol. Omdat ik altijd te lui ben om mijn kasticketjes, oude Metro-kranten en andere papiertjes onmiddellijk weg te gooien.

Geen spectaculaire vondsten, maar ik ben wel blij met mijn nieuwe en compacte manier van leven! Hoeveel sleuren jullie mee in jullie handtas?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

28 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge