in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

An Idiot Abroad

Wandelen op de Chinese Muur, Rusland doorkruisen met de Trans-Siberië en op safari gaan in Zuid-Afrika: wie wil dit niet doen? Eén man heeft het allemaal gedaan, maar veel zin had hij er niet in. Maak kennis met Karl Pilkington, an idiot abroad.

© Sky 1
© Sky 1

Arme duts, die Karl Pilkington. Hij heeft het (on)geluk goeie vrienden te zijn met één van de beste komieken op deze planeet, Ricky Gervais. Geef diezelfde Ricky carte blanche voor een reisprogramma en je weet dat je eraan bent voor de moeite.

In An Idiot Abroad sturen Ricky Gervais en Stephen Merchant (de co-schrijver en regisseur van The Office) de broekschijter Karl Pilkington op wereldreis. Karl is een huismus en niet zeer menslievend: hij heeft graag routine in zijn leven, vindt 3 vrienden meer dan genoeg en eet graag spaghetti in zijn bloot bovenlijf, om vlekken op zijn t-shirt te voorkomen.

© Sky 1
© Sky 1

Maar Ricky wil dat Karl zijn horizon verbreedt en stuurt hem naar allerlei toeristische trekpleisters over de hele wereld. In seizoen 1 bezoekt Karl de zeven wereldwonderen. In seizoen 2 mag hij zelf een bucket list opstellen en gaat hij onder andere naar de VS om de Route 66 te volgen, en naar Nieuw Zeeland om te bungee jumpen. In het korte derde seizoen krijgt Karl een reispartner, Warwick Davis (voor de Harry Potter-liefhebbers: hij speelde Filius Flitwick en Griphook). Samen volgen ze de Marco Polo route.

Voor velen klinkt een wereldreis als muziek in de oren. Niet voor Karl. Ricky en Stephen maken het hem ook niet makkelijker: alle briljante ideeën die in hun brein ontspruiten, geven ze aan Karl als opdracht. Hij moet een brazilian wax ondergaan, treint door Rusland in derde klasse en krijgt een makeover van ladyboys. Grote pestkoppen zijn het eigenlijk, maar het levert geniale televisie op!

Ik ben niet jaloers op de fratsen die Karl moet doorstaan, maar uiteindelijk heeft hij toch de wereld mogen rondreizen. Een mens zou voor minder dankbaar zijn. Wederom: niet Karl. Met zijn sceptische blik ziet hij mankementen in alles. Oost west, thuis best.

Karl is een man naar mijn hart: altijd recht voor de raap, met wat droge humor her en daar. Als je ook eens goed wil lachen, dan raad ik An Idiot Abroad ten zeerste aan! In België momenteel te zien op Discovery Channel en OP12.

 

13 Comments
 1. Mme Sophistique

  03/08/2014 11:55

  haha dat moet ik eens opzoeken

 2. Lieselot

  03/08/2014 16:24

  Hahaha, ik ga eens vaker moeten afstemmen op Discovery Channel!

 3. Lys

  03/08/2014 23:52

  Ziet er een geniaal programma uit

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 14:13

   ’t Is humoristisch én educatief. Wat wil een mens nog meer?

 4. Ilse

  04/08/2014 08:43

  Ha, deze is inderdaad superleuk!

 5. Jasmine

  04/08/2014 22:46

  De footnotes klinken al zo droog, maar daar ben ik wel voor te vinden. Bedankt voor de tip!

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 14:15

   Dit is hét programma voor liefhebbers van droge humor

 6. Birte

  05/08/2014 20:50

  Ik denk dat ik zo’n beetje alle afleveringen van ‘An Idiot Abroad’ gezien heb. Geniaal programma!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.