Als je me ooit zonder ketting ziet, heb ik waarschijnlijk geen Eight Hour Cream gebruikt en is de eczema terug. Enkel op die uitzonderlijke momenten draag ik geen ketting.

Ik draag bitter weinig juwelen: geen ringen, geen armbanden, geen oorringen. Een horloge draag ik elke dag, maar dat is meer uit praktische overwegingen. Omdat ik veel zwarte kledij draag, voeg ik graag een ketting toe om het geheel “op te breken”. Het zwarte geheel wordt dan als het ware gesplitst door een mooie ketting.

favoriete kettingen

Ik ben niet het type om hartjes en diamanten te dragen. Daarom kies ik vaak voor een statement ketting. Op dagen wanneer ik een jurk met print draag, kies ik voor een dunne ketting met één of ander hangertje.

kettinghanger

Mijn kettingen hang ik aan deze vreemde kleerhanger. Ik heb er twee en heb ze allebei in de Primark gekocht. Volgens mij kun je die gaten gebruiken voor sjaals, maar dat lijkt me niet praktisch met de kettingen.

Kiezen is verliezen, maar hier zijn mijn 5 favoriete kettingen in willekeurige volgorde!

1. Statement necklace F21

f21

Forever 21 is één van mijn favoriete winkels om kettingen te kopen. Aangezien kettingen heel onderhevig zijn aan trends, geef ik weinig geld uit aan mijn kettingen. De kettingen in F21 zijn goedkoop, degelijke kwaliteit, modieus en je hebt veel keuze. Telkens ik in Antwerpen ben, breng ik een bezoekje aan de F21 en kom ik buiten met een aantal kettingen.

Deze ‘Glam out bib necklace’ is nog steeds te koop (namelijk: hier). Het is één van die kettingen waarmee je veel complimenten krijgt. Ik draag hem vaak op een donkerpaarse COS-trui met ronde hals. De ketting volgt de ronde vorm  en het turquoise en paars complementeren elkaar.

2. Statement necklace H&M

h&m

Deze ketting doet me denken aan één of ander middeleeuws foltertuig. H&M is ook één van die winkels die goede kettingen maakt. Deze ketting sprak me aan door de studs en de ongewone V-vorm. Hij is veel minder vrouwelijk dan de vorige ketting van F21, maar vormt daarom een mooi contrast met kledingstoffen zoals zijde. Op deze foto’s draag ik à propos deze ketting.

Ik heb hem een paar maanden geleden gekocht, dus ik denk dat je hem niet meer in de H&M zal vinden.

3. ASOS driehoek

asos

Ik heb deze ketting tijdens de ASOS-sale gekocht. Eigenlijk is het een mannenketting, maar geef toe: welke man zou deze ketting dragen? Persoonlijk vind ik dat ik er beter mee sta.

De combinatie van gunmetal met rose gold zorgt ervoor dat ik deze ketting bij veel dingen kan dragen. Het ontwerp is heel eenvoudig en de lange ketting kan een zwart kleed “opbreken”.

4. Ange ou Sorcière

victoria collage

Mijn nicht hield twee jaar geleden een Victoria-juwelenparty bij haar thuis. Victoria is zoals Tupperware, maar dan zonder de potten en met juwelen.

De juwelen waren iets te vrouwelijk en te blingbling naar mijn smaak, maar – wederom – in de mannenafdeling vond ik dit soldaten naamplaatje. Je kon zelf kiezen welke figuurtjes of namen je liet graveren en dat vond ik wel een leuk idee. Ik koos voor een heks en een engel; zo kan ik het naamplaatje draaien naargelang mijn gemoedstoestand.

Een nogal gênante anekdote: toen de wereld volgens de Maya-kalender ging vergaan, had ik die dag deze ketting aan. Als ik dan teruggevonden ging worden onder een puinhoop, gingen mijn vinders altijd mijn naam weten

5. Sweet little things

f21 klein

Deze kleine, maar fijne kettingen koop je ook in F21. Ze kosten telkens tussen de 2.50 en 5.00 euro. Mijn favorieten zijn de letter J, het bliksemschichtje en die 3D driehoek-achtige ketting.

Welke is jullie favoriet? En dragen jullie vaak kettingen?