in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Coco Noir ²

Mathematische berekeningen en Chanel: we doen eens goed zot vandaag! Tijdens de herfst draag ik graag een dubbele dosis Chanel. Bij Chanel heb ik altijd de neiging om aan luchtige en romantische kleuren te denken, maar Chanel heeft ook een donker kantje. Gabrielle Bonheur Chanel was dan ook een vrouw met ballen aan haar lijf. Ze groeide op als weeskind in een klooster. Ze verloor de liefde van haar leven in een auto-ongeval. Ze bevrijdde vrouwen uit hun strakke korset, gaf hen broeken en comfortabele kledij gemaakt uit jersey. Coco Chanel heeft de moderne vrouw gecreëerd.

IMG_5717 (Copy)

En het iconische mode-huis bouwt nog steeds voort op de geest van Coco Chanel. Na het lanceren van een aantal vrolijke geuren kwam Chanel in 2012 op de proppen met Coco Noir. Een geur die ik ontzettend graag combineer met de mysterieuze Rouge Coco in Rouge Noir.

Slechte punten voor de kwaliteit van de sticker op de fles
Slechte punten voor de kwaliteit van de sticker op de fles

Enfin, we hebben inmiddels vastgesteld dat geuren omschrijven niet mijn sterkste kant is, maar ik onderga een nieuwe poging! Coco Noir is een sterke laagjes-geur. Wanneer je het aanbrengt, komen de frisse geuren van citroen en bergamot je tegemoet. Daarna komt de sensuele vrouw naar boven. Eerst word je verrast door allerlei bloemengeuren. Vervolgens word je omhuld met decadente noten van white musk, patchoeli en sandelhout. Donker, intiem en fris: Coco Noir is het allemaal. Dit is zonder twijfel mijn favoriete geur tijdens de herfst.

Die andere donkere geliefde van Chanel is de Rouge Coco in Rouge Noir. Wat kan ik zeggen: het is een klassieker. De kleur zit al sinds 1998 in het assortiment. Eerst kon je de kleur bewonderen in nagellak-vorm. Die werd een fenomenaal succes, en daarom is hij nog steeds te koop. Nu vind je Rouge Noir zowel bij de Rouge Allure als de Rouge Coco lippenstiften terug.

IMG_5773 (Copy)

Rouge Coco in Rouge Noir was mijn eerste Chanel lippenstift. Argh, de herinneringen! Rouge Noir doet zijn naam alle eer aan: het is een donkerrode kleur met een hint van zwart. Perfect voor de liefhebbers van een gesofisticeerde donkere lip!

Op mijn gepigmenteerde lippen lijkt hij soms paars-bruin. Daarom vind ik het niet de gemakkelijkste kleur om te dragen. Bij anderen vind ik hem prachtig, maar bij mezelf twijfel ik vaak. Op sommige dagen vind ik het tiptop oké, en op andere dagen verkies ik een lippenstift met meer rood pigment.

IMG_5372-001 (Copy)

Door de Rouge Coco-formule is deze Rouge Noir heel creamy en glossy. Daarom is het een goed idee om een lippotlood te gebruiken. Toen ik hem zonder lippotlood aanbracht, begon hij langs de randjes te bloeden.

Rouge Noir en Coco Noir:  het zijn twee producten die ik elke herfst met veel plezier naar boven haal. Heb jij ze al geprobeerd?

30 Comments
 1. Manon

  24/10/2014 07:48

  Die lipstick staat je echt super!

 2. Mjay

  24/10/2014 07:58

  Hmm Coco Noir is right up my alley denk ik! Die ga ik zeker even testen De lipstick staat je echt goed!

 3. Natasja

  24/10/2014 10:21

  Mooi! Ik heb Rouge Noir ook en die is inderdaad perfect voor met de herfst.. Eens kijken wanneer ik die ga dragen.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:21

   Ben benieuwd hoe hij bij jou staat!

  • Natasja

   26/10/2014 23:37

   Euhm, hij staat al op mijn blog.. die droeg ik toen tijdens een mega heavy NYE look! Als je geïnteresseerd bent in een linkje, dan zal ik die wel eens doorsturen

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 15:03

   Oei, had gezocht op Rouge Noir op je website en kreeg geen resultaten. Stuur de link gerust door

 4. Lys

  24/10/2014 10:24

  Staat je net super!

 5. Anouk

  24/10/2014 12:50

  Wat een mooie kleur lipstick! Staat je heel erg goed! Naar de geur ben ik ook heel erg benieuwd!

 6. Jana

  24/10/2014 16:51

  De lipstick is inderdaad niet zo’n heel gemakkelijke kleur om te dragen maar ik vind hem wel heel mooi (al weet ik niet of ik hem zelf zou aandurven)! Het parfum is niet zo mijn ding…

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:52

   Ja, elk zijn ding en parfum reageert anders op iedereen, dus ‘k kan het wel begrijpen!

 7. Jasmine

  24/10/2014 19:03

  Een geweldige lipkleur, je kan me echt altijd wakker maken voor een donkere lip! Iets minder van dat bloeden maar dat geeft je alvast het excuus om het bijpassend lippotlood te kopen (die hebben ze vast toch wel).

 8. Chinouk

  24/10/2014 20:25

  Mijn mams draagt enkel geuren van Chanel, waaronder de Coco Noir. Ik vind het zelf een mix tussen de Coco Mademoiselle en de klasieke Coco. Heerlijk! Mooi trouwens, die donkere lipstick

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:54

   Amai, chique moeder heb je En je kan dan ook altijd een beetje parfum bij haar gaan stelen!

 9. Dat sticker probleempje heb ik niet gehad blijft een heel mooie lijn binnen Chanel.
  Alles van Chanel is mooi. Amen.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:55

   ‘k Heb hem gekocht tijdens een promo van Ici Paris XL. Misschien hadden ze de flessen met slechte stickers vooraan gezet

 10. Ines

  25/10/2014 09:32

  Wel jammer dat de verpakking van het parfum zo makkelijk lost, maar het klinkt wel alsof ik eens aan het parfum moet gaan ruiken!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:56

   ‘k Heb hem nu ongeveer een jaar en sindsdien komt de sticker meer en meer los. Ziet er wat goedkoop uit, maar jah, ‘k kan nu niet meer gaan klagen.

 11. Mademoiselle Sophistiqué

  25/10/2014 13:32

  ooh die lipstick is echt tha bomb! wat een supermooie kleur

 12. saarenzo

  25/10/2014 19:39

  Die lipstick staat je erg mooi! En je hebt me heel benieuwd gemaakt naar het parfum

 13. Lieselot

  26/10/2014 16:50

  Eerlijk gezegd ben ik geen fan van te donkere kleuren op lippen, en al zeker niet in bruintinten, maar deze Coco noir staat je echt supergoed Chique dinges!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:15

   Vind je? Met de bruine ondertoon vind ik hem soms echt niet aantrekkelijk

 14. saskia

  26/10/2014 20:07

  De kleur lipstick vind ik heel erg mooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.