Mijn haar en ik hebben een lange geschiedenis. Wanneer je standaard zwart, pokey straight haar hebt, probeer je daar regelmatig verandering in te brengen. Hanenkam, Afrikaanse vlechtjes, Jommekes-blond: mijn haar heeft het allemaal meegemaakt. En momenteel is het lang en ombre.

Altijd dacht ik dat mijn haar onverwoestbaar was, totdat ik het Jommekes-blond liet bleachen. En 2 dagen later opnieuw zwart liet verven. En een half jaar later voor een ombre ging. Sindsdien is het ombre-stuk heel droog en gaat het makkelijk klitten.

De producten die je pakweg in den Delhaize of in het Kruidvat vindt, konden mijn haar niet meer temmen en zo deden de professionele merken hun intrede. Sindsdien zijn ze mijn trouwe bondgenoot in mijn strijd tegen droog haar.

De producten die ik gebruik, zijn:

ombre haircare products

  1. TIGI Bed Head Urban Antidotes Recovery Shampoo & Conditioner – €22.50 (duoprijs = 2 x 750ml)
  2. Redken Extreme Anti-Snap – €16.85
  3. Philip Kingsley Extreme Elasticizer – €51.10 (500ml)
  4. TIGI S-Factor True Lasting Colour Hair Oil – €22.50
  5. The Body Shop Rainforest Radiance Shampoo

Philip Kingsley Extreme Elasticizer

Wat is het?

Dit is het sterproduct uit mijn haircare routine. Ik heb ongeveer elk haarmasker van L’Oreal, Schwarzkopf en noem zo maar op, gebruikt. Mijn haar was telkens zacht nadat ik het gebruikt had, maar de volgende dag voelde het weer aan als stro.

Philip Kingsley’s Elasticizer en Elasticizer Extreme zijn pre-shampoo treatments. Het zijn dus haarmaskers die je aanbrengt voor je je haar wast. Dit vind ik zeer handig: wie heeft nu eenmaal zin en tijd om je haar te wassen, af te drogen, haarmasker aan te brengen, 15 minuten te wachten en je haar opnieuw nat te maken.

Ik gebruik de Elasticizer Extreme, aangezien mijn haar extreem beschadigd is. De gewone Elasticizer heb ik nog niet gebruikt.

Hoe gebruik je het? 

Dit haarmasker breng ik 1 keer per week aan op een dag waarop ik vrij ben (meestal op zondag). Eerst maak je je haar vochtig en vervolgens breng je het masker aan op het beschadigd haar. Het haarmasker ruikt neutraal. Ik moet ongeveer 5 keer pompen vooraleer ik voldoende product heb. De handleiding raadt aan om het product 20 minuten te laten zitten, maar ik laat het er altijd langer in (2-4 uren).  Daarna spoel je het uit en was je je haar met shampoo en conditioner.

Wat zijn de resultaten?

Mijn haar voelt aan zoals het vroeger was. Het is niet extreem zacht, maar dat is mijn haar nooit geweest. Het voelt aan alsof mijn haar normaal en diep gehydrateerd is. Ik weet dat beschadigd haar niet meer kan herstellen, maar dit product biedt tiptop hydratatie en daar wordt mijn haar zachter en sterker van. De effecten blijven ongeveer 5 dagen, daarom gebruik het maar 1 keer per week.

Prijs?

Dat is één bittere pil: 51.10 euro voor 500ml, auw. Het voordeel is dat je met 500ml een tijdje weg kan. Ik heb deze fles eind juni gekocht en ik verwacht dat er nog genoeg inzit voor 3 beurten. Zo doe je zelfs met mijn gigantische hoeveelheid haar 3 maanden over één fles.

TIGI Bead Head Urban Antidotes Recovery Shampoo & Conditioner

TIGI_Bed_Head_Urban_Antidotes_Recovery_Tween_Shampoo__amp__Conditioner_Duo_2_x_750ml_1364317496_main

 Wat is het? 

De beste shampoo en conditioner die ik ooit gebruikt heb. Ik was mijn haar ongeveer 3 keer per week en deze combinatie voedt mijn haar en maakt het handelbaar. Het borstelen van mijn haar was nog nooit zo eenvoudig. Een leuke bonus: het ruikt fris en ongelofelijk lekker (volgens TIGI ruikt het naar gojibessen en papaya als je je daar iets kan bij voorstellen).

Soms is deze shampoo te voedend voor mijn kruin en niet ombre-haren. Daarom gebruik ik één keer per week The Body Shop Rainforest Shampoo.

Prijs?

Ik koop altijd een duo-pack (= 2 x 750 ml). Voor deze twee flessen betaalde ik maar 22.50 euro. Prijs/kwaliteit vallen deze niet te kloppen. Vergis je niet: een standaard fles shampoo bevat 250 ml. Bij TIGI krijg je dus 3 keer deze hoeveelheid.

Redken Extreme Anti-Snap

Redken_Extreme_Anti_Snap_250ml_1366357952_main

Wat is het?

Gezond haar heeft naast hydratatie ook proteïne nodig. Daardoor wordt je haar sterker en zal het niet meer afbreken. Daarnaast voorkomt het ook gespleten haarpunten. Mijn haar breekt alleszins veel minder sinds ik dit product gebruik.

Hoe gebruik je het? 

Het product heeft een melkachtige substantie. Je doet het in handdoek-droog haar en spoelt het niet uit. Ik gebruik het ongeveer 1 keer per week. Gebruik niet te veel product, want dan wordt je haar wat ‘crispy’.

Prijs?

16.85 euro voor 250 ml. vind ik een goede prijs. Je hebt weinig van dit product nodig en je doet er werkelijk een lange tijd mee.

TIGI S Factor True Lasting Colour Hair Oil

tigi s factor hair oil

Wat is het?

Ik heb dit product gekocht op aanraden van mijn kapper. Hoe zou ik het omschrijven? Stel je Moroccanoil voor. Stel je nu een superversie van Moroccanoil voor. Een haarolie met fijnere molecules, zodat het nog dieper tussen de haarvezels kruipt. Een haarolie die je haar onmiddellijk ontklit. Een haarolie die zuiniger is in gebruik. Dat is TIGI’s haarolie voor mij.

Hoe gebruik je het?  

Haarolie kun je op handdoekdroog en op droog haar gebruiken. Daarnaast gebruik ik het graag nadat ik mijn haar gekruld heb, om het nog gladder en soepeler te maken. Op mijn handdoekdroog haar gebruik ik ongeveer 4 pompjes. Over één flesje doe ik ongeveer 2 maanden.

Prijs? 

Dit magische flesje kost 22.50 euro. Voor dezelfde hoeveelheid Moroccanoil betaal je 39.80 euro. Mijn keuze is snel gemaakt.

Mijn haar kost me veel geld, dat geef ik toe. Maar lang en gekleurd haar moet verzorgd worden. Als je dit niet doet, kun je beter voor een korte coupe gaan.

Alle producten koop ik bij Feel Unique, een Britse webshop die ongeveer elk haarmerk en een grote selectie aan make-up, parfum en huidverzorging in huis heeft. Momenteel zijn er zelfs solden op hun website!

Heb jij al één van deze producten geprobeerd? En wat zijn jouw lievelingsproducten?