in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Does Orgasm float your boat?

Vandaag is het weer tijd voor een review van een cult product! En ditmaal gaat het niet over de eerste de beste. Deze blush kreeg een naam, die even klinkend is als zijn reputatie. Een blush, die ons rooie oortjes geeft en onze kaken doet blozen. De blush die NARS op de kaart heeft gezet. Mocht je het nog niet beseffen: vandaag neem ik je mee in de wereld van NARS Orgasm.

NARS voelt voor mij aan als een nieuw merk. Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit van NARS gehoord, laat staan iets geprobeerd. Nochtans bestaat het al sinds 1994! Monsieur Nars ontwikkelde toen 12 lippenstiften voor Barneys New York. De lippenstiften werden immens populair en sindsdien is de make-up lijn blijven groeien.

Ik vind François Nars echt een schone vent.
Ik vind François Nars echt een schone vent.

In 2001 werd Orgasm op de wereld los gelaten, maar het grote succes kwam pas een aantal jaar later. Uiteraard maakte NARS gretig gebruik van dit succes en kwamen ze op de proppen met een Super Orgasm blush, Orgasm Illuminator, Orgasm Multiple, Orgasm Lipgloss en Orgasm Nailpolish.

nars orgasm blush

nars orgasm blush

Maar vandaag houden we het bij de oorspronkelijke powder blush. Waarschijnlijk heeft de naam geholpen bij de heisa rond deze blush. Laten we eerlijk zijn: als je één keer van deze blush gehoord hebt, dan onthou je de naam . Maar zoals steeds is het de binnenkant die telt! En wat is die mooi bij Orgasm. Je krijgt een medium peachy pink-mix met gouden micro-shimmer. Men zegt dat deze blush neutraal is en op iedere huidskleur werkt, maar Orgasm leunt zeker en vast naar de warme kant. Als je een heel koele en lichte huidskleur hebt, weet ik niet of het goed komt.

De blush is heel zacht en brengt heel makkelijk aan. Orgasm is niet extreem gepigmenteerd, zoals sommige andere NARS blushes. Daarom hoef je niet heel voorzichtig te werk gaan. Ik kan je enkel aanraden om Orgasm goed te blenden. Persoonlijk hou ik niet van een sterke gouden gloed op een dagdagelijkse basis en bij Orgasm moet ik goed opletten. Je krijgt eigenlijk blush en highlight in één. Als je net wel van extreem blozende wangen houdt, dan wordt Orgasm je beste vriend.

20140712_1150251

Zoals bij elke NARS blush krijg je 4.80 gram product in een strakke, zwarte rechthoek uit plastic met rubber coating. NARS verpakkingen houden niet van een valpartij. Ik heb mijn oorspronkelijke Orgasm blush laten vallen, en nu is het geen mooi zicht. Daarom gebruik ik nu mijn mini Orgasm blush, die ik van NARS gekregen heb.

Pijnlijk moment
Pijnlijk moment

NARS Orgasm: het is een klassieker en ik begrijp waarom. Nu vind je overal Orgasm-dubbelgangers, maar in den tijd was Orgasm een revelatie. Het is een kleur die ik makkelijk kan dragen, maar door de gouden shimmer vind ik hem soms net te straf. Kan Orgasm jou bekoren?

NARS Orgasm Blush – 30.00 euro. O.a. te koop bij Sephora.fr en NARS EU (PS: bij een bestelling van minimum 35 euro krijg je nu een mini Deep Throat blush met de code DEEPBLUSH). 

9 Comments
 1. DQ

  18/07/2014 20:42

  Oei, dat moet inderdaad een baalmoment zijn geweest, toen je je blush kapot liet vallen. Ik heb het ook al meerdere keren gehad (gelukkig tot nu toe alleen met goedkope producten, maar daarom soms niet minder waardevol voor jezelf) en ik kon mezelf echt wel voor mijn kop slaan. Ik heb Nars Orgasm niet, maar lijkt me echt prachtig! X

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:25

   Zelfs bij producten van 1 euro kan het heel pijnlijk zijn! Ooit heb ik een Catrice oogschaduw laten vallen en heb ik ook een traantje moeten wegpinken. Blijkbaar laat ik nogal veel producten vallen Ooit in een winkel een hele doos kerstballen gebroken, oeps!

 2. Mme Sophistique

  18/07/2014 22:35

  ik vind hem echt praaachtig, zowel in de pan als geswatcht, maar de kleur werkt gewoon niet met mijn bleke en warme huid, helaas en dus heb ik hem op een blogsale verkocht, het brak mijn hart want de kleur is echt zo mooi, maar ’t is natuurlijk zonde om hem gewoon te houden om af en toe naar te kijken :p

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:23

   Wat spijtig! Ik krijg het niet over mijn hart om producten te verkopen, maar eigenlijk zou ik het ook moeten doen.

 3. Lieselot

  19/07/2014 11:04

  Wh

  • Lieselot

   19/07/2014 11:06

   Sorry voor bovenstaande reactie! Er ging eventjes iets fout :)! Echt een prachtige blusher, vooral die gouden spikkeltjes vind ik erg aantrekkelijk!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:22

   Kan gebeuren Liefhebbers van een golden glow worden hier op hun wenken bediend!

 4. Fashion meets Beauty

  21/07/2014 17:12

  Aii echt jammer wanneer zo prachtige blush aan diggelen ligt! Ik heb Rosegold van Sleek maar hierna wil ik zeker die van NARS gaan proberen!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/07/2014 11:27

   Rose Gold heb ik niet, maar naar het schijnt lijken ze heel goed op mekaar! Misschien heb je ze niet allebei nodig

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.