in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Eyeliner à la Adele

Mijn favoriete badmuziek zangeres is terug: Adele. Geef het maar toe: we hebben allemaal ooit in ons leven met de volste overtuiging meegezongen met Someone Like You . Maar naast een klok van een stem heeft Adele ook een ontzettend flatterende make-up look. We spotten Adele praktisch nooit zonder haar signature winged liner, maar die eyeliner kreeg een edgy upgrade voor de cover van i-D Magazine. Ik zag die foto en dacht: zo wil ik er ook uitzien. Dus bij deze: vandaag een eyeliner à la Adele.

Eén verwittiging vooraf: dit is geen transformation of look-a-like make-up tutorial, aangezien Adele en ikzelf weinig gemeenschappelijk hebben. We kunnen allebei hoge noten zingen, maar bij mij zijn ze vals en bij haar niet. We hebben allebei ogen, maar bij mij zit de eyeliner onder mijn monolids en bij haar niet. We hebben allebei jukbeenderen, maar bij mij zijn ze niet zichtbaar en bij haar wel. U snapt waarschijnlijk waar ik naartoe wil .

IMG_2004-001

FACE

Voor foundation heb ik Estée Lauder Double Wear gebruikt, aangezien Adele nooit een dewy foundation draagt. Daarnaast lijkt haar huid op de foto perfect, dus daarom de keuze voor Double Wear. Ik heb ‘m nu al een paar keer gebruikt om op de foto te gaan, en hij fotografeert uitzonderlijk mooi. Met flits heb ik ‘m nog niet gebruikt, maar met natuurlijk licht creëert hij op foto het perfecte canvas. Eerlijk gezegd: hij ziet er beter uit op foto dan in het echte leven.

IMG_2027

Op de onzuiverheden gebruikte ik NARS Radiant Creamy Concealer en op de wallen Clinique Airbrush Concealer. Adele’s huid is perfect mat, dus ik heb mijn hele gezicht afgepoederd met MAC Set Powder.

Het is moeilijk te zien op de zwart-witfoto of Adele blush draagt, maar ik denk van niet. Daarom alleen een stevige contour met MAC Sculpt. Zoveel contour ziet er in het echte leven niet heel goed uit, maar op foto werkt het wederom prima. Er werd ook geen highlight gebruikt, want Adele’s gezicht is volledig mat.

Ook de neus van Adele werd bijgewerkt met contour-poeder, dus de mijne ook. Mijn neus contouren is niet mijn favoriete bezigheid, aangezien ik waarschijnlijk de enige Aziaat ben die geen problemen heeft met mijn platte neus. Mijn neus contouren doe ik met een klein rond, stevig kwastje. Daarna blend ik de contour met een MAC 217. De contour start in de crease van je ogen en moet daarna de natuurlijke vorm van je neus volgen.

EYES

Als basis gebruikte ik UD Primer Potion. Adele heeft van nature een diepe crease, maar op de foto kreeg die crease nog wat extra schaduw.

Aangezien ik letterlijk zero crease heb, heb ik dus een cut crease moeten tekenen. Als basis over mijn volledige ooglid gebruik ik hiervoor een matte, huidskleurige oogschaduw. In mijn geval is dat MAC Brulé. Om de crease te “schetsen”, gebruik ik eerst een transition color. Dit is MAC Omega met een MAC 217. Met een lichte hand zet ik mijn crease waar ik die ongeveer wil. Daarna gebruik ik een kleiner kwastje (Louise Young LY38A) om met een donkere kleur (MAC Copperplate) de crease te tekenen. Om de harde lijn te verzachten, blend ik die met diezelfde MAC 217 en de restjes Omega op de borstel.

IMG_1950-001

Op mijn waterlijn en tussen mijn wimpers gebruikte ik de zwartste kohl die ik heb, namelijk MAC Feline. Die was limited edition, maar een andere ultra-zwarte optie is Urban Decay Perversion. Waarschijnlijk hebben ze bij Adele gelliner gebruikte, maar de mijne is volledige opgedroogd. Daarom ging ik aan de slag met mijn L’Oréal Super Liner. Veel tips kan ik niet geven bij eyeliner, uitgenomen oefenen, oefenen en oefenen. Persoonlijk zet ik eerst mijn flick, verbind die dan met mijn wimperlijn en ga dan langs mijn wimperlijn. Adele’s eyeliner werd dik gezet, zowel bij de binnenhoek als bij de flick. Bij haar gaat de eyeliner ook in een puntje bij haar binnenste ooghoek, maar aangezien er een flapje over mijn binnenste ooghoek ligt (’t is iets typisch Aziatisch), kan ik dit niet doen.

IMG_2052

Onderaan staat ook een dikke zwarte lijn. De meeste intensiteit zit rond de wimperrand, daarna is het lichtjes geblend. ’t Is een beetje de techniek die je bij een smokey eye zou doen.

Adele’s look is volledig mat, maar er is één lichtpuntje. In haar binnenste ooghoeken is een shimmery oogschaduw aangebracht. Bij mij is dit MAC Dazzlelight.

Wimpers heb ik van nature bijna niet, maar Adele’s wimpers leken best wel spikey. Dit hielp om de look van retro naar 2015 te helpen. Ik gebruikte een hoop individuals van Revlon om mijn wimpers te helpen.

BROWS, LIPS & NAILS

Adele’s wenkbrauwen zijn ook spikey, aangezien alle haren omhoog gekamd zijn. Dit is één van die dingen die je niet kunt faken: hiervoor heb je wel degelijk wenkbrauwen nodig . Ik heb mijn best gedaan om ze omhoog te krijgen met MAC Brow Set. Bijtekenen heb ik gedaan met KIKO Brow Marker.

IMG_2096

De lippen zijn nude en mat. Ik heb NYX Lip Liner in Natural en MAC Honeylove gebruikt.

En tot slot: de nagels! Ik heb voor de eerste keer in meer dan een half jaar nogmaals mijn nagels gelakt, enkel en alleen voor de foto. Mijn zwarte nagels komen van Essence Multi Dimension 3 in 1 Nail Polish in 20 Fatal.

Dit was een verraderlijk moeilijke look om te doen! Ik dacht: oh, ik zet een eyeliner en ik ben klaar. Niet dus .  Ik vind het ook altijd spijtig dat mijn eyeliner onder mijn monolids verstopt zit, maar ja: wat doe je eraan. Eyelid tape en lijm heb ik al geprobeerd, maar het is echt niet mijn dada.

Hoe dan ook: welkom terug, Adele. We hebben u, uw muziek en uw schmink gemist!

3 Comments
 1. Sonia

  27/10/2015 07:53

  Je hebt dat prachtig gedaan!!

 2. Chahrazad

  27/10/2015 11:02

  Mooi! Ik vind de make-up van Adele altijd zo prachtig.

 3. Jasmine

  27/10/2015 23:06

  Hello Adele! Dus je bent eigenlijk compleet het tegenovergestelde van Adele Het shapen van je neus is echt goed gedaan, nog natuurlijk ogend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.