in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten augustus ’14 – Guerlain, Wet ’n Wild, Chuck Bass & meer van dat fijns

Dat moment wanneer al je favoriete producten leeg zijn. Dat was augustus. YSL Le Teint Touche Eclat, Sleek Eyebrow Stylist, MAC Set Powder: ze zijn allemaal dood. In plaats van nieuwe exemplaren aan te schaffen, ging ik op zoektocht in mijn eigen stash. En oja, ik heb volwaardige vervangingen gevonden! Dit zijn mijn favorieten van de voorbije maand.

Make-up, Skincare & Hair

En ik begin met een nieuw product . Polyphenol C15 is het nieuwste serum van Caudalie. Het bevat polyfenol (een sterke antioxidant die in druiven zit), hyaluronzuur en vitamine C (voor de skincare nerds onder ons: Caudalie gebruikt Ascorbyl Tetraisopalmitate).

caudalie polyphenol C15 serum

Ik ben verliefd op dit serum. Het heeft een aangename geur, een lichte textuur en het absorbeert onmiddellijk in de huid. Na een week zag ik al een groot verschil: mijn acne litteken in de vorm van een putje in mijn kaak was zo goed als verdwenen! Eerst dacht ik niet dat het door het serum kwam, en stopte met het te gebruiken. Een paar dagen later was het putje daar weer. Nu ik het opnieuw gebruik, blijft het putje weg .

Door de vitamine C genezen mijn hyperpigmentatie-vlekken ook veel sneller. Het is geen wondermiddel, maar het staat vast dat het helpt. Ik heb enkel een probleempje met mijn pipet. Duw ik vijf keer of vijftig keer: ik krijg dezelfde hoeveelheid product. En die hoeveelheid is niet veel, want ik kan maar de helft van mijn gezicht doen. Maar voor de rest niets dan lof voor het Polyphenol C15 serum!

Guerlain foundations vind ik top, en ik weet niet waarom ze niet meer liefde krijgen van beauty liefhebbers. Toen ik letterlijk geen druppel meer uit mijn Le Teint Touche Eclat kreeg, greep ik naar deze oude favoriet. En ik ben nog steeds fan!

IMG_1733 (Copy)-001

Tenue de Perfection heeft een dikke en meer creamy textuur. Daarom moet je hem goed in de huid buffen, om een cakey effect te voorkomen. Daarna lijkt je huid vlekkeloos. Hij biedt goede dekking, heeft een satin finish en blijft de hele dag op zijn plek zitten.

Bij Guerlain heb ik enkel een probleem met hun kleuren-aanbod. 02 – Beige Clair is een tikkeltje te donker en te grijs voor mij. Daarom gebruik ik 12 – Rose Clair, die niet zeer rose is. Hij werkt voor mij, maar als je een heel koele en lichte huidskleur hebt, zal je waarschijnlijk geen kleur vinden.

Een glossy lippenstift zou ik praktisch nooit kopen, maar toen ik deze Rouge G Le Brilliant in solden op de kop kon tikken, heb ik geen ogenblik getwijfeld. Enkel en alleen omwille van de verpakking zijn de Rouge G’s de moeite waard. Ze zijn zwaar, best wel bulky, maar o zo mooi .

IMG_0361 (Copy)

Ik weet niet hoe Guerlain het doet, maar deze lippenstift bevat niet veel pigment, en is toch zichtbaar op mijn donkere lippen. Brenda is een neutraal en draagbaar koraal-roze met een glossy finish. Daarom blijft hij niet heel lang zitten, maar hij presteert beter dan verwacht!

Het wenkbrauwsetje van Wet ’n Wild lag al een tijdje onaangeraakt op mijn make-up tafel. Maar toen mijn Sleek Eyebrow Stylist op was, probeerde ik hem nogmaals uit. En ik was zeer onder de indruk!

wet n wild brow kit

Met de lichtbruine kleur ga ik door het eerste deel van mijn wenkbrauw. Met de donkere kleur door de staart. Zelfs het mini borsteltje dat in de kit zit, doet prima zijn werk.

mac brow set show off

Om daarna weer wat leven in mijn wenkbrauwhaar te krijgen, heb ik de MAC Brow Set in Show-Off gebruikt. Het borsteltje van de MAC wenkbrauw-gels is best wel klein, maar werkt daarom zeer accuraat. De kleur Show-Off is aan de warme kant, maar de Ultimate Brow Kit is heel koel, en zo houden ze samen mijn wenkbrauwen prima in balans.

In mijn queeste naar sulfaat-vrije haarproducten ontdekte ik de EverPure lijn van L’Oréal. De shampoo vond ik niet uitzonderlijk, maar de conditioner is fantastisch. Eigenlijk wou ik de Colour Care & Moisture versie aankopen, maar per ongeluk heb ik de volume-versie gekocht.

l'oreal everpure conditioner

Hij doet wat hij moet doen: mijn haar voeden. Qua volume merkte ik ook een klein verschil op. En daarbij ruikt hij heel lekker!

Ik denk dat deze producten enkel in het buitenland te koop zijn. Ik heb ze in Boots gekocht, toen ze aan 50 procent korting stonden. Momenteel staan ze ook in solden bij Feel Unique!

& Other Favorites

Tijdens mijn verlof ben ik naar Londen geweest en heb ik een pub gevonden met een fantastisch gezellige binnenkoer. In Londen is een terras langs de achterkant uitzonderlijk. Ik heb geen problemen met een terras langs de straatkant, maar soms heb ik gewoon behoefte aan rust.

© The Sun in Splendour
© The Sun in Splendour

Op Portobello Road ontdekten we toevallig The Sun in Splendour Pub. Het eten hebben we niet geprobeerd, maar op de binnenkoer hebben we wel een tijdje blijven zitten . Een aanrader als je ook in Londen bent!

© GQ
© GQ

Gênant verhaal, maar voor mijn verlof had ik een droom over Chuck Bass. Vraag mij niet wat hij daar deed, maar toen ik opstond, had ik zin in een Gossip Girl marathon. De box bestelde ik bij Amazon UK (als je hem ook daar wil bestellen: de prijs fluctueert nogal. Ik heb ‘m voor 37.00 pond kunnen bestellen. De week erna kostte hij 30.00 pond. Nu kost hij 50.00 pond. Amazon regelmatig in de gaten houden, is de boodschap) en sindsdien zit ik in volledige Gossip Girl modus. En Chuck Bass: ik vind het nog steeds een heet kanon.

Wat zijn jullie favorieten van de voorbije maand?

33 Comments
 1. Denise

  31/08/2014 09:05

  Wat is Guerlain toch een prachtig make-up merk, wauw! De lipstick is geweldig!

 2. rachel

  31/08/2014 09:22

  Hey, Ik wou even laten weten dat je die l’Oreal everpure (ik gebruik de everriche-lijn) shampoo en conditioner kan kopen bij Di! Dat is toch geval in alle Di’s waar ik de laatste tijd al ben binnengestapt! Ik hoop dat je er wat aan hebt! x

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 11:54

   Dankjewel om het te laten weten! Zo kan ik back-ups kopen zonder online te moeten shoppen!

 3. Michaela

  31/08/2014 11:51

  Doe mij maar ook een chuck bass Mooie Rouge G lipstick heb je van Guerlain!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 11:55

   Haha, mij ook! En eigenlijk is hij Brits, and I do love a British accent!

 4. Zoë

  31/08/2014 12:06

  Mooie favorieten! Dat serum klinkt heerlijk wel gek dat je litteken terugkomt als je stopt met gebruiken…

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 11:57

   Volgens mij ligt het aan het hyaluron-zuur. Van nature ontbreekt het in mijn litteken, en wanneer ik het serum gebruik, pompt het mijn litteken op. Wanneer ik stop met het te gebruiken, gaat het hyaluron-zuur gehalte weer naar beneden, en komt het putje terug. Of zo zie ik het toch

 5. Lieselot

  31/08/2014 20:19

  Ooh, die Guerlain lipstick is zo’n pareltje! Mooi dat je die in de solden op de kop kon tikken!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 11:58

   De Inno heeft altijd de beste solden!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 11:59

   En oja: dikke merci om mij te nomineren voor de Liebster Award! Da’s heel lief van je!

 6. Kiss & Make-up

  01/09/2014 13:34

  LOL, ik heb ook wel eens gedroomd over Chuck Bass. Dus we kunnen samen totally embarrassed zijn Hij heeft ook zoiets magnetisch eh… onweerstaanbaar. Anyway, over naar de andere mooie dingen op je lijstje, hoe pretty is die lipstick

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 15:37

   Haha, Chuck Bass moet ’s nachts overuren draaien

 7. Felicia Rodrigues dos Santos

  01/09/2014 15:38

  Leuke favorieten! De lipstick kleur is echt prachtig.

 8. inspiredbylifee

  01/09/2014 15:55

  Mooie favorieten, ik vind de brow gel van Mac erg lijken op die van Catrice, die gebruik ik

  • Jasmijn Cherubijn

   02/09/2014 10:52

   Ja, die heb ik ook nog gebruikt! Het borsteltje van de MAC brow gel is wel kleiner, en dat vind ik fijner werken.

 9. Maaike

  01/09/2014 17:36

  Wat een mooie favorieten! Ik ben heel benieuwd naar de Guerlain foundation! En die lipstick, haast te mooi om te gebruiken!

  • Jasmijn Cherubijn

   02/09/2014 10:55

   Maar wanneer je hem gebruikt, voel je je wel een chique madam

 10. Suze

  01/09/2014 18:36

  De kleur van de lippenstift vind ik heeel erg mooi Ziet er goed uit!

 11. Kirsty

  01/09/2014 19:16

  Fijne favorieten! Dat serum klinkt wel heel erg goed!

 12. iiiThinkPink

  01/09/2014 19:57

  Mooie favorieten!

 13. Birte

  01/09/2014 20:39

  Game Of Thrones seizoen 4 was sowieso één van mijn favorieten van augustus, net zoals mijn nieuwe lipstick van Yves Saint Laurent!

  • Jasmijn Cherubijn

   02/09/2014 10:54

   Ik moet echt Game of Thrones beginnen te volgen! Iedereen is er zo lovend over!

 14. Kirsten

  02/09/2014 12:23

  Leuk geschreven artikel! Ik vind Gossip Girl ook fantastisch

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:55

   I love to hate Gossip Girl Ik vind het enerzijds een heel irritant programma, maar anderzijds blijf ik maar kijken, haha.

 15. Wat een mooie producten allemaal!! En die lipstick… dat kleur!! Oh boy prachtig gewoon!!

  x Aurélie

 16. Linda

  02/09/2014 19:51

  Wat is de lipstick een schoonheid zeg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen