in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten februari ’15 | NYX, YSL, Charles Worthington & Meer van dat fijns

De maand van het acute slaaptekort, de griep, acne aanvallen en de filmlancering van 50 Shades of Grey. Oh februari, je hebt me teleurgesteld. Maar betere tijden zijn op til. Deze maand bezoek ik Londen, heb ik een week verlof (ook wel gekend als het grote slaap-inhaal-manoeuvre. Mensen met kinderen: ik begrijp niet hoe jullie het doen) en kunnen we hopelijk genieten van de eerste lentestralen. Maar in februari heb ik ook een aantal hoogtepunten gekend. Bij deze: welkom bij mijn favorieten van de voorbije maand!

Skincare & Hair

La Roche Posay – Effaclar Duo+

Ik verkeerde in shock-toestand toen ik vernam dat Avène de productie van hun Cleanance K stopgezet had. Ik gebruik dit product al meer dan tien jaar en kon me geen leven zonder hem voorstellen. Echt waar, Avène: hoe kan je me dit aandoen?!

IMG_4458 (Copy)

Cleanance K bevatte een combinatie van mijn favoriete AHA’s en BHA’s. Zo kreeg je lactic acid, glyolic acid en salicylic acid in één. In hun nieuwe Cleanance Expert zijn deze ingrediënten niet te bespeuren. Sorry Avène, maar je bent een trouwe klant kwijt, want nu ben ik voorgoed overgeschakeld naar La Roche Posay Effaclar Duo+.

En misschien had mijn huid wel degelijk behoefte aan verandering, want ik zie nu al grote verschillen met de Effaclar Duo+.  Tijdens de eerste week had ik veel last van purging, maar daarna genas mijn huid veel sneller en hyperpigmentatie lijkt sneller te verdwijnen. Naast salicylic acid bevat hij ook linoleic acid, wat een vorm van vitamine F is. Dit ingrediënt bestrijdt acne, maar hydrateert en herstelt tezelfdertijd. Er zit hier een tevreden Effaclar Duo+ gebruiker!

REN – Rosa Centifolia Cleansing Gel

 Ik moest alweer een nieuwe cleanser kopen, en na het lezen van de laaiend enthousiaste review van Birte over de REN Cleansing Gel, besloot ik hem ook te kopen.

IMG_4350 (Copy)

Hij is inderdaad verschrikkelijk goed. Mijn huid is gereinigd, maar voelt helemaal niet droog aan. De textuur is aan de vreemde kant, want voor een cleansing gel is hij heel vloeibaar. Daarom breng ik hem aan tussen mijn handpalmen en werk ik hem zo in mijn huid. Spijtig genoeg is hij niet spaarzaam in gebruik, want na één maand heb ik al een halve fles opgebruikt. Birte: is dit normaal of gebruik ik veel te veel product?

Peter Thomas Roth – Retinol Fusion PM

Ik was op zoek naar een nieuw retinol product, en skincare BFF Paula Begoun gaf dit product de rating “best” (en volgens het nieuwe systeem: vier sterren). Ons Paula die enthousiast reageert op een product dat niet van haar is: ’t is een rariteit. En aangezien ik een grote fan ben van Peter Thomas Roth, moest ik dit product proberen.

IMG_4352 (Copy)

Het is nog maar het begin van het jaar, maar ik kan nu al zeggen: dit is mijn favoriete serum van 2015. Nee, eigenlijk is het mijn favoriete serum aller tijden. Dit is het serum zonder prullen en frullen, want het bevat maar 11 ingrediënten. Zo heb je retinol, ascorbyl palmitate (vitamine C) en tocopherol (vitamine E). Daarnaast krijg je ook een paar hydraterende en herstellende ingrediënten, zoals lecithin en bisabolol.

Retinol Fusion PM bevat 1.5 % retinol, wat een heel hoge dosis is. Ik reageer niet allergisch op retinol, maar zelfs ik voel die lichte tinteling met dit serum. De volgende ochtend word ik wakker met een gehydrateerde, rimpel-vrije huid. Alle hyperpigmentatie heeft hij nog niet kunnen wegwerken, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat die binnen 6 weken weg zal zijn (de huid heeft ongeveer 6 weken nodig om volledig te herstellen).

Charles Worthington – Volume & Bounce Texturising Spray

Eerlijk gezegd: ik was helemaal niet onder de indruk van deze Texturising Spray toen ik het de eerste keren gebruikte. Mijn haar voelde vettig aan, het kleefde en ik kreeg witte brokken in mijn haar. Maar in februari heb ik eindelijk ontdekt hoe ik met dit product moet werken.

IMG_4443 (Copy)

Ten eerste: je hebt niet veel product nodig. Ik gebruikte de Texturising Spray, zoals ik met een droogshampoo doe: spuiten tot je bijna niet meer kan. Grote fout! Drie subtiele spuit-bewegingen doen het bij mij.

Ten tweede: het product moet in het haar gewerkt worden. Voorzichtig met je vingers door het haar gaan, is niet voldoende. Ik neem mijn Tangle Teezer en sta een minuut te frotten op mijn hoofd.

Ten derde: haarlak is niet nodig. De combinatie Texturising Spray – haarlak zorgt voor brokken in mijn haar.

Zo krijg ik zot veel volume in mijn haar. Ik weet nu al dat ik in Londen ongeveer 20 back-up’s zal kopen.

 TIGI Copyright Gloss haarkleuring

IMG_4408 (Copy)

Ik zit weer in een “ik moét ashy haar hebben” – fase. Zoals jullie hier konden zien, deed 0/28 Orchid Mist iets te hard zijn best en eindigde ik met grijze punten. En nu heb ik een magische combinatie gevonden: TIGI Gloss in 0/28 Orchid Mist gemengd met 9/83 Very Light Ashy Golden Blonde.

Dit is de beste kleur voor mijn haar. Het neutraliseert de brassy tonen, maar het wordt ook niet te ashy.

Make-up

MUFE – Artist Eyeshadows

IMG_4423 (Copy)

Dit zijn één van de beste oogschaduwen, die ik al in mijn hele leven gebruikt heb. Ik voel mijn MAC-hart breken, maar de waarheid moet gezegd worden. Een review kan je hier terugvinden.

NYX – Lip Liners

We weten nu al dat 2015 het jaar van de lipliner wordt. Momenteel zit ik nog in een experimenteer-fase met de lipliners, en daarom wil ik niet veel geld aan zo’n potlood uitgeven. De ideale budget oplossing: NYX Lip Liners.

IMG_4432 (Copy)

Ik heb deze maand de kleuren Citrine, Natural en Soft Brown gekocht. Op de NYX-website zijn ze bijna allemaal uitverkocht (oh NYX: waarom wil je niet meer met derden werken), maar ik heb er nog kunnen bemachtigen bij Amazon UK.

Ik heb me al heel goed geamuseerd met de lip liners. En voor minder dan 2.00 pond per potlood kan je moeilijk de mist ingaan. Kylie Jenner pout: ik kom eraan!

YSL Glossy Stain – 18 Rose Pastelle

Ik denk dat Rose Pastelle de slechtste Glossy Stain ooit is. De kleur is inderdaad heel pastel, en de formule is niet denderend. Meer dan twee lagen kan hij niet aan: hij kruipt in alle lijntjes en volledig dekkend wordt hij niet. Maar (ja, er is een grote maar) in combinatie met de NYX Lip Liner in Soft Brown is het een wondermooie combinatie.

IMG_4438 (Copy)

Soft Brown kan te bruin neigen, en deze Rose Pastelle neutraliseert het lippotlood naar een lichte mauve. Aangezien hij niet helemaal dekkend is, piept het lippotlood nog door en krijg je een multidimensionaal effect. Ik breng één laag Glossy Stain over mijn volledige lippen aan en breng vervolgens een geconcentreerde hoeveelheid in het midden aan. De subtiele shimmer en pastel finish geven je serieus opgeblazen lippen.

Maar grote bonus voor YSL: met deze Glossy Stain kleven mijn lippen niet aan elkaar en de gloss blijft inderdaad een tijdje zichtbaar. Solo zou ik hem nooit dragen, maar in combinatie met een donker lippotlood is het een winner.

Estée Lauder – Double Wear Foundation

Ik heb lange tijd de hype rond de Double Wear foundation niet begrepen. Ik kreeg nooit een full coverage effect. Ik kon werkelijk de foundation in mijn huid buffen tot een lichte dekking. En op de koop toe bleef hij niet lang zitten.

IMG_4478 (Copy)

Geen idee of het aan mijn huid of aan mijn applicatie-methode ligt, maar in februari is hij mijn redder in nood geweest. Mijn huid gaat door een slechte periode en de Double Wear bedekt alles. Ik gebruik mijn normale hoeveelheid foundation, maar ga lichtjes te werk met mijn buffing brush. In het centrum maak ik deppende bewegingen en naar buiten circulaire bewegingen. Daarna fixeer ik hem met Fix+.

Zelfs met snotneus overleeft Double Wear een lange werkdag. Na een paar uren krijg ik een glow, maar mijn T-zone houdt hij prima onder controle. Double Wear: jij gaat mee naar Londen.

& Other Favorites

The Fault in our Stars

Er zijn van die films, die ik niet in het openbaar kan bekijken. Nee, ik moet wachten tot hij op dvd verschijnt en die dvd moet ik dan in de intimiteit van mijn eigen salon kunnen bekijken. Dit was het geval bij The Fault in our Stars.

Kort samengevat: twee jongeren met kanker worden verliefd op elkaar. Alle ingrediënten voor een prima bleit-film zijn dus aanwezig: liefde, jongeren, ziekte en mortaliteit. Op het einde heb ik een halfuur zitten bleiten. En het was niet subtiel een traantje wegpinken; het waren rollende tranen, inclusief bleit-geluiden en rode ogen.

Mocht je met een emotionele blokkade zitten: The Fault in our Stars lost dat probleem voor jou op.

Het Zilte Westen

Elke Belg vindt zijn provincie de beste, maar wanneer we alle provincies objectief bekijken, dan kunnen we concluderen dat West-Vlaanderen wel degelijk de beste is. Toevallig is dat ook mijn provincie. Maar hé: wij zijn de enige provincie met zee, heuvels, massa’s geschiedenis (Flanders Fields, Guldensporenslag …), een stad die aan bod kwam in een Hollywood blockbuster (In Bruges speelde zich nu eenmaal af in Brugge), de meeste sterrenrestaurants, de meeste voetbalclubs in eerste klasse en een smakelijk dialect. Auteur Stijn Vanderhaeghe vindt dit ook en daarom maakte hij het boek ‘Het Zilte Westen’.

© Uitgeverij Kannibaal
© Uitgeverij Kannibaal

In ‘Het Zilte Westen’ gaat hij op zoek naar het DNA van West-Vlaanderen. En ons DNA bestaat uit Dialect, No-Nonsense en Arbeid. Stijn Vanderhaeghe interviewde tientallen bekende West-Vlamingen, bespreekt de West-Vlaamse toeristische trekpleisters en gaat zo op zoek naar het West-Vlaamse gen.

Een schoon eerbetoon aan ons magnifiek West-Vlaanderen.

BOOHOO ballerina’s

In mijn hoofd zit ik al in lente-modus. Ik zit al na te denken over mijn nieuwe garderobe, en kon het dan ook niet laten om al één paar nieuwe schoenen te bestellen.

IMG_4499 (Copy)

De ronde punt-ballerina begin ik beu te worden, dus nu heb ik een paar met spitse neus en enkelbandje besteld. Heel comfortabel zitten ze nog niet, maar ik ben nu al verliefd op dit paar schoenen.

Ziezo, dit waren mijn favorieten! Welke producten hebben jullie met veel plezier gebruikt?

16 Comments
 1. Birte

  05/03/2015 07:47

  Bij mij was dat ook, al moet ik zeggen dat ik ondertussen al verdacht lang doe met die tweede helft ;-). Ik heb de mijne sinds november, en hij is nog steeds niet leeg. Al moet ik wel zeggen dat ik regelmatig afwissel met mijn cleansing balm van Rodial.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:29

   Zal nooit weten hoe lang mijn tweede helft mee gaat, want heb mijn fles laten vallen en die is helaas opengebarsten. Dat was een ochtend met veel gevloek!

 2. Birte

  05/03/2015 07:49

  PS: vind je Het Zilte Westen gewoon bij de boekhandel? Want dat zou hét ideale cadeau zijn voor mijn West-Vlaming ;-).

 3. Amy

  05/03/2015 10:48

  Mooie favorieten! De Effaclar heb ik ook in gebruik en ik kan begrijpen waarom je er zo blij mee bent, het zijn (voor mijn huid alleszins) echt wonderproducten.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:31

   Ja, ben momenteel ook heel erg onder de indruk van de Effaclar duo. Ben nu ook heel benieuwd naar de rest van de Effaclar lijn

 4. Manon

  05/03/2015 10:50

  Ik wil nog een keer de lipliners proberen!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:31

   Ze zijn echt heel leuk om mee te experimenteren!

 5. Chahrazad

  05/03/2015 22:27

  Ik ben zo benieuwd naar de lippotloden van NYX. Jij begrijpt mij als het gaat om the fault in our stars!!! Ik begon met het lezen van het boek tijdens mijn werk. Maar eenmaal op de helft besloot ik maar te stoppen en thuis verder te lezen, gezien ik al heel snel tranen laat vallen. Pf! Ben bijna klaar met het boek. Ik ben zo benieuwd naar de rest van de boeken die John Green geschreven heeft.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:33

   Ik heb het boek niet gelezen, maar de film is ook verschrikkelijk emotioneel. En ik ben nu ook heel benieuwd naar zijn andere boeken!

 6. Chinouk

  06/03/2015 17:26

  Hele fijne producten, leuk om te zien! Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd die texturizing spray van Charles W, maar ik begreep al dat ‘ie niet te koop is in NL. Jammer!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:34

   Ik heb ‘m ook bij Boots besteld, dus vrees dat hij inderdaad niet bij ons te koop is. Maar hij is echt héél goed!

 7. Lieselot

  08/03/2015 16:36

  Ik gebruik ook al jarenlang trouw de Effaclar Duo en ben er nog steeds erg tevreden mee :). Ook de rest van de Effaclar lijn vind ik een aanrader! Ik zou niets anders meer willen :)!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 14:00

   Ja, heb nu ook weer de Effaclar cleanser, en tot nog toe is mijn huid heel tevreden

 8. robin

  08/03/2015 22:07

  dat Retinol product lijkt mij wel wat ik heb er nog geen ervaring mee maar een gehydrateerde huid wil ik wel! ><;

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 14:00

   Geen gezever, ’t is echt het beste retinol product op de markt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.