Januari is voor mij de meest ellendige maand: de feestdagen zijn voorbij, buiten is het (relatief) koud, de dagen zijn nog steeds kort en dan is er nog Blue Monday, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. En o ja, ik heb me af en toe neerslachtig gevoeld. En mijn huid ook: droge plekken, doffe teint en die onderhuidse puistjes die nog niet helemaal verdwenen zijn. Als gevolg greep ik naar producten die mijn huid diepe hydratatie gaven en make-up die mijn teint deed opfleuren.

favorieten januari jasmijn cherubijn

huidverzorging favorieten januari

Paula’s Choice Moisture Boost One Step Face Cleanser is een zeer romige cleanser zonder parfum of kleurstoffen. De textuur kan je vergelijken met een reinigingsmelk, maar dan met betere reinigingscapaciteiten. Daarom moet je van deze cleanser niet veel schuim verwachten. Nadat ik deze cleanser gebruikt heb, voelt mijn huid gereinigd, zacht en gehydrateerd.

Rituals Intensive Moisturizing Mask met hyaluronzuur kan ik in één woord omschrijven: fantastisch. Ik had dit in september gekocht toen Rituals een huidverzorgingsactie had, maar had het niet gebruikt tot een aantal weken geleden. Eerlijk gewijs moet ik toegeven: ik verwachtte weinig van dit product. Toen ik het de eerste keer aanbracht, was het net of mijn huid in de fik stond. Na 10 minuten had mijn huid die dikke laag product volledig opgedronken. Toen ik mijn huid daarna reinigde, straalde mijn huid. En die stralen bleven voor 5 volle dagen! Nu gebruik ik het één keer per week en brandt het veel minder, maar het resultaat blijft even subliem.

La Roche Posay Cicaplast Baume B5 is een balsem/crème die over het ganse lichaam en gezicht mag worden aangebracht. Je gebruikt het om geïrriteerde huid te kalmeren of zeer droge huid te hydrateren en dat doet ie prima.  Als mijn huid heel droog is, breng ik ’s avonds een dikke laag aan en ’s ochtends is mijn huid weer normaal.

nars zoeva

Nars Coeur Battant was een limited edition blush uit de Nars + Guy Bourdin Holiday Collection. Deze obsceen felle magenta blush was een cadeautje van mezelf voor mezelf ter gelegenheid van het eindejaar (cadeautjes zijn altijd leuk). Deze blush is zéér gepigmenteerd. Daarom gebruik ik hem met mijn Zoeva 122 Petit Stippling Brush. Dit olijke kwastje is veel kleiner en heeft kortere witte haren, waardoor hij net de juiste hoeveelheid blush opneemt en hem zeer precies aanbrengt.

Hoe klein is de Zoeva Petit Stippling hoor ik je zeggen?

Boven: Mac 187 - Midden:   Zoeva 122 Petit Stippling - Onder: Zoeva 125 Stippling
Boven: Mac 187 – Midden: Zoeva 122 Petit Stippling – Onder: Zoeva 125 Stippling

zoeva petit stippling

Mijn laatste make-up favoriet is het limited edition Hourglass Ambient Lighting Palette. Dit palette bestaat uit 3 Ambient Lighting poeders: Dim Light (permanent), Incandescent Light (LE) en Radiant Light (permanent). Deze poeders geven je een photoshop-look, maar zonder photoshop. Als ik ’s ochtends haast heb, gebruik ik enkel dit palette: Dim Light op T-zone, Incandescent Light op jukbeenderen en Radiant Light als bronzer.

hourglass ambient lighting palette

Van links naar rechts: Dim Light, Incandescent Light, Radiant Light, Nars Coeur Battant
Van links naar rechts: Dim Light, Incandescent Light, Radiant Light, Nars Coeur Battant

Mijn haar heeft ook liefde nodig en deze maand heeft het veel genegenheid van Tigi Bed Head Ego Boost gekregen.

tigi ego boost

Zoals je kan zien, is mijn fles bijna leeg. Zo groot is de liefde tussen ons. Na het wassen breng ik een aantal pompjes product aan op mijn handdoekdroog haar. Eerst denk je: er gebeurt niets, maar na een minuut start het mirakel: dit product ontklit mijn haar zonder enige moeite. En op de koop toe ruikt het fijn!

Wat waren jullie favoriete producten in januari?