in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten juli ’14 – Laura Mercier, Zoeva, Geordie Shore & Meer van dat fijns

Ik heb veel gejammerd in juli. Het was geen goeie maand. Op persoonlijk vlak ging het niet van een leien dakje, op werk-vlak ben ik door de “crisis” halftijds werkloos geworden en op make-up-vlak gleed mijn make-up door de hitte van mijn gezicht. Het volwassen leven is soms niet wat ik ervan verwacht had. Maar betere tijden komen eraan (hoop ik)! In augustus heb ik verlof, en kan ik wat zaken op punt stellen. Ik zou een volledige blogpost kunnen mekkeren over mijn leven, maar ik wil van deze blog een vrolijke plek maken. Dus bij deze: op naar mijn favorieten van juli!

Make-up

Elke zomer komt hij naar boven, en ook in 2014 maak ik geen uitzondering. Vroeger was ik een full coverage-geval: ik had een geplamuurde laag foundation op mijn gezicht. Als je met je vingernagel over mijn huid ging, kon je letterlijk de foundation van mijn gezicht schrapen.

Ik heb nooit een mooie huid gehad – heb het nog steeds niet, maar ik heb aanvaard dat een dunne laag foundation voldoende is. En zeker tijdens de zomer wil ik het luchtig houden. De gewone Tinted Moisturizer van Laura Mercier heb ik nog nooit geprobeerd, maar deze Illuminating Tinted Moisturizer geeft je praktisch geen dekking, en toch doet hij iets met de huid. Ik gebruik Bare, de lichtste tint. Alles lijkt een stuk zachter en door de Illuminating-factor heb ik een glow, zonder vet te lijken.

laura mercier tinted moisturizer

Sommigen zeggen dat je deze Tinted Moisturizer enkel in je foundation mag mengen of onder je foundation mag dragen, omdat hij je huid een soort van metallic glans geeft. Ik gebruik hem solo, en zolang ik een setting powder erboven draag, lijkt het allemaal natuurlijk.

20140725_142319
Die rechtse glanzende vlek is de tinted moisturizer

Daarnaast gebruik ik hem ontzettend graag als highlight. Je krijgt niets van glitter of shimmer, maar op de jukbeenderen is hij verschrikkelijk mooi.

chanel perfection lumiere velvet

Maar op die dagen, wanneer ik toch wat extra dekking wou, heb ik Chanel Perfection Lumière Velvet gebruikt. Mijn oorspronkelijke review was positief, maar nu vind ik hem nog 10 keer beter. Deze foundation is een held tijdens die vreselijk warme dagen. Hij blijft uren op zijn plaats zitten! Echt waar, voor mij de meest long-wearing foundation die ik ooit gebruikt heb.

Hét poeder dat ik al vijf jaar – of misschien zelfs langer – dagelijks gebruik. Set Powder is een PRO product, maar iedereen kan het in de PRO-winkel in Antwerpen kopen of online bestellen.

mac pro set powder

Set Powder is uiteraard een setting powder, en komt enkel in de transparante kleur. Prima voor mij! Dit is het beste poeder dat ik ooit gebruikt heb. Wanneer je het ’s ochtends aanbrengt, lijkt je huid best wel mat. Doorheen de dag wordt hij minder mat en lijkt hij natuurlijker, maar hij houdt nog steeds alle oliën tegen en is het ongeveer sweatproof.

Set Powder lijkt heel hard op het Prep + Prime Transparent Finishing Powder. Prep + Prime is misschien een tikje fijner gemalen, maar op het gezicht merk je weinig verschil. Maar het grootste verschil: bij Set Powder krijg je 30 gram product! Dit is bijna 4 keer zoveel als bij Prep + Prime, en je betaalt maar 4.50 euro meer.

Contouren maakt een wereld van verschil. En met deze Zoeva – 109 Face Paint gaat het ook een stuk makkelijker! Voor ik deze Zoeva borstel had, gebruikte ik mijn MAC 109. De MAC borstel vind ik nog steeds goed, maar de Zoeva borstel is fantastisch!

zoeva face paint

Als je makkelijk een contour op je gelaat wil toveren, dan is deze borstel the way to go. Op mijn rond gezicht is het niet steeds eenvoudig om de exacte holtes te vinden. En wanneer ik die holte gevonden heb, moet ik maken dat ik niet te ver omhoog of omlaag blend. Met de Zoeva 109 is dit allemaal geen probleem. Je plaatst hem in de holte, wiggelt een beetje en tada: daar is de contour. Daarna ga ik nogmaals over de contour met mijn buffer brush, om zeker te zijn dat ik geen strepen op mijn gezicht heb staan.

En om te contouren heb je ook een contour poeder nodig. Tsja, ik heb maar twee contour poeders en ze zijn allebei van MAC. MAC maakt gewoon fantastische contour-kleuren! Mijn favoriet moet toch Sculpt zijn: de perfecte bruin-grijs-taupe kleur om schaduwen te creëren.

Boven: MAC Bone Beige. Onder: MAC Sculpt.
Boven: MAC Bone Beige. Onder: MAC Sculpt.

Wederom een PRO product, maar ook voor ons non-PRO’s te koop bij MAC.

& Other Favorites

Deze maand wil ik één blog in de bloemetjes zetten. Jana heeft mijn blog namelijk bij haar favoriete Belgische beauty blogs vernoemd. Hoe lief! Aangezien dit de eerste – en misschien zelfs de laatste – keer is dat zoiets mij overkomt, moet dit gevierd worden. Jana heeft ook een beauty blog en schrijft heel entertainende blogposts. Als je haar blog nog niet bezocht hebt, doe het dan nu! Dus bij deze: dankuwel Jana!

IMG_9315

De zoektocht naar de perfecte sandaal is bijna voorbij. Ik heb bij de New Look (waar anders?) een paar absurd gemakkelijke sandalen gevonden. Ze zijn niet zozeer fantastisch prachtig, maar ze zijn goedkoop, ze zitten comfortabel en ze zijn fris. En voor nu vind ik dit meer dan oké!

Een ode aan de marginaliteit. Zo vat ik Geordie Shore samen. Maar bon, ik had veel nood aan hersenloos entertainment en MTV is dan the place to be. En diezelfde zender zond deze maand constant Geordie Shore-marathons uit. Ik heb nooit naar Jersey Shore gekeken (was blijkbaar ook de moeite), shows als Oh Oh Cherso heb ik ook aan mij laten voorbij gaan, maar aan Geordie Shore ben ik verslaafd!

© MTV
© MTV

En aangezien het hier nog altijd een beauty blog is: hoe goed kunnen die meisjes valse wimpers aanbrengen? Jaloers! En nog een bonus: mijn slang-kennis is nog nooit zo uitgebreid geweest!

Voilà, dit waren mijn favorieten van de voorbije maand! Waar hebben jullie deze maand van genoten? Laat maar weten in de comments!

30 Comments
 1. Ilse

  30/07/2014 08:40

  Wauw, je hebt een paar pràchtige favorieten (vooral die Laura Mercier Tinted Moisturizer…). Hopelijk wordt augustus een fijnere maand voor je!

 2. Jasmine

  30/07/2014 08:50

  Ik vindt het echt leuk hoe uitgebreid je over je favorieten praat! On langs een MAC geopend in men buurt en inderdaad op da valse wimpers aanbrengen, oefening baart kunst hopelijk.

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:47

   Veel oefenen helpt inderdaad! En ook lang genoeg wachten nadat je de lijm hebt aangebracht, zodat de wimpers beter blijven plakken. En van lijm gesproken: goeie lijm gebruiken. De lijm die bij de wimpers zit, is meestal slecht. Duo daarentegen is top! Kan je a propos in de MAC kopen

 3. Mjay

  30/07/2014 09:34

  Ahh, een fav’ artikel zonder een filmpje, I like!! Met overigens héél fijne producten. Ben vooral geïnteresseerd in die 2 contour poeders van MAC Eens zoeken op hun webshop.

  Haha, Geordie Shore dat is écht een ode aan marginaliteit! Jersey Shore heb ik wel gevolgd maar dat was serieus niet zo erg als dit… Ik vermoed dat het accent er ook wel iets aan toevoegt MTV is daardoor ook mijn nieuwe geliefde zender om lekker om half 1 ’s nachts in het weekend naar die oneindige marathon van Geordie te kijken en er zijn werkelijk geen twee afleveringen die op elkaar volgen (in mijn ogen althans).

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:47

   Het ging een tijdje beter, maar nu is de chronologie inderdaad ver te zoeken

 4. Ryanne

  30/07/2014 09:41

  Wat een ontzettend mooie sandalen & ik ben ook he-le-maal verslaafd aan Geordie Shore, kan niet wachten tot zondag! haha

 5. Sara - Window On My Wardrobe

  30/07/2014 09:57

  Hahaha ik dacht werkelijk dat ik de enige was die verslaafd is aan de Geordie Shore marathon! het is werkelijk zo marginaal dat het hilarisch wordt. Ik lig elke keer dubbel

  Mooi favorieten weer, die New Look sandaaltjes krijgen een groot hartje van mij zo mooi! En proficiat met je vernoeming bij de favoriete blogs van Jana, dat heb je zeker verdiend!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:49

   Dankjewel! En bij die marathons blijf je ook maar kijken. En MTV heeft het goed gepland, want ze geven nooit reclame tussen twee afleveringen, zodat je zou blijven plakken. Ja, ik heb er al zoveel gezien dat ik een zekere reclame-logica gevonden heb

 6. Lieselot

  30/07/2014 11:09

  Haha, ik vind Geordie Shore ook een fantastisch leuk tijdverdrijf :D! Je maakt een erg goed punt wat betreft de nepwimpers trouwens: hoe doen ze het in godsnaam?!

  De contourpoeders van MAC lijken me erg fijn, maar om de een of andere reden maak ik mijn gezicht lelijker door te sculpten. (Ik doe duidelijk iets fout, en blijf oefenen :p!)

  Superleuke sandaaltjes ook :D!

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:50

   Haha, ik denk dat er inderdaad iets fout ging De Zoeva-borstel helpt mij immens!

 7. Zoë

  30/07/2014 11:39

  Wat een leuke favorieten! Die New Look sandaaltjes zijn super mooi

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:52

   Bedankt! En voor 10 euro zijn ze ook een koopje!

 8. Kiss & Make-up

  30/07/2014 12:28

  Dat MAC Pro poeder is absoluut een waardige favoriet! Ik heb ook al jaren altijd eentje in voorraad

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:53

   Haha, ik dacht dat ik de enige was die het kende!

 9. Kirsty

  30/07/2014 12:30

  Fijne favorieten! Wat gaaf ook dat je op de blog van Jana bij haar favoriete Belgische blogs bent genoemd! Dat heb je ook verdiend!

 10. Lys

  30/07/2014 15:50

  Het setting poeder van MAC ga ik zeker proberen! Over die contourkwast van Zoeva heb ik al goede dingen gelezen, ik word er echt nieuwsgierig van

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:55

   Hij is werkelijk heel goed! En zijn vorm blijft ook behouden na het wassen; extra bonuspunt!

 11. Jana

  30/07/2014 19:56

  Moh, merci om mijn blog te noemen! Ik ben er echt 100% zeker van dat je blog nog meer dan een keer zal opduiken in andere favorietenlijstjes.
  Mooie favorieten, ik ben wel benieuwd naar het MAC poeder en Geordie Shore is trouwens ook een guilty pleasure van mij!

 12. Birte

  30/07/2014 22:05

  Hahahaha, zalig dat ‘Geordie Shore’ hiertussen staat. Ik was grote fan van ‘Ex on the Beach’. Jammer dat het weer gedaan is!

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:56

   Ik zag dat Vicky van Geordie Shore ook in Ex on the Beach zat! Kruisbestuiving op MTV!

 13. DQ

  31/07/2014 10:50

  Ik ben ook werkelijk verslaafd aan geordie shore! Heb de eerste aflevering van het seizoen gelijk gekeken en kan niet wachten om als ik weer thuis kom van vakantie de twee volgende te zien (die dan gewoon al op me staan te wachten, heerlijk!). Xx

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:57

   Het werkt inderdaad zeer verslavend, terwijl ze eigenlijk altijd hetzelfde doen

 14. Nina

  31/07/2014 10:59

  Echt leuke favorieten

 15. Maaike

  31/07/2014 11:05

  Wat een fijne favorieten! Ik had ooit een tester van de tinted moisturizer van Laura Mercier, héérlijk product! Ik wil steeds de full size versie aanschaffen, maar het komt er maar nooit van! Haha! ♥

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:58

   Bij sommige producten overleef ik ook op testers. En dan opeens paniek wanneer alle testers op zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.