in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten juni ’14 – NARS, Dermalogica, Alexander Wang & meer van dat fijns

Voor praktisch iedereen die in de culturele sector werkt, is juni de drukste maand van het jaar. Dan start namelijk de ticketverkoop voor het volgende seizoen. Vooraleer de ticketverkoop van start gaat, moeten er duizend-en-één zaken op orde gesteld worden, de ticketverkoop-dag zelf is slopend en de vragen/problemen/klachten/tirades die je achteraf krijgt, zijn ook geen lachertje. Maar ik heb wederom een nieuwe ticketverkoop succesvol overleefd! En nu heb ik dringend nood aan verlof . Daarom heb ik deze maand weinig tijd gehad om uitgebreid met make-up te spelen en had ik blog-gewijs ook weinig inspiratie en tijd voor nieuwe artikels. Hopelijk hebben jullie dit niet te hard opgemerkt! Hoe dan ook: hier zijn mijn favorieten van juni!

Make-up, Skincare & Hair

Boozyshop vierde deze maand hun zesde verjaardag (gelukkige verjaardag Boozyshop!) en organiseerde daarom een vijf-daagse, waarbij ze elke dag korting gaven op een ander merk. Op de vierde dag was er 20 procent korting op Real Techniques. Ik wist dat ik die dag de Real Techniques Setting Brush zou binnenhalen. Uiteindelijk leek de set van Sam’s Picks zeer aantrekkelijk en werd dit mijn aankoop van de dag.

real techniques sam's picks
Ze zijn niet vuil aangekomen, maar voor de geste heb ik ze weer in hun verpakking gestoken.

Sam’s Picks bevat de zes favoriete Real Techniques borstels van Sam Chapman (de helft van Pixiwoo). Je krijgt de Multi-Task Brush, de Buffing Brush, de Setting Brush, de Pointed Foundation Brush, de Essential Crease Brush en de Fine Liner Brush. De Core Collection en een paar losse borstels heb ik reeds in mijn bezit, dus ik wist dat ik goede borstels zou ontvangen. Uiteindelijk heb ik deze maand praktisch geen andere gezichtsborstel aangeraakt. De Multi-Task Brush is inderdaad een multifunctioneel beest, de Buffing Brush vond en vind ik nog steeds fantastisch en de Setting Brush is dikke vriendjes met mijn concealer geworden. Sam’s Picks hebben mijn hart gewonnen!

Nog maar een paar weken in mijn bezit, en nu al een must-have voor waarschijnlijk altijd. Dit spul is fantastisch! Oké, eerlijk toegegeven: de eerste keer toen ik het gebruikte, was ik niet onder de indruk. De tweede keer ook nog niet. Maar ik gaf niet op (dit kost te veel geld om na twee keer weg te smijten) en jazeker, de derde keer gebeurde iets speciaals. En de vierde keer opnieuw en de vijfde keer ook!

dermalogica gentle cream exfoliant

Gentle Cream Exfoliant is het beste exfoliërende masker dat ik ooit gebruikt heb. REN Glycolactic Radiance Renewal Mask komt niet meer in de buurt van mijn gezicht. Gentle Cream Exfoliant bevat lactic acid (AHA), salicylic acid (BHA) en mijn nieuwe favoriete ingrediënt: sulfur. Sinds ik begonnen ben met het twee keer per week te gebruiken, heb ik maximum 2 nieuwe puisten gekregen (en dit is weinig voor mij). Mijn hyperpigmentatie-vlekken zijn extreem verminderd en mijn huid is veel gladder. En nu ben ik curieus naar het volledige Dermalogica-gamma!

Vorige zomer kocht ik aan de Illamasqua counter in Selfridges deze Skin Base Foundation. Ik had al veel goeie dingen over deze foundation gehoord en kon niet wachten om hem uit te proberen. Onze eerste kennismaking liep niet van een leien dakje. Ik vond de foundation te dik, te cakey, te geel en alles met een ’te’ ervoor.

illamasqua skin base

En toen hoorde ik de eerder vernoemde Sam Chapman zeggen dat veel mensen Skin Base verkeerd gebruiken. Ze nemen te veel product en werken het niet voldoende in de huid. Ik dacht: jah, ik ben één van die mensen. Dus ik haalde Skin Base van onder het stof en gaf hem nog een kans. Deze keer duwde ik extreem weinig product uit de tube, nam ik de Real Techniques Expert Face Brush bij de hand en ging ik buffen. Ik stond versteld van het resultaat. Mijn huid zag er goed uit! Ik leek perfect gepolijst en dit met heel weinig product. Skin Base is sindsdien in mijn bakje voor dagdagelijks gebruik beland en komt er niet meer uit.

Ik hoorde de engelen zingen toen ik las dat the Urban Retreat Beautique het NARSissist palette in stock had. Het palette kost meer dan op de NARS-website, maar NARS heeft het palette nog steeds niet terug in stock, dus ik sloeg mijn slag!

narsissist palette

Ik kijk al verschrikkelijk lang uit naar dit palette en godzijdank stelt het me niet teleur. Voor een liefhebber van een smokey eye is dit palette hemels (veel religieuze verwijzingen voor NARS vandaag). De oogschaduwen zijn zacht, kan je makkelijk blenden en zijn stevig gepigmenteerd. En daarnaast vind ik de benaming van het palette fantastisch!

narsissist

De laatste maanden verloor ik veel haar en ik wist niet waarom. Ik heb nog geen kale plekken, maar elke keer toen ik mijn haar aanraakte, had ik wel een los haar vast. Stress, slechte eetgewoontes, hitte: ze kregen allemaal de schuld. De enige die ik niet de schuld gaf, was mijn TiGi Urban Antidotes Shampoo.

Een paar weken geleden begon het belletje toch te rinkelen en schakelde ik over naar The Body Shop Rainforest Radiance Shampoo. Hoewel TiGi beweert dat hun shampoo sulfate-free is, klopt dit helemaal niet. Op het ingrediëntenlijstje vond ik namelijk de gevreesde sodium laureth sulfate terug. Na wat research te doen, vond ik de link tussen haarverlies en die SLS.

tbs rainforest radiance shampoo

The Body Shop shampoo bevat daarentegen geen siliconen, geen sulfaten, geen parabenen en geen kleurstoffen. Een mens begint zich af te vragen wat er wel inzit . Na een paar keer mijn haar met deze shampoo te wassen, verlies ik veel minder haar. Leve The Body Shop!

& Other Favorites

 • The Angels’ Share

Ik ben gek op films over de sociaal-economische problematiek in Groot Brittannië. En wanneer die films ook een vleugje humor krijgen, ben ik volledig verkocht. Trainspotting, The Full Monty, Billy Elliot: ik kan ze allemaal duizend keer bekijken zonder me te vervelen.

En nu heb ik een nieuwe film in hetzelfde genre ontdekt. Maak kennis met The Angels’ Share, een comedy/drama-film uit 2012 van regisseur Ken Loach (ja, diezelfde van The Wind That Shakes The Barley en Ae Fond Kiss). Een korte samenvatting: de plaatselijke crimineel Robbie is net vader geworden, maar moet door een eerdere overtreding een aantal uren gemeenschapsdienst uitvoeren. Daar ontmoet hij zijn begeleider Harry, die Robbie en een aantal andere mini-criminelen mee neemt naar een whisky-proeverij. Robbie heeft een neus voor whisky, en ziet in whisky de weg uit zijn problemen.

22027-square

Als je houdt van whisky, Schotland, humor en/of sociaal engagement, dan zal je van deze film genieten!

 • Rode Duivels

Ja, wat kan ik zeggen. Onze Duivels zijn goed bezig! En kan ik daar eventjes aan toevoegen dat ik trots ben op ons Belgen? Nog nooit heb ik dit soort WK-gekte meegemaakt. Ik zie overal vlaggen, iedereen spreekt met hoop over de Rode Duivels en bij elke match zit ongeveer het volledige land voor de tv. Bart De Wever kan dreigen met de splitsing van het land, maar nu staan we als één blok achter onze ploeg. Zo hoort het, en hopelijk zal het lang zo blijven!

Met pruik en hoedje de Rode Duivels aangemoedigd
Met pruik en hoedje de Rode Duivels aangemoedigd

Deze maand ben ik een trotse mama geworden. Ik heb een nieuw kindje gekregen, en hij luistert naar de naam Rockie. Nee, hij is niet vernoemd naar Rocky Balboa. Wel naar zijn grote broer, Rocco. Mijn nieuwe baby is de kleine Alexander Wang Rocco sjakoche, ook wel de Rockie genoemd.

wang rockie

Ik wil al jaren een Alexander Wang Rocco, maar ik investeer enkel in tijdloze designer handtassen (doorverkoop-waarde, weet je). De Rocco voldoet niet aan de tijdloze voorwaarden, maar ik kreeg hem nooit uit mijn hoofd. Vooraleer de solden in Groot Brittannië begonnen, kreeg ik als klant bij Matches Fashion 30 procent korting op de volledige webshop. Daar zag ik ‘m dan staan en het was liefde op het eerste zicht: mijn kleine rakker, de Rockie. Ik heb vijf minuten nagedacht en twee dagen later kon ik hem omarmen.

wang rockie

Ik heb de zwarte versie met pale gold studs. Oorspronkelijk wou ik de rose gold-versie, maar die stond niet op de website. Nu ben ik heel blij met mijn keuze. Pale gold verandert namelijk van kleur, afhankelijk van het licht. Soms lijkt hij zilver, andere keren fel goud, nu en dan neutraal pale gold en bij warm licht krijgt hij zelfs een rose gold schijn.

wang rockie pale gold

Als een vrouw die haar volledige hebben en houden in haar sjakoche meesleurt, was de ruime Rocco misschien een betere keuze geweest. Maar ik begin letterlijk scheef te lopen door mijn zware handtassen, dus met mijn Rockie denk ik twee keer na over de inhoud van mijn tas.

Dit zijn mijn favorieten van juni! Wat hebben jullie deze maand met veel plezier gebruikt/bekeken/gedragen? Laat maar weten in de comments!

20 Comments
 1. Michaela

  28/06/2014 10:24

  Het NARS palette staat nog op mijn wishlist, prachtig is die!

  • Jasmijn Cherubijn

   28/06/2014 11:07

   ’t Is een aanrader! Ik vind het één van de beste neutral eyeshadow-palettes op de markt. Hopelijk is ie algauw weer in stock!

 2. Sylvana

  28/06/2014 14:23

  De producten klinken stuk voor stuk erg fijn! Vooral de kwastenset zou ik ook nog wel eens willen proberen!

  • Jasmijn Cherubijn

   30/06/2014 19:59

   Ik vind het de beste RT set! Als je hem wil, zou ik hem algauw kopen, want hij is limited edition.

 3. Kiss & Make-up

  28/06/2014 15:25

  Aaaaah dat NARS palette… *zwijmel* *kwijl* En jaaa, go Rode Duivels! Normaal gezien kan voetbal me echt geen reet schelen, maar nu supporter ik toch wel hoor.

 4. FSHN Forward

  28/06/2014 16:32

  Wow! Dat palette van NARS is echt prachtig Staat nu ook absoluut op mijn wishlist!

 5. Birte

  28/06/2014 18:58

  OMG, die handtas. Mijn hart gaat er letterlijk sneller van slaan!

  • Jasmijn Cherubijn

   30/06/2014 20:00

   Jup, ik ken dat gevoel! Zoals steeds loop ik weer achter op de trend, maar ik vind ‘m nog steeds fantastisch!

 6. De Dotties

  28/06/2014 23:29

  Oeh dat palette ziet er goed uit zeg en prachtige tas! Ook al ken ik helemaal niks van voetbal, toch ga ik ook elke keer supporteren als België speelt. Het gaat me dan ook niet echt om de voetbal maar gewoon om de leuke sfeer die er heerst! Liefs

  • Jasmijn Cherubijn

   30/06/2014 20:01

   Dankjewel! De voetbal-sfeer is inderdaad fantastisch hé!

 7. Sarah

  29/06/2014 15:24

  Oh die Real Techniques borstels zou ik ook graag hebben! Heel mooie Alexander Wang-handtas btw!

  Sarah x
  http://www.palmtreesandheels.blogspot.com

 8. Kirsty

  29/06/2014 15:40

  Mooie favorieten! Ik ben zo benieuwd naar Skin Base! En dat NARS palette, wauw wat een plaatje! Ik ga je trouwens volgen op Bloglovin'!

 9. iiiThinkPink

  29/06/2014 15:48

  Die tas is echt prachtig!

 10. Chinouk

  29/06/2014 20:08

  Oh wat een mooie favorieten zeg! ♥-♥

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen