in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten oktober ’14 – Chanel, NIVEA, Gertje & Meer van dat fijns

Ik sta sceptisch tegenover de herfst. Het weer is veel te grillig; je weet nooit of je een plensbui of een straaltje zon kan verwachten. Mijn huid gedraagt zich rond deze tijd van het jaar dan ook zotjes. De herfst heeft voor mij maar één functie, en die is: aftellen tot het december is. Sinterklaas, mijn verjaardag (ik ben een bijna-kerst-kindje), kerstbomen, cadeautjes, indigesties: ik kan niet wachten!

Maar om de herfst aangenamer te maken, heb ik geshopt en nog een keer geshopt. Nieuwe botjes zijn gearriveerd, een paar nieuwe make-up en verzorgingsproducten hebben hun intrede gemaakt en mijn make-up tafel-zone heb ik opgevrolijkt. Dit zijn mijn favorieten van oktober!

Make-up & Skincare

La Roche Posay – Cicaplast

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je waarschijnlijk dat ik gek ben op La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Ik gebruik hem elke avond, maar overdag vind ik hem te zwaar. Daarom was ik heel blij toen ik ontdekte dat La Roche Posay ook deze gewone Cicaplast produceert.

IMG_6553 (Copy)

De Cicaplast-producten vind ik uniek. Ze herstellen mijn huid (hyperpigmentatie geneest bijvoorbeeld veel sneller), werken anti-bacterieel en bieden veel hydratatie. Deze gewone Cicaplast heeft een gel-structuur en werkt perfect onder make-up. Hij bevat best wel veel siliconen, maar daarom kan je hem als primer gebruiken. Hij camoufleert onmiddellijk droge plekjes, maar hydrateert ook de huid op lange termijn.

NIVEA – Repair & Care Body Crème + Creme Care Shower Cream

Nieuw seizoen, nieuwe lichaamsverzorging! NIVEA is één van die klassiekers, die ik vertrouw. Mijn meme smeerde elke dag de blauwe pot van NIVEA op haar gezicht, en haar huid bleef in tiptop conditie. Mijn moeder heeft last van hele droge handen, en de blauwe pot van NIVEA heeft ook haar geholpen. De blauwe pot is zo’n beetje het erfstuk van moeder op dochter binnen ons familie .

IMG_6728 (Copy)-001

En nu gebruik ik, aka de derde generatie, de Creme Care Shower Cream. Als ik twee vliegen in één klap kan slaan, dan zal ik het ook doen. Met deze Shower Cream is mijn huid zowel proper als gehydrateerd. De formule van de Creme Care Shower Cream is namelijk gebaseerd op de ingrediënten van de blauwe pot (heeft de blauwe pot eigenlijk een officiële naam). De textuur lijkt op die van reinigingsmelk. Wanneer ik mijn huid afdroog, voelt het alsof er al een laagje bodylotion op mijn huid ligt.

IMG_6674 (Copy)

En daarna smeer ik voor alle zekerheid mijn huid in met de Repair & Care Body Crème. Ik haat droge huid, dus ik neem geen risico’s. De textuur is lichter dan die van de Body Butters van The Body Shop, maar het effect is even goed. Daarnaast bevat hij urea, een ingrediënt dat goed werkt tegen keratosis pilaris (die kleine bultjes op je armen en benen). Een groot verschil heb ik nog niet opgemerkt, maar waarschijnlijk heeft het zijn tijd nodig.

Chanel – Rouge Allure Gloss in Suprême

IMG_6602 (Copy)

Ik zou het geen herfst-product noemen, maar toch vind ik ‘m fantastisch. Ik haat dat plakkerig gloss-gevoel, en bij deze Rouge Allure Glosses krijg je zero plak. Ideaal!

Ik heb de kleur Suprême. Dit is een gemuteerd fuchsia, die je makkelijk overdag kan dragen. Het is wederom geen herfst-kleur, maar dat deert me niet. Ik hoef heus niet elke dag donkere lippen te dragen.

IMG_4681 (Copy)

Persoonlijk verkies ik nog steeds de Dior Addict Fluid Sticks boven deze Rouge Allure Glosses, maar ze zijn niet mijlenver van elkaar verwijderd.

MAC – Whisper of Gilt

Ik vind het heel vervelend om oude limited edition-producten te bespreken, omdat je ze niet meer kan kopen. Maar bon, het is nu eenmaal zo dat ik de voorbije weken constant Whisper of Gilt gebruikt heb.

IMG_6583 (Copy)

Opeens had ik veel behoefte om tonnen highlighter te dragen. Tijdens de zomer weerkaatst de zon van nature op je jukbeenderen, maar tijdens de herfst is dat al wat moeilijker.

Whisper of Gilt is een Extra Dimension Skinfinish. Het is een warme geel-gouden highlighter met metallic finish. De textuur is zacht, maar niet poederig, fijngemalen en heel gepigmenteerd. Dit is wat ik van Soft and Gentle verwacht had.

Chanel – Vitalumière Foundation

Veel liefde voor Chanel deze maand! Tijdens de zomer heb ik constant Chanel Perfection Lumière Velvet gedragen, maar toen mijn huid weer droger werd, moest ik overschakelen naar een andere foundation. Chanel Vitalumière Aqua heb ik eerlijk gezegd nooit fantastisch gevonden, maar de gewone Vitalumière foundation: dat is liefde!

IMG_6513 (Copy)

Vitalumière komt heel dicht in de buurt van de oude Chanel Pro Lumière foundation. Je krijgt minder dekking en meer hydratatie, maar de finish op de huid is heel gelijkaardig. Vitalumière heeft ook die old skool Chanel foundation-geur die Pro Lumière had. Dat is de geur van luxe.

Ik heb een nieuwe truc bij Vitalumière ontdekt. Deze foundation moet je heel goed in de huid werken, en dan merk je hem praktisch niet op. Met de RT Buffing Brush ben ik letterlijk vijf minuten bezig om Vitalumière in de huid te werken. Het resultaat: een absurd natuurlijke huid, met bijna medium dekking, die uren vlekkeloos op zijn plek blijft.

Marc Jacobs – Lolita

IMG_6657 (Copy)

Lolita is het ideale neutral palette. Je krijgt zeven glorieuze aardetinten in verschillende finishes. De oogschaduwen zijn zacht, maar je krijgt geen fall-out. Ze zijn makkelijk te blenden, maar veranderen niet in een modderpoel.

Alleen met de middelste glitter-oogschaduw ondervind ik wat problemen. De kleur vind ik heel mooi, maar de oogschaduw blijft niet op mijn oogleden plakken. Vervang die pressed glitter door een gewone oogschaduw, en Lolita wordt een winner.

& Other Favorites

 Gertje, het hertje

Ik heb mijn make-up tafel gepimpt. Ik vond de zone heel steriel, en het mocht wel wat persoonlijker worden. Daarom heb ik een orchidee gekocht, die nu omringd wordt door mijn lippenstiften. En op mijn muur heb ik mijn nieuwe vriend gehangen.

IMG_6417 (Copy)
Gertje is zo zacht!

Een hertenkop aan de muur: het is triestig, ik weet het. Maar deze is heel klein en uit lamswol gemaakt. Ik had hem vorig jaar in een winkel-vitrine zien liggen, maar vond het te veel geld. Deze maand hield diezelfde winkel uitverkoop, en kon ik het hertje met korting kopen (uiteindelijk ben ik nog in het zak gezet, want op de webshop van &K kan je hem nog goedkoper kopen).

De witte haartjes rond zijn neus vind ik zo lief
De witte haartjes rond zijn neus vind ik zo lief

Om onze relatie wat persoonlijker te maken, heb ik hem Gertje genoemd. Met mijn West-Vlaams probleem met de /g/ -en /h/-klanken, noemt het hert dus Hertje.

BOOHOO botjes

Zoals steeds was ik online aan het window-shoppen. Bij BOOHOO nam ik een kijkje bij de clearance-afdeling, en toen zag ik deze botjes staan. Als je van heel ver kijkt en een grote verbeelding hebt, lijken ze op de Balenciaga Buckle Strap Ankle Boots. En wonder boven wonder: er was nog één paar in mijn maat beschikbaar. Het universum maakte me duidelijk dat ik nog paar zwarte botjes nodig had.

IMG_6958 (Copy)

Voor twintig euro heb ik ze kunnen kopen (van een batje gesproken), en ik ben er heel blij mee. Ze zitten ontzettend comfortabel en zien er een pak duurder uit. Waarschijnlijk zullen ze niet lang meegaan, maar oh ja: voor twintig euro mag ik niet klagen. Een extreem gelijkaardig model vind je hier (de mijne zijn de India Boots en dit zijn de Zoe Boots, dus waarschijnlijk zal er een klein verschil zijn).

Urban Outfitters sjaal

Jah, nu volgt een vies verhaal. Deze sjaal heb ik online besteld. Toen hij aankwam, was ik uiteraard heel enthousiast en stond ik ‘m voor de spiegel te passen. Maar opeens voelde ik iets. Het was niet het prijskaartje, maar er hing iets hards op mijn sjaal. Toen ik de sjaal afdeed, zag ik dat er kots met brokken ophing. Eeeuuw! En ik had dat aangeraakt!

Maar ondertussen kon ik deze sjaal al niet meer missen, dus ik moest een vervanging krijgen. Gelukkig was de klantendienst van Urban Outfitters heel begripvol, en hebben ze me een nieuwe sjaal opgestuurd. De oude mocht ik wegsmijten .

Als ik kon, kroop ik er helemaal in. En voor de aandachtige kijker: ik draag inderdaad geen make-up.
Als ik kon, kroop ik er helemaal in. En voor de aandachtige kijker: ik draag inderdaad geen make-up.

Toen sjaal twee aankwam, heb ik ‘m onmiddellijk geïnspecteerd en hoera: geen kots! Sindsdien heb ik hem al veel gedragen. ’t Is mijn perfecte compagnon om mij warm te houden, wanneer ik een dunne jas draag.

Steun de studenten

Onlangs ontving ik een e-mailtje van een studente aan de Universiteit van Gent. Ze schrijft een masterproef over blogervaringen bij consumenten en ze heeft veel deelnemers voor haar enquête nodig. En aangezien jullie mijn blog lezen, weet ik zeker dat jullie blogervaring hebben (passief of actief: het doet er niet toe) en weet ik nog zekerder dat jullie goeie consumenten zijn!

Dus bij deze: toon jullie goed hart, steun deze hardwerkende studente en vul haar enquête in.

Voilà: oktober werd een mix van oud en nieuw! Wat hebben jullie deze maand met veel plezier gebruikt?

32 Comments
 1. Denise

  30/10/2014 10:10

  Mooie favorieten heb je ! Wauw het oogschaduw palette ziet er prachtig uit ! En je laarsjes zijn ook heel tof ! X

 2. Samen een keer shoppen? Hahaha want WOW wat een gave spullen.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:02

   Tegen een shopping-tripje zeg ik nooit nee Haha, laat maar weten wanneer je in België bent!

 3. Mjay

  30/10/2014 10:59

  Hmm die cicaplast zou ik wel eens willen proberen. Ik negeer mijn droge huid vaak maar toch erger ik me eraan En getver wat een vies verhaal met die sjaal :-S Vraag me dan altijd af HOE DAT KAN?! Ben dan meestal even ‘boos’ op de winkel en ik weiger er dan nog te bestellen haha. Je (G)hert ziet er echt een tofke uit Wat een bjoetie!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:05

   Als je huid heel droog is, dan zou ik de balsem-versie overwegen. Wanneer mijn huid heel droog is in putje winter, draag ik ‘m overdag onder mijn make-up en blijft alles toch op zijn plek zitten. Ja, ‘k was blij dat UO het goed heeft opgelost. Voor hetzelfde geld moest ik ‘m terugsturen en stuurden zij diezelfde sjaal naar iemand anders op. En ze hebben mijn verzendkosten ook netjes terugbetaald, dus ik was content!

 4. Lys

  30/10/2014 11:30

  Mooie favorieten! En ben blij om te lezen dat het sjaal-verhaal toch nog goed afgelopen is

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:06

   Haha, ik ook! Volgens mij hebben ze de tweede sjaal zelf geïnspecteerd, want de eerste zat nog in een plastic zakje en de tweede niet

 5. Jana

  30/10/2014 11:56

  Die botjes zijn echt zalig!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:06

   Merci! Vind ze ook wel geslaagd om wat bling bling aan mijn saaie outfits toe te voegen.

 6. Manon

  30/10/2014 12:05

  Wat een gave favorieten heb je!

 7. Mica (Sciencekoekje)

  30/10/2014 12:06

  What a nice compilation. I have a similar story about Nivea but also about Penaten. Penaten is actually a lotion for baby bottoms against diaper rash, but it work wonders on the skin too. We always had a pot of Penaten in the house and if you would have a red nose or if you would have a little wound or a rash or any other sort of redness, my mum would get that one out. I actually bought one as soon as i moved out and introduced my now husband to it and by now he always asks for it if he has any redness or dry spots at all. It also works wonder on sunburns. It has been around in Germany for over a hundred years i believe and it still comes in a beautiful metal tin.
  I love that lipgloss on you by the way and the story about the scarf made me nearly throw up. Whats wrong with people, wurg.
  xxx
  Mica

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:09

   I have never heard of Penaten before! Sounds like it’s similar to Bepanthol? Let’s see if I can get my hands on it in Belgium!

 8. Jasmine

  30/10/2014 21:16

  The best and the worst deze maand. Ocharme Gertje, heb opeens heel veel Belle& het Beest flashbacks en ieuw en ook de vraag hoe komt daar kots op! Het MJ palette ziet er heel goed uit, maar de winnaar is toch wel dat paar botten – prachtig!!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:10

   Ja, de botten: ‘k ben er ook heel blij mee! Aan volle prijs ging ik ze waarschijnlijk nooit gekocht hebben, maar nu ben ik al aan het uitkijken voor een tweede paar met hogere hak.

 9. Sara - Window On My Wardrobe

  30/10/2014 21:43

  Fijn geshopt Jasmijn! De Chanel lipgloss is supermooi en dan MJ make-up palette steekt echt mijn ogen uit! The pretty!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:11

   ’t Is inderdaad een mooierd! En de verpakking is ook zo chique!

 10. Natasja

  30/10/2014 22:10

  Oh! Die gouden highlighter vind ik wel erg spannend.. I should so try that girl en jaaa… sjaals zijn zo fijn met dit weer (en het weer dat nog moet komen *huil*), dus dat is tenminste een “upside”. Ik ga de enquete eens invullen x

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:11

   Ah, super van je! Deze studente zal je eeuwig dankbaar zijn!

 11. bymarlayne

  31/10/2014 19:19

  Mooie favorieten! Die sjaal is echt zo leuk

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:12

   En hij is ook heerlijk warm! ’t Is precies een dekentje!

 12. Maaike

  31/10/2014 19:31

  Aah wat een superleuk artikel weer! Oooh ik moest zo lachen om dat verhaal met die sjaal! En oh, ik ben nu al verliefd op Gertje! Wat een beauty!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:12

   ‘k Zal het zeggen tegen Gertje! Hij zal blij zijn met het compliment

 13. Birte

  31/10/2014 22:14

  Hahahahaha, Gertje het hertje. Zalig!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:14

   Niet echt origineel van mij, maar vond wel dat hij eruit zag als een Gertje!

 14. rachel

  31/10/2014 22:51

  Je hebt er een leuk artikel van gemaakt! liefs en een goed weekend!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:13

   Dankjewel! Jij ook een heel fijn weekend toegewenst!

 15. Chinouk

  01/11/2014 19:18

  Oh jasmijn wat heb je toch heeeeerlijke favorieten! De blauwe pot (nouja ik heb een tube) van Nivea is inderdaad een must have voor de koudere maanden, ik heb de douchecrème ook in voorraad liggen! But.. the puke do. Hoe kunnen ze dat nou niet zien in het distributie centrum van Urban Outfitters, bah!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:55

   Haha, ik heb geen flauw idee! En da’s toch wel één van die winkels waar je kwaliteit verwacht!

 16. Lieselot

  07/11/2014 00:11

  Haha, zalig idee om je make-uptafel te pimpen met een hert :p! Ik vind het oprecht schattig en er erg aaibaar uitzien trouwens! Die sjaal, not so much. Echt eng om te lezen. Hoe kan zoiets in godsnaam?!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:56

   Gertje is ook heel aaibaar! Hij is zo zacht! En hij houdt me altijd gezelschap wanneer ik mij schmink. En ’t is goed gezelschap, want ik mag klagen en hij luistert altijd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.