in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten oktober ’15 | Urban Decay, Karl Lagerfeld & Meer van dat fijns

Een beetje te laat, maar hier zijn ze dan toch: mijn favorieten van oktober! Een vreemde maand werd het. De temperaturen gedroegen zich bizar, een persoonlijke existentiële crisis lag hier en daar om de hoek loeren en mijn huid wist niet meer of ze droog, vet of gecombineerd was. Bereid u alvast mentaal voor, want het wordt een mishmash aan favorieten!

MAKE-UP

Dior Forever Foundation

Mijn huid weet niet meer hoe het zit. Door de verrassend frisse wind wordt mijn huid droger, maar door de – naar Belgische normen – exotische herfst-temperaturen is mijn vette T-zone ook actief. Wat gebeurt er?

Daarom heb ik een oude favoriet vanonder het stof gehaald: Dior Forever Foundation. Vorige winter heb ik non-stop rondgelopen in Dior Star, maar momenteel verkiest mijn huid Forever.

IMG_2669 (Copy)

Dior Forever is een semi-matte foundation, met heel goede dekking die een lange tijd blijft zitten. Forever zal het niet zijn, maar een lange werkdag overleeft hij moeiteloos. Matte foundations benadrukken vaak droge velletjes, maar bij Forever heb ik niet dit probleem. Daarom is hij momenteel ideaal voor mij: hij houdt mijn T-zone onder controle, maar mijn droge zones worden niet geaccentueerd.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Ik heb nooit de Beauty Blender hype gevolgd. Tot op vandaag heb ik het ding nog niet van dichtbij gezien. Ik vind het gewoonweg ontzettend veel geld voor een roze spons.

IMG_2715 (Copy)

De RT Miracle Complexion Sponge is daarentegen een goedkope doppelgänger. Een vergelijking kan ik je niet geven, maar bij mij doet hij ook prima zijn werk.

In oktober zag ik een filmpje van Kylie Jenner dat ze voor haar app opgenomen had. Ondertussen is het filmpje van YouTube verwijderd, maar daarin zag je welke producten haar make-up artist gebruikt. Voor foundation, concealer en zelfs poeder gebruikte ze een Beauty Blender. Ik had nog nooit poeder aangebracht met een spons, maar met de Miracle Complexion Sponge en mijn setting powder krijg ik inderdaad een flawless resultaat  met zero poriën.

Urban Decay De-Slick Setting Spray

Een spons kan je makkelijk nat maken met water, maar bij werkt een setting spray beter. Aangezien je foundation/concealer/poeder gemengd wordt met de setting spray, blijft alles nog langer zitten.

IMG_2719 (Copy)

Op het einde spuit ik ook nog eens in het rond met De-Slick om het poederig laagje van mijn gezicht te halen. Echt waar: de Miracle Complexion Sponge en De-Slick zijn een magische combinatie.

MAC Mehr

Zonder twijfel de lippenstift die ik het meest gedragen heb: MAC Mehr. Dit is een heel makkelijke kleur om elke dag te dragen. Het voegt net dat beetje extra toe, maar het valt niet extreem op dat je lippenstift draagt.

IMG_2477 (Copy)

De textuur zit comfortabel op de lippen en door de matte finish blijft hij ook een lange tijd zitten. Wordt Mehr het nieuwe cult product van MAC?

SKINCARE

Rituals Intensive Moisturising Mask

Alleen maar lof voor dit masker van Rituals. Ik heb al ontelbaar veel tubes gekocht, en ik blijf het kopen tot het einde der tijden.

IMG_2803

Hyaluronzuur is mijn nummer één ingrediënt tijdens de herfst en winter. Mijn huid raakt makkelijk gedehydrateerd, en da’s geen comfortabel gevoel. Het Intensive Moisturising Mask breng ik één keer per week aan, en zo voorkom ik de droge huid.

Ik breng een dikke laag op mijn gereinigde huid aan, laat het een kwartier zijn werk doen, zie het spul in mijn huid verdwijnen en spoel daarna de restjes af. Meestal voel ik een tinteling bij dit masker. Waarschijnlijk wil mijn huid me duidelijk maken: hé, feestje, mijn wekelijks voedsel is daar. Daarna kan ik rekenen op een perfect gehydrateerde huid.

& OTHER FAVORITES

Karl Lagerfeld Cats & Dogs in de Carrefour

Puppy Nala loopt er de laatste tijd stijlvoller bij dan ik. Winkelketen Carrefour biedt nu namelijk de dierencollectie van Karl Lagerfeld met grote korting aan.

Per aankoopschijf van 10.00 euro krijg je één sticker. Met vijf stickers krijg je op één stuk korting (bij mij was dit zo, maar nu zie ik op de website staan dat je 8, 15 of 20 zegels nodig hebt. Geen idee of het veranderd is).

En als ik een goede tip mag geven: als je meer dan één stuk uit de collectie wil kopen, koop dan eerst tot 50.00 euro, zodat je vijf stickers hebt. Wanneer je naar de kassa gaat met dat ene stuk, krijg je nog eens stickers. De stickers berekenen ze dan op de volle aankoopprijs, dus wanneer je bijvoorbeeld de mand van normaal gezien 200.00 euro koopt, krijg je 20 stickers. Zo kan je het volgende stuk met korting kopen. Ik wist dat niet, en nu zit ik hier met vijfhonderd stickers .

Aangezien de puppy niet wou poseren in nieuwe tenue (ze zit in haar puberteit), gewoon een foto van de puppy
Aangezien de puppy niet wou poseren in nieuwe tenue (ze zit in haar puberteit), gewoon een foto van de puppy

Zo kreeg Nala’tje een nieuw harnas, een nieuwe leiband en een nieuwe mand. Helaas is de puppy bang van de mand (het plezier van de puberteit) en heb ik de mand moeten terugbrengen.

Shoeaholics

Ik was op zoek naar een nieuw paar enkellaarzen (enfin, ik ben eigenlijk constant op zoek naar nieuwe schoenen ). Zo ontdekte ik de outlet website Shoeaholics. De website is opgericht door Kurt Geiger, maar naast schoenen van zijn eigen merk (Kurt Geiger, Carvela, Miss KG -> die mens heeft echt veel merken), vind je ook Acne, UGG, Stuart Weitzman, Dries Van Noten enzovoort enzoverder.

Veel hartjes voor mijn nieuwe botjes met zilveren hak
Veel hartjes voor mijn nieuwe botjes met zilveren hak

Op de meeste schoenen krijg je serieuze korting (70 procent en meer), maar helaas zijn niet alle maten beschikbaar. Maar bon, klagen hoor je me niet doen.

Verzending gaat à propos ook heel vlotjes: ik had twee paar tijdens het weekend besteld (dat weekend gaven ze een extra 25 procent korting, ik dacht dat ik zot kwam), en op woensdag kon ik mijn laarzen al passen.

Ziezo, dit zijn mijn favorieten! Welke producten, webshops of andere dingen hebben jullie deze maand ontdekt?

8 Comments
 1. Jasmine

  12/11/2015 08:08

  Awesome boots! Awh, bang van de mand – nog wel liefste een designer.

  • Jasmijn Cherubijn

   16/11/2015 10:32

   Haar vorige mand heeft ze half vernield (om de één of andere reden bijt ze op alle ritsen), maar blijkbaar is het nog steeds haar favoriet

 2. Chahrazad

  12/11/2015 09:54

  Leuke laarzen. Ik ga gelijk even kijken op de site! Ben btw benieuwd naar de foundation van Dior. Heb ook last van droge velletjes. Mac Mehr is ook mijn FAVOO lipstick. Sinds ik hem heb, draag ik hem altijd.

  • Jasmijn Cherubijn

   16/11/2015 10:33

   Ik had ook niet verwacht dat ik ‘m zoveel zou dragen!

 3. Mademoiselle Sophistique

  12/11/2015 18:31

  My god. Die schoenen. Ordered!

 4. Lys

  12/11/2015 22:10

  Mooi lijstje! Afgelopen zomer ook de spons van Real Techniques ontdekt, die maakt inderdaad zo’n groot verschil bij de finish van foundation en concealer! Het masker van Rituals klinkt trouwens niet slecht, hydraterende gezichtsmaskers vliegen er hier door like no other dus zal het een keer moeten opzoeken

  • Jasmijn Cherubijn

   16/11/2015 10:34

   En voor de kwaliteit is het nog redelijk goedkoop ook!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.