in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten September ’14 – YSL, MAC, New Girl & Meer van dat fijns

September: je bent niet mijn favoriete maand. Het verlof is gedaan, de dagen worden korter, en iedereen wordt verkouden. Dit jaar ben ik gespaard gebleven van een verkoudheid, maar kreeg ik wel een opgezwollen oog. Ik zal jullie niet choqueren met beeldmateriaal, maar je krijgt wel een beschrijving: Quasimodo die een doef op zijn oog gekregen had. Dat was ik. Mijn absolute favoriet moet dus het cortisone zalfje van de dokter zijn, maar heel interessant is dat niet. Daarom zijn dit mijn andere favorieten van september!

Make-up & Skincare

Elizabeth Arden 8 Hour Cream

Ik bereid je alvast voor: alle favorieten staan ongeveer in het teken van mijn oog. Ten eerste: Elizabeth Arden 8 Hour Cream. Sowieso een absolute favoriet sinds jaren van me, maar toen mijn oog weer kromp naar een semi-aanvaardbare grootte, had de cortisone de huid onder mijn oog uitgedroogd. Ik had meer dan een week geen oogcrème kunnen gebruiken, en dit viel heel hard op.

IMG_3310 (Copy)

Mijn gewone oogcrèmes werkten niet snel genoeg, en daarom besliste ik één lukrake avond om 8 Hour Cream onder mijn ogen te smeren. Beste beslissing ooit. Binnen twee dagen was de huid onder mijn ogen ongeveer weer normaal.

Als je in de winter ook last hebt van droge huid waar dan ook: 8 Hour Cream is je redder.

Avène Cleanance K + Avène Hydrance Optimale Riche

Aangezien mijn oog opgezwollen was tot op mijn kaak, vond ik het niet verantwoord om veel lotions & potions te smeren. Daarom werd het een standaard cleanse – tone – moisturize procedure.

IMG_3348-001 (Copy)

Als moisturizer gebruikte ik op slechte dagen Avène Cleanance K. Op goede dagen werd het Avène Hydrance Optimale Riche. Beide heel zacht voor de huid, maar ook effectief. Wat kan een mens meer verwachten.

Nu smijt ik weer serums op mijn gezicht, maar de Avène moisturizers behouden hun stek in mijn huidverzorging-routine.

MAC Studio Finish Concealer x Maleficent Beauty Powder Natural

Mocht je hier gedacht hebben: het mens zegt dat je een light-reflecting concealer moet gebruiken, maar ze heeft zelf de grootste wal op de planeet: je had gelijk. Onder mijn ogen was het toen nog heel droog, dus ik kon geen concealer gebruiken. Daarnaast zag mijn oog door de zwelling er een beetje gekneusd uit.

IMG_3463

Toen mijn huid opnieuw gehydrateerd was, bleef ik over met de kneuzing (nog altijd eigenlijk). Daarom moet ik een extreem stevige concealer gebruiken: MAC Studio Finish Concealer. En eigenlijk was ik vergeten hoe goed deze concealer is. Je krijgt maximum dekking, maar hij ziet er niet droog uit. Perfect om onder de ogen te gebruiken!

IMG_3407 (Copy)

Om het geheel een extra light-boost te geven, gebruikte ik het MAC Maleficent Beauty Powder. Tot vorige maand gebruikte ik hem enkel op mijn jukbeenderen, maar met mijn oog-situatie heb ik ontdekt dat hij een prachtige highlight onder de ogen is. Door de peachy/witte ondertoon verbant hij alle schaduwen. Hoera!

Glitter

Met het oog kon ik dus geen oog make-up dragen. En ojee: wat heb ik het gemist! Toen ik weer lenzen in mijn ogen kon krijgen, heb ik mijn achterstand ingehaald. Normaal ben ik een matte madame, maar deze maand heb ik met glitter gesmeten.

Mini potjes MAC Glitter kan je op eBay kopen
Mini potjes MAC Glitter kan je op eBay kopen

Drie tips kan ik je geven bij glitter: Fix+, vingers en plakband.  Met je vingers en Fix+ doe je de glitter plakken. Met plakband haal je de fall-out weg.

MAC x Proenza Ombre Blush

En oja: nog een oog-gerelateerd product. Onder mijn oog had ik de kneuzing, maar mijn kaak gloeide van miserie. Blush moest ik daar niet meer gebruiken. Om mijn andere kaak in evenwicht te houden, heb ik de MAC Proenza Ombre Blush in Sunset Beach gebruikt. Toen ik hem kocht, heb ik geen review erover geschreven, omdat hij overal uitverkocht was (en dat weet ik, omdat ik de laatste in Antwerpen en waarschijnlijk in België gekocht heb).

IMG_3368 (Copy)

Maar deze blush is mijn chouchou. Alleen al naar de verpakking kan ik uren blijven gapen. Het product is ontzettend gepigmenteerd, maar laat zich makkelijk blenden. De kleur is een ombre, die gaat van baby pink naar een donkere, bijna raspberry pink.

IMG_3384 (Copy)

Nu het oog-probleem van de baan is, gebruik ik hem nog veel. Ik hou me vast aan de laatste zonnestralen en gebruik hem om die frisse teint op mijn gelaat te toveren.

YSL Rouge Volupté #11 Rose Culte

En dan één product dat los staat van het oog! Ik stem graag mijn lipstick en mijn blush op elkaar af. Het vormt een mooi geheel. De Ombre Blush combineer ik graag met mijn YSL Rouge Volupté in Rose Culte.

IMG_3426 (Copy)

De lippenstift met de beste – en ook vreemdste – textuur ter wereld heeft mijn hart weer veroverd. Rose Culte is een hot dark pink. Niet zo fel als fuchsia, maar nog steeds een statement kleur. Een swatch en al de rest vind je hier. Als stain of full-on: het blijft een winner.

& Other Favorites

New Girl

S01_03-001
© FOX

I love to hate a show. New Girl is zo’n programma. Jess, oftewel Zooey Deschanel, is één van de hatelijkste personages op deze planeet (Serena van Gossip Girl staat met stip op één). Anderzijds is New Girl te hilarisch om niet te bekijken. Verstand op nul en gapen naar New Girl: ’t is mijn favoriete bezigheid de laatste tijd.

Het nieuwe tv-seizoen

Ik heb geen tijd om aan Netflix te beginnen, want deze maand is het nieuwe tv-seizoen begonnen! Gedaan met de duizendste herhaling van FC De Kampioenen en het geven van bedjes in Met Vier in Bed. Sinds deze maand geven we weer punten voor sfeer en gezelligheid, maar kunnen we ook genieten van veel nieuwe programma’s.

De prijs voor het meest irritante programma gaat naar The Voice Kids. Kinderen met grootheidswaanzin: het is nooit een mooi zicht. En ouders die de grootheidswaanzin aanwakkeren: ze zouden opgesloten moeten worden.

De prijs voor het net niet-programma is voor Normale Mensen. Het concept lijkt me sterk, maar de uitvoering is het net niet. Blijven Gokken zou het programma beter noemen, want zo voelt het ook bij de ronde over de niet-normale hobby van normale mensen. Daarentegen gaat alle lof naar Thomas, de meezinger in de auto. Die man kan op mijn sympathie rekenen.

Maar de prijs voor het ‘ik tel de minuten af tot het begint’-programma is voor Het Beste Moet Nog Komen. Steven Van Herreweghe doet het toch weer. Interessante bv’s, intelligente humor en een informatieve insteek (wie wist dat wijn naar natte hond kon smaken): meer moet het niet zijn.

Bloglovin’

En tot slot een dikke dankuwel voor iedereen die me volgt op Bloglovin‘, want deze maand heb ik 150 volgers bereikt! Juplahee, feest in de keet!

Wat waren jullie favorieten van de voorbije maand?

34 Comments
 1. Same here als het we het over The Voice voor kinderen hebben. Belachelijk.

  Chouchou heeft een hele gave verpakking!

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:29

   Ja, vind ik ook! Maar chouchou is wel gevoelig voor krassen

 2. Michaela

  30/09/2014 10:56

  Die glitters van MAC zijn zo prachtig! Ik heb die concealer ook, alleen kwam er pas na een tijdje achter dat de MUA hem in 3 tinten te donker gaf

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:29

   Vervelend, hé! Ze hebben me ook al eens geprobeerd om me een tint donkerder te kopen, maar ik blijf trouw aan mijn NC20.

 3. Birte

  30/09/2014 11:29

  Die blush van Proenza is prachtig! Ik heb er enkele maanden geleden op staan kwijlen bij de MAC in San Diego, maar heb ‘m toen niet gekocht. Wat een kalf ben ik toch!

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:31

   Owjee, dat was inderdaad geen slimme move! En in de VS kostte hij waarschijnlijk nog minder ook!

 4. Kiss & Make-up

  30/09/2014 11:32

  Hmm, het wordt denk ik toch eens tijd dat ik de befaamde 8 hour cream probeer! Zo’n klassieker en ik heb ‘m nog nooit getest, shame on me.

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:31

   Je zal versteld staan van zijn multifunctionaliteit! Maar aan de geur moet je wel eventjes wennen

 5. inspiredbylifee

  30/09/2014 13:15

  Oh die glitters van Mac zijn echt mooi !

 6. Natasja

  30/09/2014 14:55

  Zo leuk!! Mooie potjes glitter van MAC trouwens!! En New Girl heb ik heel lang ook niet gekeken, omdat ik het zo kazig vond soms.. en Nick is ook meh. Maar nu zit ik er weer helemaal in! En Serena… inderdaad. Één van de hatelijkste tv-personages.. alhoewel ze met Elena (Vampire Diaries) de kroon mag delen.

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:33

   Haha, de Vampire Diaries heb ik opgegeven, omdat Elena te hatelijk werd. Kies gewoon, potjandorie!

  • Natasja

   07/10/2014 20:57

   Oh, ik ook hoor! Net als Gossip Girl. Ik trok het niet meer.

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 19:04

   Bij Gossip Girl zei ik nu echt tegen mezelf: hou vol! En hoewel ik het einde echt kak vond, was ik toch content dat ik het gezien had.

 7. Anouk

  30/09/2014 15:32

  Wat een mooie favorieten! De MAC blush en de YSL lipstick zijn echt beauty’s!

 8. Denise

  30/09/2014 17:15

  Wat een mooie producten ! De glitter potjes van MAC zien er echt prachtig uit !! X

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:33

   Ja hé, en op eBay valt de prijs nog goed mee, aangezien je maar één gram of zo krijgt.

 9. Mayara Esther

  30/09/2014 18:18

  MAC Studio Finish Concealer heb ik ook, ik gebruik hem alleen maar op puitjes omdat het onder mijn ogen niet echt goed werkt (hij gaat in de lijntje intrekken). Ooh en The New girl vind ik ook erg leuk, ik heb gisteren de laatste aflevering gekeken (die op Netflix stond).

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:34

   Heb je al geprobeerd de concealer met een poeder te fixeren? Of een setting spray kan ook helpen.

 10. Chinouk

  30/09/2014 19:17

  Wat leuk om al je favorieten te zien! Wat vervelend van je oog, maar gelukkig had je genoeg producten om het wat ‘draagbaarder’ te maken.

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:35

   Haha, maar tijdens de eerste dagen kon ik werkelijk niets dragen. Het was verre van een mooi zicht.

 11. Jasmine

  30/09/2014 21:02

  Weer maar eens leuk geschreven! Wat had je allemaal met je gezicht gedaan, ik krijg allemaal van die zombie visies voor me. Love to hate show, ik ben een tijd geleden gestopt met New Girl maar vindt het wel fijn dat Jake Johnson nu veel te zien is in films, die straalt toch een bepaalde soort charme uit. Ik ben wel blij dat de zomer voorbij is of toch dat alle muggen nu tenminste weg zouden moeten zijn. Deze zomer twee muggenbulten op mijn ogen, dat was geen mooi zicht.

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:36

   Ik had niets gedaan (denk ik). De dokter denkt dat het een insectenbeet was, brrr. Hoe vies is dat!

 12. Renate

  01/10/2014 01:42

  Leuke favorieten! Ik heb nu ook echt zin om een oog look met glitter te maken, maar eigenlijk komt het omdat ik al aan kerst denk (hoe erg is dat?) en ik ben dol op New Girl! Ze is inderdaad zooooo verschrikkelijk irritant, maar het is zo hilarisch! Ik heb tot seizoen 2 op Netflix gekeken en nu kijk ik Seizoen 3 in het Engels, omdat ik gewoon niet kan wachten tot seizoen 3 op de Nederlandse Netflix verschijnt!

 13. Lieselot

  01/10/2014 09:26

  Hahahaa, ik lachte me te pletter om je stukje over The Voice Kids! Blij dat iemand het eindelijk eens durft zeggen! Ik juichte ook een beetje vanbinnen toen je glitter vernoemde als een van je favorieten! Ik word ook onnoemelijk blij van glitter en ben bij deze opgelucht dat het geen zeldzame aandoening is!

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:37

   Het is verre van een zeldzame aandoening Met The Voice kon ik nog leven, maar The Voice Kids jaagt me de stuipen op mijn lijf!

 14. Jana

  01/10/2014 11:39

  Zulke mooie beautyproducten!

 15. Mjay

  01/10/2014 13:14

  Hier komt een raar compliment: zelfs al zou je blog niet over beauty gaan, ik zou je nog volgen enkel en alleen al om je hilarische schrijfstijl
  Die lipstick van YSL, wauw! Er zijn voor mij weer veel te veel nieuwe programma’s gestart met automatisch gevolg: “1% vrij op uw digicoder”. Bij New Girl heb ik nooit echt voorbij het irritante kunnen kijken, mss moet ik het toch een kans geven

 16. bymarlayne

  02/10/2014 22:20

  Mooie favorieten! Die blush is echt onwijs mooi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.