in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Festival Week – Hair, make-up & skincare

Je kan niet wachten om naar je favoriete festival te vertrekken, maar je moet nog eerst die lompe trekking rugzak vullen. Nadat je de slaapzak in de rugzak gewrongen hebt, blijkt er nog weinig plaats over te zijn voor veel leuke spullen. Maar de festivalweides betrekken zonder make-up en een fijn kapsel zit er voor mij niet in. Ik ben een make-up junkie en zonder make-up denkt iedereen dat ik ziek ben. En ziek lijken op een festival? Nee, dank u. Dus dan kan het spelletje beginnen: Jasmijn gaat naar een festival en neemt mee …

Haar

Ik ben heel low maintenance op mijn haar. Om de andere dag was ik het en laat ik het drogen. Enkel als ik een feestje heb of een extra effort wil doen, gebeurt er iets. Maar op een festival weiger ik een douche te nemen (eww, welke vieze, vuile mens is er voor jou geweest?) en loop ik 4 dagen met ongewassen haar rond. Hoe overleef ik dit? It’s all in the preparation, baby!

 • Was je haar voor je vertrekt met een clarifying shampoo om heel net haar te krijgen. Je haar zal veel trager vet worden. Mijn favoriet is Redken Hair Cleansing Cream.
 • Als je droge punten hebt, zoals ik: breng een ultra-voedend haarmasker aan voor je vertrekt. Je punten zullen veel langer mooi blijven en niet droog lijken. Ik gebruik Philip Kingsley Elasticizer Extreme.
 • Breng geen mousse of andere vettige producten aan op je haarwortels. We willen 4 dagen proper haar!
 • Als je recht haar hebt, zoals ik: krul je haar voor je vertrekt. Je kan de papillotten-methode gebruiken, maar in dit soort omstandigheden verkies ik de stijltang: haar tussen de stijltang klemmen, 360 graden draaien en naar beneden trekken. Door de hitte zullen je krullen veel langer mooi blijven.
 • Met krullen heb je meer kapsel-mogelijkheden: je kan het los dragen, opgestoken, in een knot, in een vlecht. Het ziet er steeds mooi uit!
 • Als je vet haar heel vies vindt: breng dan een droogshampoo mee.
 • Als je droge punten heel vies vindt: breng dan een haarolie mee.
 • Als je haar friseert in de hitte: breng een heat protector mee.
 • Breng sowieso wat haarelastiekjes, haarspeldjes en een donut mee. De mogelijkheden zijn dan eindeloos!
 • Breng niet alle speldjes, diademen, kammetjes, strass-toestanden van thuis mee. Serieus, je zal het toch niet gebruiken.

Een paar kapsel-mogelijkheden waar je vijf minuten of minder mee bezig bent: het losse haar – het gevlochten haar – het half op/half neer haar – het donut haar.

1

Make-up

Op festivals wil ik make-up dat niet kan breken, dat makkelijk aanbrengt en dat lang blijft zitten. Dus Jasmijn gaat naar een festival en neemt mee …

makeupp

Je kan op een festival een halfuur bezig zijn met je make-up, maar heel fijn voor je festival-gabbers en jezelf is dit ook niet. Bij zonnig weer zit je dan een halfuur te koken in het gras en bij regen zit je geplet in je tent met weinig licht. Hou het bij make-up die je in vijf minuten klaar krijgt.

Op de ogen wat bronzer, kohl tussen de wimpers en een beetje mascara. Op de lippen een goeie stain van MAC Girl About Town.
Op de ogen wat bronzer, kohl tussen de wimpers en een beetje mascara. Op de lippen een goeie stain van MAC Girl About Town.

Huidverzorging

Mijn missie is: overleven tot ik thuis kan detoxen. Ik breng dus mee:

Presentatie1

In theorie klinkt dit allemaal mooi, maar eerlijk: tegen dag 3 loop ik compleet make-up loos en zonder oogcrème op de weide rond. Het kan me dan geen moer schelen of je mijn puist ziet of niet. Festivals werken bevrijdend op verschillende vlakken!

Wat doen jullie mee naar een festival?

12 Comments
 1. Kiss & Make-up

  04/06/2014 12:42

  Ik heb dezelfde low-maintenance routine als jij. Om de dag wassen en gewoon luchtdrogen. Maar het ziet er bijlange niet zo freakin’ glamoureus uit als ’t jouwe hoor, damn you woman! Vet haar vind altijd ’t vervelendste op een festival, dus droogshampoo meenemen is echt wel handig. Vind je make-up en skin care tips ook erg handig. Een vrouw moet er toch wat voor over hebben om er goed uit te zien eh… Een man moet een paar onderbroeken, een tandenborstel en tandpasta inpakken en klaar.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:07

   Dankuwel! Ja, mannen hebben het toch altijd makkelijker, maar anderzijds zou ik geen man willen zijn! Ik amuseer me te veel als vrouw

 2. De Dotties

  04/06/2014 17:03

  Mooie haarstijlen! Een vlecht of een messy dot vind ik altijd wel bij een festival passen!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:07

   Ja hé, en ’t is nog comfortabel om te dragen ook!

 3. FSHN Forward

  04/06/2014 20:19

  Handige tips! Vooral droogshampoo is echt een uitkomst! Voor een vlecht is mijn haar nog een beetje kort helaas maar de knot kan altijd en is echt ideaal!

 4. Mme Sophistique

  05/06/2014 09:47

  ik zou echt sowieso droogshampoo meenemen, maar make-up hoeft niet voor mij op zo’n festival

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:08

   Kan ik volledig begrijpen, maar jij hebt dan ook perfecte huid!

 5. Sara - Window On My Wardrobe

  05/06/2014 18:08

  Leuk artikel! Tegenwoordig slaap ik niet meer op de camping, maar ga ik naar huis om in m’n eigen bed te slapen (I know, getting old…) dus ik hoef niets meer mee te sleuren. Over het algemaan hou ik alles vrij basic tijdens de festivals, simpele make-up, gemakkelijke kleding en voor de rest genieten van de muziek en de sfeer!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:10

   Ik drink helaas een beetje te veel alcohol om nog naar huis terug te keren Maar het is inderdaad wel zoveel comfortabeler om dan in je eigen bed te slapen!

 6. Eva

  05/06/2014 18:42

  Tof artikel, Jasmijn! Die Philip Kingsley elasticizer klinkt als iets dat ik dringend moet uitproberen! Doe je daar binnenkort nog een artikel over?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen