in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Festival Week – Intro

Op donderdag 3 juli start officieel het festivalseizoen in België. Dan vindt het beste muziekfestival ter wereld plaats: Rock Werchter! Gedurende vier dagen worden de koeien naar een andere weide getransporteerd, wordt het rustige Hageland overspoeld door bronstige jongeren en vliegen/rijden/treinen/hink-stap-springen muzikanten van over de hele wereld naar België. Daarna kunnen muziekliefhebbers en tentsletjes zich uitleven op onder andere Dour en Dranouter, om uiteindelijk het seizoen in schoonheid af te sluiten op Pukkelpop.

festival intro-001

Met veel nostalgie denk ik terug aan mijn jonge tijd toen ik alle festivalweides bezocht: half comateuze dronken toestanden, de geur van DIXI wc’s, het gebrek aan persoonlijke hygiëne, meer goesting hebben om je Quechua pop-up tent te laten staan dan weer te moeten opplooien. Maar ook volledig losgehen, vrienden promoveren tot beste maten voor ‘t leven, plat liggen van het lachen en een traan wegpinken bij een concert wanneer een muzikant boven zichzelf uitstijgt: dat zijn festivals voor mij. Geen Coachella-toestanden, waarbij ik mijn volledige make-up kast moet meesleuren om er elke dag piekfijn uit te zien en fashion appropriate gekleed moet rondlopen. Nee, de muziek is belangrijker dan de perfecte selfie.

Ik weet het: ik word oud en de jeugd verandert, maar festivals zouden altijd vooreerst om muziek moeten draaien! Als je geen moer om muziek geeft, hoor je niet thuis op een festival. Als je denkt dat je op een Belgisch festival vier dagen (en in principe vijf, want op maandag keer je terug) Coachella-gewijs zal kunnen rondlopen met prachtige krullen in je haar, een witte short, een bustier top en wedge sandalen: it ain’t gonna happen!

Schoon (alhoewel), maar zo overleef je in België geen vierdaags festival!
Schoon (alhoewel), maar zo overleef je in België geen vierdaags festival!

Om je volledig klaar te stomen voor het festivalseizoen organiseer ik Festival Week!  Wat kan je verwachten:

Wie heeft er zin in? En laat maar weten welke festivals jullie deze zomer zullen bezoeken!

12 Comments
 1. Kiss & Make-up

  02/06/2014 12:32

  Leuk, ik kijk er naar uit! Die eerste foto is echt grappig Belgie is toch echt wel een van DE festivallanden eh.

  • Jasmijn Cherubijn

   03/06/2014 11:44

   Ja hé, en dat is iets om echt trots op te zijn!

 2. De Dotties

  02/06/2014 16:44

  Zelf ben ik nog nooit naar zo een groot festival geweest. Het staat natuurlijk wel op mijn to-do lijstje. Toch zal het niet met overnachting zijn, een tent is namelijk totaal niet mijn ding *lach*. Liefs

  • Jasmijn Cherubijn

   03/06/2014 11:46

   Als je de volledige festival-sfeer wil opsnuiven, dan moet je in een tent slapen. Je zal het echt wel overleven Op sommige festivals staan er ook festihuts, een soort van houten huisjes met bed. Misschien is dat iets voor jou?

 3. Sara - Window On My Wardrobe

  02/06/2014 22:32

  Leuk! Ik ben helemaal weg van festivals! Ik kijk uit naar je komende posts!

  x Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   03/06/2014 11:47

   Fijn om te horen! Welke festivals bezoek je het liefst?

 4. Kim

  03/06/2014 12:03

  Ik ben benieuwd naar je komende posts! Ik ben nog nooit naar een festival geweest en ik weet ook niet wat ik ervan moet vinden.. Moet het echt een keer meemaken denk ik, haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   03/06/2014 13:13

   Een festival is een aparte belevenis Voor vier dagen compleet los van de wereld en gewoon blijven feesten!

 5. inspiredbylifee

  03/06/2014 18:59

  Ik ben benieuwd naar je volgende post. Ik ben nog nooit naar een festival geweest

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:05

   Festivals zijn echt heel leuk om te doen! Wie weet maak je deze zomer wel je eerste mee

 6. Birte

  03/06/2014 21:34

  Jeuj, ik kijk al uit naar je festival-posts ;-). Ik ga zelf voor het werk naar Rock Werchter, kijk er al naar uit!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:04

   Aargh, jij hebt echt wel een droomjob! Veel plezier op Werchter!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.