in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Festival Week – Wist-je-datjes en survival tips

Nu ben je klaar om de weide in stijl te veroveren! Vandaag wil ik je tot slot nog wat tips meegeven die je leven een stuk eenvoudiger zullen maken op een festival.

 • Koop wegwerp washandjes. Ze zij heel goedkoop en zo kan je iedere keer een vers washandje gebruiken, zonder je zorgen te moeten maken over de natte washandjes. Je vindt ze in het Kruidvat bij de baby-afdeling, maar ook op Bol.
 • Breng een desinfecterende gel mee. Festivals zijn een kweekvijver van bacteriën. Om je handen enigszins proper te houden, is ontsmettingsgel een must.
 • Koop leuke mini’s. Ik ben een gigantische fan van mini-producten en elk excuus is goed genoeg om mini’s te kopen. Om ruimte te sparen in je trekking rugzak kan je mini huidverzorgingsproducten meebrengen.

MAC-Travel01

 • Steek een nagelvijl in je sjakoche. Niets is vervelender dan rondlopen met een gebroken nagel. En geloof me vrij: op een camping kan je nergens een vijl kopen.
 • Breng goedkope varianten mee: een goedkope zonnebril, goedkope kledij, goedkope handtas … Je wil geen zonnebril van 200 euro verliezen op de weide.
 • Haal die oude Nokia 3210 vanonder het stof. Dieven zullen deze gsm niet willen stelen, het batterij-leven van die oude beestjes is uitzonderlijk en mocht je hem toch kwijt spelen: zo erg is het niet.
Eén van deze moet de klus wel klaren.
Eén van deze moet de klus wel klaren.
 • Breng ongeveer 10 pakken zakdoeken mee. Het is jouw servet, toiletpapier en handdoek in één.
 • Breng een jerrycan/bidon mee. Zo hoef je maar één keer om water te gaan.
 • Breng een kleine reis-apotheek mee. Ik ben een hypochonder en vertrouw niét op de vrijwilligers van het Rode Kruis. Zo hoef ik bij kleine ongemakken niet naar het Rode Kruis te lopen.
 • Sla in op alcohol en/of voeding met absurd hoge concentraties suiker. Zonder overleef ik het niet.
 • Als je naar Werchter gaat: beslis vooraf op welke camping je wil staan. A1 is het dichtst, maar vond ik niet gezellig. En als je vooraan wil staan, moet je er gigantisch vroeg bij zijn. B0 is de feest-camping. B1 vond ik heel leuk: kleiner, rustiger, vriendelijker.
 • Zet je tent nooit ofte nimmer op naast de DIXI wc’s. Bij mijn eerste Rock Werchter hebben we deze fout gemaakt en ow jee, dat hebben we ons beklaagd. Iedereen passeert langs je tent, mannen die te lui zijn, plassen tegen je tent, de wc’s stinken gigantisch en om 5 uur ’s ochtends komt een camion ze uitpompen.

Expeditionen ins Rockreich

 • Ga ervan uit dat je veel geld zal kwijt zijn. Drank en eten op de weide kosten immens veel geld. Ik ben even veel geld kwijt zoals op een citytrip.
 • Test alles uit vooraleer je vertrekt: hoe zet ik een tent op en breek ik het af, werkt mijn zelf-opblaasbare matras nog, hoe krijg ik die gigantische slaapzak terug in dat piep-klein tasje. Op dag 5 denk je niet meer helder na en is het niet eenvoudig om dit soort zaken uit te dokteren.
Dit is Dour, dames en heren.
Dit is Dour, dames en heren.
 • Lees vooraf wat je wel en niet mag meedoen op de weide. Rock Werchter is heel streng op dit vlak. Je zal je handtas moeten openen en als je bijvoorbeeld een flesje water of vuurwerk bij hebt, dan zal je het moeten afgeven.
 • Plan welke concerten je zeker wil zien. Het duurt eventjes om van het ene podium naar het andere te geraken. En als je bij één concert zeker vooraan wil staan, dan mag je daar van ’s ochtends vroeg staan. En als je zo iemand bent: laat mij eens weten wat je doet als je naar het toilet moet! Ik heb me dit altijd al afgevraagd
 • Geniet en breng je goede humeur mee!

Hopelijk vonden jullie de tips nuttig! Hebben jullie al een festival bezocht? En wat is het beste concert dat jullie al hebben meegemaakt? Mijn beste concert was Muse op Rock Werchter 2005 (jup, zo oud ben ik), maar ik ga ook altijd zot bij goeie electro dance-shows (Tiga, 2ManyDJs, Boys Noize, Goose …) Aah, de herinneringen! Amuseer jullie zot deze zomer!

16 Comments
 1. Birte

  08/06/2014 10:00

  Leuke tips, ik heb al superveel zin in Werchter! Ik ben trouwens nooit iemand geweest die per se vooraan wou staan bij een concert. Sorry, ik ben gewoon te lui om de hele dag mijn plaatsje vooraan te verdedigen hahaha.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:12

   Haha, ik ook. Ik begrijp werkelijk niet hoe je dit volhoudt. Misschien moet je een hardcore fan interviewen en hem/haar om tips vragen!

 2. Michaela

  08/06/2014 11:51

  Ik ben geen festival type, maar die nieuwe MAC mini’s vind ik zo leuk! Ook ontzettend handig voor de zomervakantie!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:13

   Ik vind ze ook heel koddig Ik heb een paar jaar geleden een mini Cleanse Off Oil gekocht en nu kan ik hem telkens opnieuw vullen. En de Strobe Cream komt prijs-gewijs zelfs voordeliger uit dan de grote tube.

 3. Lien / Mad Cats

  08/06/2014 13:35

  Desinfecterende gel is echt een must, ik ben nog nooit naar een festival geweest, maar dat komt wel nog.
  xo

  • Jasmijn Cherubijn

   08/06/2014 16:14

   Je bent nog jong, binnen een paar jaar zijn jullie er klaar voor

 4. alexaslovelyworld

  08/06/2014 20:20

  Leuk filmpje en handige tips, ik heb binnenkort ook een artikel over wat ik meeneem naar een festival

 5. Cynthiiaa

  09/06/2014 02:34

  Haha, goede tips dame! Zakdoekjes, desinfecterende handgel, maar ook pleisters en van die regendingen, hoe noem je dat ook alweer? Dat doe je om en kan je weer weggooien, dat is ideaal! Smart om je oude telefoon mee te nemen, die smartphones kapen ze als de neten! Oh my, ik ging 8 jaar naar Lowlands, maar dit jaar wordt het Rock Werchter.. can’t wait! Helemaal niet meer door dit artikel. xD

  • Jasmijn Cherubijn

   09/06/2014 10:07

   Bedoel je van die plastic regen capes? Veel plezier op Werchter!

 6. Kiss & Make-up

  09/06/2014 12:38

  Yep, oude exemplaren van zowat alles meepakken is inderdaad een goeie tip! De kans is toch groot dat je ’t kwijtspeelt of dat ’t kapot gaat of heel vuil wordt.

  • Jasmijn Cherubijn

   09/06/2014 13:33

   Ik heb mijn lesje geleerd, want ik heb al zoveel verloren of kapot gemaakt op een weide. Altijd een pijnlijk moment!

 7. saarenzo

  09/06/2014 16:16

  Wat een leuke en handige tips!

 8. merle

  09/06/2014 19:28

  Handige tips.
  Helaas, ga ik dit jaar niet meer naar een festival.

  • Jasmijn Cherubijn

   11/06/2014 17:53

   Troost u. Ik waarschijnlijk ook niet! Maar volgend jaar doen we het dan dubbel zo goed

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen