in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

GEO Circle Lenses

Laat het aan de Aziaten over om voor elk probleem een oplossing te vinden. In Japan heb je de trein-duwers (ja, dat is een full-time job). Als emoties uiten niet je sterkste kant is, kan je Brainwave Cat Ears kopen. En als je vindt dat je ogen te klein zijn, steek je een paar circle lenzen in.

Hoewel de hype rond circle lenzen verdwenen is, draag ik ze nog steeds. Ik moet sowieso lenzen dragen (blind als een mol), en dan kan ik evengoed twee vliegen in één klap slaan.

IMG_5071 (Copy)

Mocht je circle lenzen niet kennen: het zijn kleur-lenzen die de impressie van poppen-ogen geven. Het gekleurde stuk is groter dan je iris, en daarom lijken je ogen groter. Lady Gaga heeft ze in haar clip Bad Romance bekend gemaakt, en daarna was de trein vertrokken. Ongeveer alle Aziatische bekendheden dragen ze, maar ook in het Westen zie je ze meer en meer. Paris Hilton en Lindsey Lohan zijn bijvoorbeeld fan van circle lenzen.

Bij circle lenzen heb je een paar bekende merken, zoals GEO, Dueba en Hana SPC. Ik draag altijd GEO, omdat ik die het gemakkelijkst te pakken krijg. Circle lenzen moet je vaak uit Azië bestellen, maar dan loop je het risico op importkosten. Daarom bestel ik bij twee webshops uit Nederland: Geocandy en Lychee Tea (vroeger Glamoureyez). Zij verkopen alleen GEO-lenzen, maar dan ben ik zeker dat ik geen importkosten hoef te betalen.

IMG_5073 (Copy)

Welke oogkleur je ook wil: bij circle lenzen vind je het allemaal. Sommige zien er natuurlijk uit, andere niet. Persoonlijk vind ik dat ze de mooiste resultaten geven op bruine ogen (ze zijn nu eenmaal voor Aziaten ontworpen), maar als je een andere oogkleur hebt, kan je ze uiteraard ook proberen. Ook voor zotte Halloween-toestanden kan je circle lenzen kopen. Helaas zijn deze vaak niet op sterkte te koop.

Circle lenzen gaan meestal een jaar mee. Dat is extreem lang. Ik draag mijn circle lenzen wanneer ik uitga of foto’s voor de blog neem, maar overdag draag ik mijn normale lenzen. Daarom hou ik een paar circle lenzen voor een halfjaar. Daarna durf ik ze niet meer in mijn ogen te steken.

IMG_5086 (Copy)

Bij GEO zitten de lenzen in een glazen flesje met rubber dop. Rond de dop zit een aluminium stuk. Je duwt de rubber dop omhoog, waar de pijltjes staan. Daarna trekt die dop het aluminium stuk mee. Op alle flesjes staat een unieke code. Met die code kan je op de GEO-website controleren of je authentieke lenzen gekocht hebt.

IMG_5088 (Copy)

Ditmaal kocht ik de zwarte CK105 GEO lenzen. Normaal koop ik ze in het bruin, maar die hadden ze niet meer in mijn sterkte. Door de zwarte rand zien ze er minder natuurlijk uit, maar mijn ogen lijken wel groter. De bruine variant kan je onder andere hier en hier zien.

Ik moet wel toegeven: circle lenzen zien er beter uit als je make-up draagt. Als ik geen oogschaduw draag, zie ik eruit als een alien. En als je maar in één oog een circle lens draagt, denken de mensen dat je een vreemde oog-ziekte hebt.

IMG_5143 (Copy)

Wat vinden jullie ervan? En hebben jullie al kleur-lenzen geprobeerd?

28 Comments
 1. Mica

  22/10/2014 08:31

  I do not wear contact lenses myself but i really like how they look. Especially for halloween, they can really complete an outfit. I am happy that you go for decent lenses and do not overwear them. Especially around halloween there are a lot of cheap versions which can severely damage your cornea. There is just one pair of eyes one have, i think everyone should be extra protective about them. I like that these come with a code for authenticity.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:55

   Yeah, there has been a lot of discussion about circle lenses. One girl lost her sight after wearing these, but I suppose this can happen with all lenses if you don’t take care of them. I’ve been wearing circle lenses for about four years, and I haven’t experienced any problems. The quality of my regular contact lenses is without a doubt better, so that’s why I wear those every day.

 2. Manon

  22/10/2014 08:58

  Ik heb nog nooit lenzen gedragen.

 3. Wow best leuk om een keer op de ogen te leggen
  Heb ooit een keer blauwe en groene in gehad. That’s it.

 4. Kiss & Make-up

  22/10/2014 15:30

  Ik vind jouw ogen eigenlijk heel mooi. Vind niet dat je die lenzen nodig hebt. That said, het effect van de lenzen is ook wel mooi, en je moet gewoon doen waar jij je ’t beste bij voelt. En als je dan toch al lenzen moet dragen, tja, waarom dan inderdaad geen circle lenzen. Hoe dan ook, met of zonder, ik vind je ogen sowieso echt mooi. Ik heb eigenlijk altijd gehouden van van die typische Aziatische en exotische features.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:58

   Vroeger vond ik mijn oog-vorm vreselijk! Ik heb vaak overwogen om ze te laten opereren, maar uiteindelijk durfde ik het toch niet. Soms denk ik dat ik gelukkiger zou zijn met dubbele oogleden en grotere ogen, maar bon: het is zoals het is. Heb alleszins geen goesting meer om onder het mes te gaan!

 5. Chinouk

  22/10/2014 16:15

  Leuk effect inderdaad! Ken je Batalash op Youtube? Zij draagt altijd hel blauwe lenzen, ziet er heel mooi uit en heel apart, weet alleen niet of het ook circle lenses zijn. Ik vind je ogen erg mooi, hoe dan ook!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 19:00

   Dat kanaal kende ik nog niet! Heb eventjes een kijkje genomen, en het kan inderdaad goed zijn dat ze circle lenzen draagt. Ongeveer alle Aziatische YouTubers dragen ze. Michelle Phan was vroeger the queen of circle lenses!

 6. Lys

  22/10/2014 16:39

  Didn’t ring a bell tot ik de foto zag, heb deze soort lenzen inderdaad al bij anderen gezien, alleen misschien van een ander merk. Ik vind het effect wel leuk

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 19:02

   Op foto’s geven ze echt die extra oempf! Als je nog andere Aziatische bloggers of YouTubers volgt, dan mag je honderd procent zeker zijn dat je ze al gezien hebt

 7. Michaela

  22/10/2014 16:48

  Ik had ooit groene lenzen gekocht, alleen ze droogde helaas uit omdat ik ze er echt niet in durfde te zetten Ik heb miljoenen filmpjes bekeken, maar ik durfde het gewoon niet aan!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 19:04

   ’t Is inderdaad een beetje eng om je oogbol aan te raken. In het begin durfde ik het ook helemaal niet, maar aangezien ik geen zin had om elke dag een bril te dragen, moest ik het wel doen. En nu is het easy peasy om ze erin te krijgen!

 8. Jana

  22/10/2014 17:04

  Wel, ik moet zeggen dat ik het fenomeen van de circle lenzen eigenlijk nog niet kende. Interessant artikel! Ik moest trouwens echt lachen met het filmpje, no way dat ik ooit een trein zou nemen in Japan of me er zo zou laten induwen!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 19:04

   Ik wil eigenlijk echt wel weten wat er gebeurt aan de volgende halte. Moet iedereen dan uitstappen en er weer in geduwd worden?

 9. DQ

  23/10/2014 13:45

  Haha ik ga stuk bij dat filmpje met die treinduwers. Dat zoiets echt bestaat. Ik draag zelf elke dag contactlenzen omdat ik anders niets kan zien Maar ik vind dit er echt heel mooi uitzien. X

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 19:05

   Hetzelfde hier, maar overdag draag ik altijd mijn gewone lenzen.

 10. Jasmine

  23/10/2014 19:01

  Ah vroeger eens een experiment met blauwe lenzen, het was hel om ze in te duwen – maar super gaaf eens in (heel apart als je bruine ogen gewend bent). Circle lenzen vind ik wel gaaf, maar het hangt natuurlijk ook af van design tot design.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 19:06

   Ik heb alleen nog maar bruine en zwarte lenzen geprobeerd, omdat ik niet wil dat het overduidelijk is dat ik kleurlenzen draag. Ben nochtans heel benieuwd hoe ik er zou uitzien met groene ogen!

 11. Sara - Window On My Wardrobe

  23/10/2014 20:20

  Ik vind het wel mooi uitzien eigenlijk! Zelf zou ik het nooit dragen, ik draag al jarenlang contactlezen en heb een tijdje gesukkeld met ontstekingen. Nu is dat beter, maar ik ga me best niet aan al te exotische dingen wagen, want elke dag een bril dragen zie ik eeeeecht niet zitten!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:15

   Ja, begrijp ik volledig! En elke dag brillen zou ook niets voor mij zijn.

 12. Mayara Esther

  23/10/2014 21:04

  Ik had een keertje gezegd dat ik kleur lenzen wilde op sterkte en iedereen lachte me uit dat ik daarna niet eens heb opgezocht maar blijkbaar bestaan ze echt. Ik draag nu geen lenzen meer maar als ik weer ga dragen zal ik een keertje voor de gein deze soorten bestellen en kijken hoe het mij staat.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:16

   Ja, die bestaan zeker en vast! Zelfs bij de Pearle verkopen ze kleur-lenzen op sterkte.

 13. Lieselot

  23/10/2014 23:37

  Okee, ik was efkes heel geshockeerd toen ik het filmpje met de treinduwers zag (the fuck is dat?). Dat terzijde, ik vind de kleurlenzen een erg mooi effect hebben :)! Een beetje speciaal, maar het maakt je blik meteen opener en sprekend. Moest ik zelf lenzen dragen, zou ik deze ook willen testen :D!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:17

   Wanneer ik er heel moe uitzie, steek ik vaak circle lenzen in. ‘k Zie er onmiddellijk wakker uit

 14. Natasja

  24/10/2014 10:27

  Oh, wat speciaal! Dat kende ik nog niet.. zelfs niet met de vertrokken Lady Gaga trein (lol Natasja, nee, dat kan echt niet). Wacht even. Als ik er goed over nadenk hebben die Lolita meiden in Japan van die grote anime/poppen ogen.. dus ik ken het toch wél, denk ik?! Anywho, het lijkt me wel iets leuks om uit te proberen met Halloween.. net zoals kleurlenzen mits ze goedkoop genoeg zijn, aye. (sorry voor mijn geratel)

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:18

   Ratel maar zoveel als je wil Ja, alle gyaru-meisjes dragen circle lenzen, maar meestal zijn dat zotte gevallen (heel groot, vreemde kleuren en bizarre patronen). In combinatie met wat eyelid tape en valse wimpers krijg je onmiddellijk poppen-ogen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.