in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Get it while it’s hot – MAC Maleficent Natural Beauty Powder

De prijs van beauty-hype van het jaar mag van mij nu al gaan naar MAC en hun Maleficent collectie. Toen MAC een paar maanden geleden het campagnebeeld met Angelina Jolie op ons losliet, wist ik zelfs niet dat er een gelijknamige film bestond (ondertussen is dit feit wel tot me doorgedrongen).

Wat ik wel wist, was dat ik minimum één product uit deze collectie wou. De zwarte verpakking is volledig mijn dada en jukbeenderen als Angelina Jolie: graag!

mac maleficent

Uiteindelijk bleek ik al het Sculpt contour powder en 3 oogschaduwen uit het Maleficent Eyeshadow Quad in mijn bezit te hebben. De enige producten waarin ik nog interesse had, waren de True Love’s Kiss lippenstift en dit Beauty Powder. Een paar dagen nadat ik mijn bestelling geplaatst had, kreeg ik van MAC de boodschap dat er een technische fout gebeurd was, dat de lippenstift uitverkocht is en dat ik geen heb. Om mij te troosten, mocht ik een gratis product uitzoeken. Ik antwoordde en pas na 3 (!) dagen kreeg ik antwoord: MAC had toch nog een paar lippenstiften kunnen bemachtigen (geen idee hoe) en binnen 3 weken zal ik ‘m ontvangen. Ik hoop dat ik nog steeds iets gratis krijg, want klantvriendelijk is deze situatie toch niet!

mac maleficent beauty powder

Bon, na deze klaagzang is het tijd voor de review van het Maleficent Beauty Powder. Normaal neem ik mijn tijd om alles uitgebreid te testen vooraleer ik een review schrijf, maar aangezien dit poeder online en waarschijnlijk ook nog in de winkels in stock is, heb ik er vaart achter gezet en krijg je nu al een review!

mac maleficent beauty powder

MAC Beauty Powders interesseren me al een tijdje. Ze komen telkens uit in een limited edition-collectie, maar je leest er nooit veel over. Blijkbaar zijn ze multi-inzetbaar, afhankelijk van de kleur. Sommige kan je gebruiken als highlighter, andere als bronzer of blush. Je kan ze vergelijken met MAC Mineralize Skinfinishes, met als verschil dat MSF ’s gebakken poeders zijn en Beauty Powders je standaard pressed powders zijn.

Beauty Powders zitten in een standaard MAC poeder-verpakking, maar ze zijn vervaardigd uit shiny ipv mat plastic.  Bij deze collectie staat het Maleficent-logo met vleugels erin geprint. Je krijgt 10 gram product.

mac maleficent beauty powder

Dit Beauty Powder heeft de naam Natural gekregen. Het is een heel lichte wit-beige kleur, met een peachy-pink ondertoon. Hoewel Natural mat is, is de textuur heel zacht en kan je het makkelijk blenden.

Natural lijkt veel bleker op de huid dan in de pan. De gouden micro-glitter is niet zeer merkbaar, maar door de peachy ondertoon krijg je een serieus brightening effect. Daarom kan ik dit poeder niet gebruiken als setting powder; het resultaat is te fel. Voor gebruik als highlight op de jukbeenderen, onder de ogen en op de neusbrug is hij daarentegen perfect.

Links: zware swatch. Rechts: geblend. Praktisch onzichtbaar op foto, maar in realiteit lijkt dit stukje huid heel helder.
Links: zware swatch. Rechts: geblend. Praktisch onzichtbaar op foto, maar in realiteit lijkt dit stukje huid heel helder.

Dit Beauty Powder kan je best met een lichte hand aanbrengen. Door de bijna witte basis kan het poeder namelijk een beetje chalky op de huid lijken. Ik heb een medium lichte huid (NC20) en poeders gaan zelden chalky bij mij, maar bij dit poeder moest ik goed opletten. Als je een donkere huid hebt, zou ik dus zeer voorzichtig te werk gaan.

Dankzij MAC (en ook een beetje Disney) heb ik nog een prima highlighter aan mijn make-up veroveringen kunnen toevoegen. Nu kan ik drie weken (on)geduldig wachten op de Maleficent lippenstift! Wat hebben jullie uit de collectie gekocht?

MAC Maleficent Beauty Powder – 27.50 euro. Te koop bij MAC Cosmetics

27 Comments
 1. Michaela

  10/06/2014 08:46

  Zowel de MAC Collectie van Maleficent als de film zelf zijn geweldig! Ik heb de laatste tijd zowel geshopt ook qua fashion dat ik me echt moest inhouden tijdens de nieuwe collecties haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/06/2014 17:47

   Haha, ik ken dat gevoel En de film wil ik ook heel graag zien!

 2. Anouk

  10/06/2014 09:27

  Wat een mooi product!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/06/2014 17:48

   Ja hé, en de verpakking maakt het plaatje compleet!

 3. Daphne

  10/06/2014 10:18

  Dit ziet eruit als een heel fijn product!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/06/2014 17:48

   Dat is het ook, maar je moet voorzichtig te werk gaan

 4. Kiss & Make-up

  10/06/2014 11:47

  Dit is niet meteen het product dat ik zou kiezen uit de hele collectie, maar ik moet wel zeggen dat de collectie over ’t algemeen echt heel mooi is! Vooral die oogschaduwquad…

  • Jasmijn Cherubijn

   11/06/2014 17:50

   Ik had iets meer van de collectie verwacht, misschien wat nieuwe producten en meer nieuwe kleuren, maar de verpakking maakt alles goed! De eyeshadow quad vind ik ook heel mooi, maar ‘k vond het stom om die te kopen terwijl ik al 3 oogschaduwen ervan heb.

 5. Kimberly

  10/06/2014 16:54

  Ik vind het eigenlijk wel een mooi product zeg, wauw

 6. Birte

  10/06/2014 22:32

  Wow, dit ziet er good stuff uit. Als ik nog eens in de buurt van een MAC ben, wip ik binnen om het in ’t echt te bewonderen ;-). Ook benieuwd naar je lippenstift!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/06/2014 17:52

   Niet te lang wachten, want ik denk dat de volledige collectie snel zal uitverkopen! En de lippenstift is nog steeds niet onderweg, grrr.

 7. svenja

  12/06/2014 22:34

  Ziet er goed uit

 8. Florentine

  14/06/2014 18:06

  Wauw! Ziet er goed uit! Wat heb je ook goede en duidelijke foto’s gemaakt! X liefs

 9. Rachel Kromdijk

  17/06/2014 22:22

  ziet er goed uit wat een mooie duistere verpakking zeg hihi! liefs x

  • Jasmijn Cherubijn

   19/06/2014 19:42

   Haha, MAC heeft inderdaad heel goed werk geleverd bij de verpakking

 10. De Dotties

  22/06/2014 02:05

  Ziet er fijn uit zeg! Ik ben net de film gaan zien en vind hem echt geweldig!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/06/2014 15:48

   De film wil ik ook heel graag zien! Het einde dus nog niet verklappen

 11. DQ

  25/06/2014 02:03

  Ik heb al heel veel over deze collectie gelezen, zo mooi! X

  • Jasmijn Cherubijn

   27/06/2014 09:50

   MAC heeft inderdaad nog eens een heel leuke collectie gemaakt! Als je nog iets wil, zou ik me wel haasten, want de collectie is overal zo goed als uitverkocht!

 12. iiiThinkPink

  28/06/2014 12:57

  Prachtig product!

 13. svenja

  28/06/2014 19:53

  Wat een beauty!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen