in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Going Geordie Style

Juplahee, feest in de keet, want vorige week is seizoen 9 van Geordie Shore begonnen! Seizoen 8 vond ik teleurstellend, maar ik verwacht heel veel van het nieuwe seizoen. Charlotte is weer vrijgezel, en ik zie veel Charlotte/Gaz & The Parsnip-situaties in mijn glazen bol. Holly is nu “classy”: dat wordt interessant. En Marnie: wel ja, die loopt er ook nog altijd rond (geen grote fan van Marnie hier).

Je kan zeggen wat je wil, maar die Geordie dames houden van make-up. En eerlijk gezegd: die sexy – op de rand met slutty – look zie ik best wel graag. Daarom probeer ik het vandaag ook een keer! Ik heb de look het meest op Vicky gebaseerd, omdat zij vaak een smokey eye draagt. Charlotte heeft een prachtige huid en draagt meestal MAC Face and Body en veel wimpers. Holly is ook het wimper-type, maar ze combineert dit met een dikke foundation (je ziet haar vaak MAC Studio Fix Powder als setting powder gebruiken. Dat is een hoop foundation), neutrale oogschaduw en een sterke lip.

IMG_7163 (Copy)

Ik moet zeggen: ik heb nog nooit zoveel make-up in mijn hele leven in één keer gedragen. Aangezien ik me niet wou fake tannen, heb ik een basis met een bronzer moeten leggen. Daarvoor heb ik Dior Nude Healthy Glow #002 (was een limited edition product) gebruikt. Die ging op mijn gezicht, mijn hals en mijn borstkas. Als je de Dior-versie niet hebt, kan je ook Chanel Bronze Universel of Bourjois BB Bronzing Cream gebruiken.

Ik had geen foundation die even donker was als mijn oempa loempa-huid. Daarom heb ik MAC Matchmaster Foundation (Sophie’s favoriete foundation) gemengd met diezelfde Nude Glow. Mijn concealer, Estée Lauder Double Wear Maximum Coverage Foundation, heb ik daarmee ook gemengd. Om een serieuze highlight onder mijn ogen te krijgen, heb ik YSL Touche Eclat gebruikt. Op mijn bruine huid sprong die er echt uit.

Daarna wou ik bronzer gebruiken, maar zelfs Laguna deed niets meer. Ik kon die als setting powder gebruiken; zo bruin was ik! Daarom heb ik eerst een basis gelegd met de shade-kleur uit Tom Ford Shade and Illuminate. Daarboven kon ik Laguna aanbrengen. Als highlight heb ik een mix van NARS Albatross en MAC eyeshadow in Dazzlelight gebruikt.

Wat ik dacht toen ik nog meer bronzer moest aanbrengen: NEEEE!!!!
Wat ik dacht toen ik nog meer bronzer moest aanbrengen: NEEEE!!!!

Op mijn ogen ging als basis MAC Paint Pot in Painterly. Die zag er angstaanjagend bleek uit op mijn bruine huid. Als highlight bracht ik een serieuze hoeveelheid Dazzlelight aan. Vicky houdt van haar highlight! In de crease moest ik ook veel donkerder gaan, dus ik koos voor de linkse kleur uit het NARS Surabaya duo. Om weer terug te keren naar Vicky: zij gebruikt ook vaak een warme kleur voor de overloop. En dan kwam de smokey eye. MAC Smut ging in de outer V en op het grootste deel van mijn ooglid. Blenden is de boodschap! Mijn binnenste ooghoek liet ik vrij voor highlight. Dat werd een mix van MAC Dazzlelight en MAC Pressed Pigment in Day Gleam. De outer V wou ik nog een beetje intenser maken, dus ik gebruikte Carbon. Daarboven ging MAC Pressed Pigment in Jet Couture. Vicky houdt het graag mat, maar ik had zin in glitter. Op de waterlijn ging MAC Smolder. Om de valse wimpers te verbergen, zette ik een heel dunne eyeliner met L’Oreal Super Liner.

De wimpers komen uit de Eylure x Girls Aloud collectie. Elke Geordie moet valse wimpers hebben!

Vicky gebruikt soms wel en soms niet kohl op haar onderste waterlijn. Ditmaal ging ik voor niet. Bij mijn onderste wimperrand heb ik wel Smolder gesmudged met Smut. In de binnenste hoek ging weer de highlight.

IMG_6967-001 (Copy)

En dan de wenkbrauwen. Ik kon er volledig voor gaan, want Geordie-meisjes houden van volle wenkbrauwen. Vicky gebruikt de Anastasia Dip Brow, maar die heb ik niet. Daarom heb ik de MAC-versie gebruikt. Mijn wenkbrauwen zijn nog nooit zo dik geweest!

En dan nog de lippen. Ik probeerde het eerst met Hue, maar dat zag er vreselijk uit. Mijn huid was veel te donker voor deze kleur. Daarna bracht ik Creme Cup aan en die ziet er best oké uit. Vaak gaat Vicky voor die echte nude lippen, maar soms kiest ze voor een soortgelijke babypink lip.

IMG_7229 (Copy)
de obligatoire duck face

Ben ik nog iets vergeten? Waarschijnlijk wel. Hoe dan ook vond ik het heel leuk om te doen. Onderweg heb ik een paar keer gedacht: dit trekt op niets, maar op het einde kwam alles harmonieus bij elkaar. En nu heb ik goesting om naar Bijoux te gaan! Komaan Parsnip: waar zit je?

54 Comments
 1. Birte

  05/11/2014 07:54

  Ik heb Geordie Shore nog maar één keer gezien, maar je hebt me met je look én je enthousiasme overhaald om het nog een kans te geven. Mooi gedaan!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:16

   Merci! Geordie Shore is het perfecte hersenloze entertainment. Ik voel mijn hersencellen wel afsterven wanneer ik kijk, haha!

 2. Mjay

  05/11/2014 08:11

  Jaaa hier is ie dan! Man, ik vind dit ZO een mooie look. Maar mijn god wat een werk Hier trouwens ook geen Marnie fan, bleh. Holly haar lippen vind ik soms iets te, eerlijk toegegeven, maar deze Vicky look is perfect :-)! Ik wou bijna zeggen ‘Let’s get f*cking mortal in Bijoux!’.

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:17

   ’t Was niet te doen! Ik moest maar lagen en lagen blijven toevoegen. Het cake effect was niet ver weg!

 3. nenacecilia

  05/11/2014 08:38

  Héél mooi!

 4. Denise

  05/11/2014 09:09

  Haha ik ben ook een trouwe geordie shore kijker ! Zo fout dat het gewoon grappig is. En wauw wat een prachtige look heb je gemaakt,heel mooi ! X

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:17

   Aha, nog een fan! Vond het vroeger wel beter, maar ik blijf trouw op post!

 5. Manon

  05/11/2014 09:24

  Wat een super mooie look heb je gemaakt!

 6. Lien

  05/11/2014 09:36

  Geniaal idee om een Geordie Shore look te maken! Ik vind het alleszins geslaagd

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:18

   Merci! Voelde me ook een heel klein beetje een Geordie

 7. Super mooie look! Perfecte combinatie van ogen en lippen.

 8. Oh en ik heb echt nog nooit Geordie Shore gekeken…Dit is toch van Jersey Shore? Granny here…

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:20

   Jersey Shore was de Amerikaanse versie en Geordie Shore de Britse. ’t Is opgenomen in Newcastle en inwoners van Newcastle worden blijkbaar Geordies genoemd Jersey Shore heb ik nooit gezien, maar Geordie Shore is naar ’t schijnt nog erger.

 9. Julie

  05/11/2014 15:30

  Echt super cool gedaan! Ik heb nog nooit veel naar de Geordie Shore gekeken, altijd flarden van afleveringen!

 10. Lys

  05/11/2014 16:29

  Die ooglook, wow! Echt mooi gedaan.

 11. Ines

  05/11/2014 16:42

  Haha ik kijk ook uit naar het nieuwe seizoen Ik vind je look héél erg mooi geworden

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:20

   Ja, de verwachtingen zijn hier ook hoog gespannen!

 12. Daphne

  05/11/2014 17:31

  Wauw Jasmijn, wat een schitterende look!

 13. Shari

  05/11/2014 17:54

  MY MY! What a gorgeous look – I dont know who Geordie is but your overall makeup is GORGEOUS!!!! Your eye makeup, ugh, I could only wish to achieve such a look!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:23

   Thanks! Geordies are people from Newcastle. It’s a tv show on MTV with a lot of drama, booz and flirting. It’s quite entertaining

 14. Jasmine

  05/11/2014 19:10

  Geweldige beschrijving ”sexy – op de rand met slutty” Het gehele programma en al die mensen ken ik niet maar als ik het moet vergelijken met Jersey Shore ziet het er bij (gelukkig) niet uit als een dikke plamuur . Je smokey eyes zijn echt erg mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:24

   Thohja, de plamuur was niet ver weg, haha! Jersey Shore heb ik nooit gezien, maar da’s toch met die Snooki? ‘k Denk dat het net één laag plamuur minder is

 15. bymarlayne

  05/11/2014 20:37

  De ooglook die je hebt gemaakt is werkelijk prachtig!

 16. Chahrazad

  05/11/2014 22:25

  Wauw. Wat een hele mooie make-up look! Super mooi.

 17. Jana

  05/11/2014 23:35

  ’t zijn een hele hoop producten maar je hebt er echt een heel mooie look mee gemaakt! Ik heb toevallig net naar de 2e aflevering van het nieuwe seizoen gekeken
  Ik kijk al uit naar Charlotte + Gaz!

 18. Kiss & Make-up

  06/11/2014 13:03

  I fuh-reaking love it Mega glam. En je huid, zeg, damn zo flawless!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:26

   Da’s wat twintig lagen foundation op foto doen, haha! Je had me in het echt moeten zien

 19. Sara - Window On My Wardrobe

  06/11/2014 20:11

  Zaaaalig Jasmijn! Geordie Shore is nog steeds geweldig hersenloze televisie, gewoon kijken, relaxen en lachen; love it! En echt een hele mooie look die je gemaakt hebt, mooier als die van Vicky eigenlijk, want die vind ik toch wel wat té :p
  Superorigineel thema voor een post, ik zou zeggen; meer van dit!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:27

   Haha, misschien moet ik de volledige Geordie-crew doen

 20. Chinouk

  06/11/2014 20:18

  Haha zowel Jersey Shore als Geordie Shore met veel plezier gekeken! Leuke look, heel goed gedaan!

 21. Kirsty

  06/11/2014 20:37

  Ik vind het wel een hele mooie look zeg! Die smokey eyes staan je super!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:28

   Je kan nooit de mist ingaan met wat smoke, haha!

 22. Lieselot

  06/11/2014 23:56

  Dit is officieel de geniaalste blogpost in de blogpostgeschiedenis :D! Supermooie look en ik ben immens onder de indruk van hoe goed je je fake lashes hebt aangebracht :)! Please, teach me!

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:29

   Haha, veel oefenen! En het helpt om de band van de wimpers eerst los te maken door te wiggelen en ze dan rond je vinger te draaien om de curve te krijgen. Dan de lijm lang genoeg laten drogen en de wimpers eerst in het midden plaatsen. Daarna heb je nog genoeg tijd om de hoekjes te manoeuvreren.

 23. Natasja

  07/11/2014 21:06

  Nou ik vind dat deze look jouw heel mooi staat zeg. Je kunt roze zo goed hebben he! Verder kijk ik geen Geordie Shore, maar ik had wel de reclame van het nieuwe seizoen op MTV.. en dacht: bestaat dat nou nog steeds? xD

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:30

   Jaja, ik denk dat die blijven doorgaan tot hun 70e! MUA’s proberen me altijd aardetinten te verkopen, omdat “die goed bij je huidskleur passen”. Maar ik wil roze, potjandorie!

 24. Amber

  10/11/2014 11:30

  Wat een geweldig artikel zeg. Ik ben zelf ook fan van Geordie shore, maar ik heb steeds geen tijd om het op zondag te kijken. Weet jij waar je het kan terugkijken? Ik vind steeds alleen een site waarbij je alleen de laatste aflevering kan terug kijken. Ik ben namelijk ook heel erg benieuwd naar dit seizoen, inderdaad vooral omdat Charlotte weer vrijgezel is haha.

  Je look is echt prachtig. Snap dat het wennen was om zo veel bronzer aan te brengen haha. But you did it great,a s always!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:06

   Ik heb er geen idee van, sorry! Op YouTube staan een paar afleveringen, maar ik weet niet of je daar alles kan herbekijken. Maar bij het begin van een nieuw seizoen zenden ze altijd het oude seizoen volledig opnieuw uit

 25. rachel

  10/11/2014 19:05

  wauw prachtige look dame heel mooi en elegant! liefs

 26. Maaike

  13/11/2014 10:40

  Vooral je ooglook vind ik gorgeous!

 27. Inez

  18/11/2014 13:42

  Supermooie look! En ik ben ook helemaal fan van Geordie shore

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.