in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Halloween Make-Up

Ik ben een schijtluis. Ik kan niet tegen horror en probeer het dan ook te allen tijde te vermijden. Heel soms lukt dit niet, zoals vorige week in de cinema. Met een goed humeur zat ik klaar voor de vertoning van The Loft, en opeens toonden ze de trailer van een nieuwe horror-film. Met mijn ogen gesloten en voor alle zekerheid dan nog met mijn handen voor mijn ogen zat ik in de cinema te bibberen. Als ik oordopjes mee had, had ik die gegarandeerd ook in mijn oren gestoken. Een kriepende deur jaagt me al de stuipen op het lijf.

Maar om de één of andere reden ben ik gek op Halloween. Ik vermijd – wederom – de horrorfilms op tv, maar met het hele circus doe ik graag mee. Een aangepast menu, sfeervolle pompoenen in huis en uiteraard zotte make-up. Ik weet nog niet wie ik dit jaar zal zijn, want latex en andere ranzigheid zal ik moeten vermijden. Mijn huid reageert hier namelijk niet goed op, en zoals u wel of niet weet, moet ik volgende week naar een belangrijk evenement.

Daarom toon ik je de looks die ik de voorbije jaren gedragen heb. De foto-kwaliteit zal dus niet briljant zijn (de DSLR heeft nog maar dit jaar zijn intrede in mijn huis gemaakt), maar ik ben wel al altijd een selfie-mens geweest. Daarom heb ik voldoende beeldmateriaal! Een volledige tutorial kan ik je niet meer geven, maar misschien kan het je inspireren voor jouw eigen Halloween look!

halloween (Copy)

We beginnen in 2010, toen ik nog geen permanente wallen had en mijn jukbeenderen een stuk hoger zaten. Voor mijn eerste Halloween-look ooit begon ik op ’t gemak met wat we de “bos-look” kunnen noemen. Enfin, ik had dus een soort van sparrentakken op mijn gezicht getekend. De smokey eye kon stukken beter, maar ik had wel glitter aan het boeltje toegevoegd. Vreemd genoeg weet ik wel nog dat ik een GOSH-lippenstift droeg. De oogschaduw zal uit een 88 palette geweest zijn.

319573_10150337399495773_1311266977_n (Copy)

Een jaar later wou ik the Black Swan zijn. Natalie Portman versus mezelf: de gelijkenissen zie ik niet, maar toch ging ik ervoor. Wat heb je nodig om een Black Swan te zijn: veel cream eyeshadow, nog meer gelliner en massa’s geduld. De cream eyeshadows waren van Essence en Catrice (Essence had toen net de LE collectie Ballerina Backstage gelanceerd, de herinneringen). De lipgloss zal weer van GOSH geweest zijn. Het resultaat is niet zo gedetailleerd als bij Natalie Portman, maar het mocht er wel zijn.

IMAG0302 (Copy)
De gapende wondes blazen je kaken wel serieus op.

2012: het jaar dat ik liquid latex en bloed ontdekte. Bij Avothea in Gent kocht ik het goedkoopste flesje liquid latex, een Kryolan cream foundation in een zombie-kleur en bloed, zowel gestold als lopend. En aangezien ik dit allemaal gekocht had, moést ik het ook allemaal gebruiken. Met laagjes van een papieren zakdoek en liquid latex kan je een tweede huid creëren.  Met een schaartje of een pincet kan je die “huid” dan opentrekken. In de holtes stak ik het gestolde bloed. Daarrond ging het gewone bloed. Mijn wallen werden extra benadrukt en mijn ongezonde kleur kreeg ik van die foundation.

Wegens gebrek aan beeldmateriaal heb ik me ge-face-in-a-hole'd in de armen van Jacob.
Wegens gebrek aan beeldmateriaal heb ik me ge-face-in-a-hole’d in de armen van Jacob. Ik voel Edward gluren naar mij.

In 2013 wou ik mijn bloed opnieuw gebruiken (dat spul kost te veel geld om na één keer weg te smijten). En dat jaar vierde ik twee keer Halloween. Eén keer het weekend ervoor om op te warmen, en dan ook nog op Halloween zelf. Als opwarmer ging ik voor de Twilight vampieren-look. Vreemd genoeg heb ik geen foto hiervan, maar op mijn gezicht droeg ik mijn lichtste foundation met daarboven Chanel Illusion d’Ombre in Fantasme. Op mijn lippen droeg ik een mix van MAC RiRi Woo en zwarte kohl. Op mijn ogen zal het een smokey eye geweest zijn.

IMAG0539 (Copy)

Mijn vampieren-beetjes wou ik niet in mijn nek doen, omdat ik geen bloed op mijn kleding wou. Daarom had ik ze op mijn pols gedaan (en pas op de avond zelf besefte ik dat de pols ook geen goede plaats is). Met mijn liquid latex en nog meer lagen papieren zakdoek maakte ik twee putjes. In die putjes ging weer het gestold bloed en rond de putjes wat paarse oogschaduw en nog meer bloed.

halloween2 (Copy)

Op de dag zelf wou ik voor een engelen-glimlach gaan. Mocht je dit niet kennen: het is een urban legend, die waarschijnlijk overal een beetje anders verteld wordt. In mijn streek gaat het verhaal als volgt: ’s nachts loopt een meisje alleen door het Citadelpark in Gent (altijd gevaarlijk, hé). Een groep jongeren komt haar achterna en ze vragen: geloof je in God of in de duivel. Het meisje antwoordt: in God. De jongens nemen een mes en snijden haar kaken open, van de mond tot aan de oren. Daarna strooien ze zout in de wonde, zodat het nooit helemaal zou genezen. Het meisje heeft een engelen-glimlach gekregen.

En vanaf nu ga je dit soort beelden ook heel angstaanjagend vinden!
En vanaf nu ga je dit soort beelden ook heel angstaanjagend vinden!

Voor deze look had ik wax gekocht, maar het ding wou niet aan mijn gezicht blijven kleven. Daarom kwamen de papieren zakdoeken en de liquid latex weer naar boven. Eigenlijk moest ik nog meer bloed rond en op mijn lippen gedaan hebben, maar zo ver wou ik niet gaan .

halloween1 (Copy)

En dan nog eentje om af te sluiten. Als je het heel gemakkelijk wil houden: smijt een gezichtsmasker op je gezicht. Ziet er creepy genoeg uit.

32 Comments
 1. Manon

  28/10/2014 07:59

  Hahaha ik vind ze allemaal wel leuk!

 2. Jana

  28/10/2014 08:54

  cool! Je Black Swan look is echt heel mooi en al die “bloedtoestanden” zijn ook echt wijs gedaan! Ik zou er echt totaal geen geduld voor hebben!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:51

   Haha, wanneer ik me schmink, zit ik volledig in the zone. Normaal ben ik ook niet echt een geduldig mens, maar dan verschiet ik toch van mezelf

 3. Mjay

  28/10/2014 08:56

  Hahaha die laatste! Vind de engelenglimlach en Black Swan de mooiste, echt leuk gedaan!

 4. Lys

  28/10/2014 09:18

  Haha, die laatste foto’s zijn grappig. Soms schrik je inderdaad wel eens van jezelf als je een gezichtsmasker op hebt. Je Halloweenlooks zijn echt indrukwekkend, de Chelsea Smile is echt chic gedaan!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:53

   Wist zelfs niet dat er een Engelse term voor bestond! Het ging mijn research-werk vorig jaar een stuk eenvoudiger gemaakt hebben

 5. Jana

  28/10/2014 12:04

  Je look van de Black Swan vind ik heeeeeel mooi :)!!!

 6. Eyyy wat een gave post met hele gave foto’s!! Black Swan foto is super.

 7. Desiree

  28/10/2014 18:32

  oh wauw he! wow! Ongelooflijk gaaf!

 8. Anouk

  28/10/2014 19:22

  Oooo wauwie! Je hebt echt heeele toffe Halloween looks gemaakt! Zelf heb ik echt nog nooit aan Halloween gedaan en dus ook nog nooit zo’n look gemaakt haha.

 9. Sara - Window On My Wardrobe

  28/10/2014 20:36

  Howla, je hebt echt serieus talent om zo’n looks te maken! Both scary and fabulous!
  Ik heb me wel weer een deuk gelachen met je geweldige humor, die gephotoshopte Twilight foto is echt hilarisch!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:56

   Zo kon ik me ook visualiseren hoe het zou voelen als Robert Pattinson naar mij zou gapen, haha!

 10. Jasmine

  29/10/2014 11:40

  Brr creepy legende en looks, lekker in de weer met de latex! Vind je zombie en engelenglimlach uitermate geslaagd!

 11. Michaela

  29/10/2014 11:56

  Wauw die Black Swan look is zo mooi gelukt! Ik heb zelf ook helemaal niks met horror films, maar Halloween vind ik dan we weer erg leuk

 12. Amber

  29/10/2014 19:58

  Ik vind jouw schrijfstijl echt zo geniaal haha, leest heerlijk weg. Ik ben ook niet zo weg van horror films, maar inderdaad wel van alle make-up creacties. vooral de Black Swan vind ik erg mooi gelukt. Ook de wonden, jammer dat je huid er niet zo goed op reageert. En ach, een gezichtsmasker is inderdaad ook nog altijd een optie.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:59

   Ah, dat vind ik zo leuk om te horen! Vaak twijfel ik wel: is het niet te langdradig, is het wel degelijk grappig, is het niet te saai … Blij om te horen dat je mijn schrijfstijl goedkeurt!

 13. Lieselot

  30/10/2014 01:06

  Wow, die look met die engelenlach is zo eng! Moest er iemand met zo’n geloofwaardige make-up voor mij staan, zou ik helemaal flippen :p. De Black Swan look vind ik ook super :)!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:00

   Heb jij geluk dat ik niet weet waar je woont Anders kwam ik gisteravond ne keer aanbellen, haha!

 14. robin

  01/11/2014 10:46

  wow goed gedaan vooral die black swan look

 15. Wow! Just wow. Ik vrees dat ik enkel die laatste look aankan :p

  x Aurélie

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:57

   Haha, ze zijn niet zo moeilijk hoor. En als het toch zou mislukken: veel bloed erover smijten. Niemand zal het nog zien.

 16. Natasja

  04/11/2014 15:40

  Ben er een beetje laat bij, maar ik had dit al via mijn telefoon gelezen. Echt een super leuke en grappige artikel. Verder vind ik het ook leuk om al je looks over de jaren heen te zien

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 14:58

   Jaja, ik ben al jaren een hardcore Halloween fan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.