in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Hoe valse wimpers aanbrengen

Je hebt het waarschijnlijk al opgemerkt: ik heb een serieus minderwaardigheidscomplex over mijn wimpers. Ik heb er weinig, ze groeien recht naar beneden en ze zijn absurd kort. Wimper-serums vind ik creepy (haargroei-stimulerende producten in de buurt van mijn ogen: nee, dank u), wimperextensions zie ik ook niet zitten (geen oil based cleansers, geen mascara, niet wrijven in de ogen), dus mijn enige optie zijn valse wimpers.

IMG_5560 (Copy)

Mijn eerste valse wimpers waren een afschuwelijk paar van de Yves Rocher. Ik was twaalf en dacht dat valse wimpers met gele parels er natuurlijk gingen uitzien. Sindsdien heb ik ontdekt welke wimpers voor mij werken en hoe ik ze het best kan aanbrengen. Daarom voor de geïnteresseerden: dit zijn mijn valse wimper-tips!

Valse wimpers kiezen

Valse wimpers kunnen je blik veranderen, dus kies voorzichtig. Qua vorm heb je een aantal keuzes:

Ronde wimpers
Wimpers waarbij de langste haartjes in het midden zitten, geven je een wide eyed, poppen-look. Deze wimpers trekken je ogen open. Hier draag ik bijvoorbeeld ronde wimpers.
Feline wimpers
Wimpers met langere haartjes aan de buitenkant, geven een sexy effect. Ze geven hetzelfde effect als liquid liner: ze trekken je buitenste ooghoeken omhoog voor dat feline effect. Hier en hier draag ik feline wimpers.
Individuele wimpers
Individuele wimpers geven een extra punch aan je natuurlijke wimpers. Je wimpers lijken voller, maar je voegt geen volledige rij nieuwe wimpers toe. Wanneer je weinig wimpers heb zoals ik, kies je best voor een volle strip wimpers. Bij individuele wimpers ben ik verschrikkelijk lang bezig, of wanneer ik te weinig wimpers gebruik, blijf ik achter met hier en daar een pluk wimper.
Corner lashes
Corner lashes zijn demi lashes: je krijgt dus maar een halve strip. Deze wimpers zijn dus ook bedoeld voor het feline effect.

Bij de lash band zelf heb je maar twee keuzes:

Transparant
De transparante band heb je nodig wanneer je van plan bent valse wimpers zonder eyeliner te dragen. Deze lash bands zijn ook veel lichter en zijn daarom meer comfortabel om te dragen.
Niet transparant
Wanneer je veel make-up draagt of een eyeliner zet, kan je sowieso valse wimpers met een zwarte wimperband dragen. Veel Aziaten verkiezen deze lash band, omdat onze monolids omhoog worden geduwd door de lash band.

Ook belangrijk: hoe de wimpers op de lash band staan.

Recht
Op mijn ogen de minst natuurlijke vorm. Wanneer je van nature een volle bos wimpers hebt, zullen de rechte haren je natuurlijke wimpers opvullen. Bij mij staan alleen die haren recht naar voren.
Criss cross
De meest geliefde vorm bij Aziaten. Criss cross wimpers staan meestal op een dikke (en niet doorzichtige) wimperband. Door het criss cross effect krijg je veel diepte aan je wimperrand. Door de stevige wimperband worden monolids omgevormd tot oogleden met crease.
Plukjes
Plukjes werken bij iedereen en geven het meest natuurlijke effect. En hoe meer plukjes = hoe meer vulling. Ik heb dus heel veel plukjes nodig.

Het prijsverschil bij valse wimpers ligt meestal aan de kwaliteit.

Synthetische/plastic wimpers
Dit zijn de goedkoopste wimpers, die je in winkels zoals de H&M, Primark … vindt. Ik heb geen problemen met plastic wimpers, maar ik vind de plastic schijn wel vervelend. Dit zie je vooral wanneer je naar beneden kijkt. Het plastic-probleem kun je wel oplossen met een laagje mascara.
Natuurlijke wimpers
Natuurlijke wimpers zijn gemaakt uit echt haar (vraag me niet waar dat haar vandaan komt). Ongeveer alle wimpers van de echte wimpermerken (Eylure, Ardell …) en de professionele merken (MAC, MUFE …) zijn natuurlijk. Ze zien er meestal ook natuurlijker uit en gaan langer mee.

Bij valse wimpers bestaan er geen slechte vormen. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur, de gelegenheid en welke wimpers het best bij jouw oogvorm passen.

Mijn favoriete valse wimpers

Ik draag graag feline, plukjes-wimpers (dat klinkt heel raar ). Met het plukjes-effect bereik ik het meest natuurlijke effect en door de feline vorm worden mijn ogen optisch gelift.

MAC 48

Toen ik me serieus met valse wimpers begon bezig te houden, ging ik naar MAC. De MAC-wimpers zijn niet goedkoop, maar voor een extra speciale gelegenheid zijn ze wel hun geld waard.

IMG_5572 (Copy)

De MAC 48 wimpers zijn voor de liefhebbers van serieuze wimpers. Ze hebben een transparante band en hebben een plukjes-motief, maar de haren zijn heel lang. Bij mij is dit geen probleem (de wimpers zitten eerst onder mijn monolid-stuk en ik heb veel ruimte tussen wenkbrauw en wimperrand), maar het zijn zeker en vast geen wimpers voor iedereen.

Dit zijn mijn extra oempf, sexy tot de tweede macht wimpers. Toch lijken ze nog relatief natuurlijk en zijn ze ook heel comfortabel.

Ardell Demi Wispies

De meest geliefde wimpers in wimperland. Het heeft lang geduurd vooraleer ik ze kocht, maar nu begrijp ik de hype.

IMG_5575 (Copy)

De Demi Wispies zijn natuurlijk, sexy, onschuldig en comfortabel tezelfdertijd. Alleen de wimpers in de buitenste hoek zijn heel lang, waardoor je een feline effect krijgt. De rest van de wimpers zijn heel natuurlijk qua lengte.

Qua motief had ik eerst mijn twijfels, want de haren liggen wat scheef. Uiteindelijk blijkt dit het meest natuurlijke effect voor mij te geven.

Zoeva 61

De beste goedkope plukjes-variant komt van Zoeva. Dit zijn geen wimpers voor de drama queens onder ons, maar ze voegen wel degelijk dat beetje extra toe.

IMG_5590 (Copy)

Met deze wimpers krijg je een subtiel feline effect, maar het resultaat blijft verrassend natuurlijk.

Zoeva 28

IMG_5601 (Copy)

Corner lashes met criss cross effect en een dikke zwarte band: dit zijn wimpers voor de Aziaten onder ons. Ze voegen een stevige portie drama aan je look toe, maar aangezien het demi lashes zijn, zijn ze niet overheersend.

 Valse wimpers aanbrengen

1. Meten

Je wil geen wimpers dragen, die veel te lang zijn. Wanneer de lash band te lang is, zullen de wimpers in je binnenste ooghoek zitten porren en da’s geen comfortabele situatie.

Vooraleer je lijm aanbrengt, leg je de wimpers tegen je natuurlijke wimperrand. De buitenste hoek eindigt aan je natuurlijke wimperstop, de binnenste hoek mag niet tot helemaal binnenin gaan.

Mijn binnenste ooghoeken zijn vrij van wimpers.
Mijn binnenste ooghoeken zijn vrij van wimpers.

Mochten de wimpers te lang zijn: trim de buitenste hoek en niet de binnenste hoek. En van trimmen gesproken: knip nooit de haartjes korter. Geloof me vrij: dit komt nooit goed.

2. In twee knippen

Persoonlijk vind ik dit de meest foolproof manier om valse wimpers aan te brengen. Je neemt een klein schaartje en knipt de wimpers in het midden door. Vooral bij plukjes-wimpes valt dit helemaal niet op. Zo moet je vier stukjes wimpers aanbrengen, maar het gaat veel gemakkelijker. Je moet je op een veel kortere afstand focussen, en de grote “curve” van je natuurlijke oogvorm vermijd je zo ook. Zo zullen de hoeken veel makkelijker op hun plek blijven zitten.

Had deze wimpers al gebruikt, dus heel fris zagen ze er niet meer uit :)
Had deze wimpers al gebruikt, dus heel fris zagen ze er niet meer uit

3. Band losmaken

De wimperband kan soms heel stevig zijn. Dit betekent dat het moeilijk wordt om de hoeken vast te lijmen. Je kent het waarschijnlijk ook wel: je legt de wimper neer en dat gaat prima. Je probeert daarna de ene hoek op zijn plek te krijgen, en dat gaat ook nog. Maar dan moet nog die andere hoek meewerken, en die blijft constant omhoog springen en trekt vervolgens de rest mee. Dit kan je makkelijk voorkomen door de wimperband los te maken.

IMG_5828 (Copy)

Ik doe dit door de wimper rond mijn vinger te draaien. Dan zit je eventjes met een behaarde vinger, maar daarna zullen de wimpers veel soepeler zijn.

4. Lijm aanbrengen

Wat je ook doet: vermijd de lijm die bij de wimpers zit. De enige pakskes lijm die ik nog door de vingers wil zien, is die van Eylure. Al de rest: meestal brol.

IMG_5528 (Copy)

De beste lijm voor mij is DUO. Dit is chirurgische lijm, die volkomen veilig is voor het lichaam. DUO komt in twee varianten: clear (die eerst wit is) en zwart. Ik kies altijd de doorzichtige, omdat de zwarte lijm messy kan worden. Mocht je de wimpers niet van de eerste keer op de goeie plek krijgen, blijf je achter met een zwarte vlek. DUO brengt makkelijk aan, maar is ook heel eenvoudig te verwijderen. De Eylure lijm vind ik persoonlijk te hardnekkig.

Ik breng altijd een stevige hoeveelheid lijm aan. Vooral op de uiteinden mag je uit de bol gaan, want die moeten extra stevig blijven kleven. Daarna wacht je minimum 30 seconden vooraleer je de wimpers aanbrengt. Natte lijm blijft niet kleven; je moet wachten totdat de lijm wat plakkerig wordt. Om de vooruitgang te controleren, kan je ook een druppel lijm op je hand aanbrengen. Zo kan je voelen wanneer de lijm opdroogt.

5. Wimpers aanbrengen

Le moment suprême is aangebroken . Wimpers kan je aanbrengen met je vingers of met een pincet. Vroeger deed ik het altijd met mijn vingers, maar onlangs ben ik overgeschakeld op pincet. Uiteindelijk is dit persoonlijke voorkeur.

Met je vingers (of pincet) neem je de wimpers in het midden vast. Het centrum-stuk plaats je eerst op je wimperrand. Je wil zo dicht mogelijk tegen de wimperrand zitten, maar niet op de wimpers. Werk je met een volledige strip: het centrum zit ongeveer boven je iris. Werk je met corner lashes of heb je ze ook in twee geknipt: gebruik je buitenste ooghoek als gids.

IMG_6281 (Copy)

Je plaatst de wimper in het centrum en je wacht eventjes. Je wil dat de lijm aan je huid blijft kleven. Ben je niet tevreden met de locatie? Dan kan je ze opheffen en verplaatsen. Bij valse wimpers krijg je echt een zee van tijd.

Daarna doe ik eerst de buitenste ooghoek. Met je vinger of pincet neem je de buitenkant van de wimpers vast en trek je die naar de goeie plek. Je wil geen hobbels of bobbels in je wimpers, dus trek maar stevig door.

IMG_6255 (Copy)

En dan komt nog de binnenste hoek, die ik altijd het meest vervelend vind. Mijn hand zit dan voor mijn ogen en ik zie niet meer echt wat ik doe . Maar eigenlijk doe je hetzelfde: je trekt de binnenste hoek zo ver mogelijk door en plaatst het op de wimperrand.

6. Hoeken controleren, bijwerken, blenden

Wanneer je beide wimpers hebt aangebracht, moet je je hoeken controleren. Je wil niet dat één strip naar boven gaat en één recht naar voor. Mijn ene ooglid is zwaarder dan mijn ander, dus bij mij hangen de valse wimpers aan dat oog altijd wat lager.

Met je vingers of de achterkant van je pincet duw je tegen de valse wimpers zodat ze in de juiste hoek staan. De lijm is nu nog steeds niet helemaal droog, dus je kan nog altijd spelen.

Valse wimpers kunnen je eyeliner vervormen. Mocht dit gebeurd zijn: je kan nu je eyeliner bijwerken.

Om je natuurlijke en valse wimpers te blenden, ga ik aan de slag met mijn wimperkruller. Mijn natuurlijke wimpers moeten even gekruld zijn als mijn valse, dus ik duw ze allebei samen in mijn wimperkruller. Wanneer ik mijn natuurlijke wimpers vooraf krul, vind ik het moeilijker om valse wimpers aan te brengen. Je moet met de valse wimpers over je natuurlijke gaan, en dat gaat nu eenmaal eenvoudiger wanneer mijn natuurlijke wimpers naar beneden hangen. Om ze extra te doen blenden, breng ik een laagje mascara aan.

7. Adem, je hebt het goed gedaan!

Oef, adem diep in en uit. Het is je gelukt! Helaas willen we altijd valse wimpers dragen op belangrijke gelegenheden, wanneer we er extra goed willen uitzien. Probeer zo weinig mogelijk te stressen, want bevende handjes en valse wimpers zijn geen goeie combinatie. Vooraf experimenteren is een goed idee, want valse wimpers aanbrengen is zoals een eyeliner zetten: oefenen, oefenen en oefenen.

Dit moet waarschijnlijk het langste artikel aller tijden over valse wimpers zijn! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust. En laat ook maar weten: dragen jullie regelmatig valse wimpers? En welke zijn jullie favorieten?

15 Comments
 1. Mjay

  24/03/2015 14:59

  Damn, wimpers wordt een heel vreemd woord als je het 89 keer leest En nu nuttige comment: heel fijn artikel, ik wist overduidelijk niéts van valse wimpers! Ik draag ze dan ook zelden of nooit..

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:11

   Haha, zeg dat wel! Probeer het eens 89 keer na elkaar te typen, na een tijdje dacht ik: wimpers, is dat eigenlijk wel het juiste woord?

 2. Manon

  24/03/2015 16:36

  Echt niks voor mij om wimpers aan te brengen!

 3. Natasja

  25/03/2015 15:38

  Fijn om te weten ik heb alles woord voor woord gelezen.. dus hopelijk ben ik valse wimpers-proof voor als ik het eens ga proberen

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:14

   Ik hoop het ook Mocht het toch niet lukken, laat maar weten en dan kan ik misschien helpen.

 4. Chahrazad

  25/03/2015 16:50

  Wat een fijn artikel! Ik kan gewoon geen valse wimpers aanbrengen.

 5. Kiss & Make-up

  25/03/2015 17:36

  Ondanks het feit dat ik een getrainde mua ben heb ik nog altijd moeite met ’t aanbrengen van valse wimpers, oeps… En nu ik niet meer als mua werk doe ik het ook gewoon nooit meer, dus ik ben er zeker van dat als ik het morgen weer eens zou proberen het echt faliekant mis zou gaan… ZELFS met al die goeie tips

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:15

   Maar maar maar, misschien gaat het wel ontzettend goed!

 6. Lys

  27/03/2015 16:30

  Wimpers aanbrengen is een echte kunst… Althans, het ziet er toch moeilijk uit. Tips zijn dus zeker welkom! Ik heb er mij zelf nog nooit aan gewaagd. De criss-cross variant ziet er wel leuk uit

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:16

   Eenmaal je een techniek vindt die voor jou werkt, gaat het heel snel. Denk dat ik mijn wimpers in minder dan drie minuten erop krijg.

 7. Lieselot

  08/04/2015 22:49

  Ik kijk al jaren uit naar een blogpost zoals deze :)! Valse wimpers en ikzelf zijn nooit de beste vrienden geweest, maar met deze tips zou het toch al een beetje beter moeten lukken :)!! Waar koop jij die DUO wimperlijm trouwens?

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:17

   In België kun je het alleen kopen bij MAC, maar ik bestel het meestal online. Via eBay of Amazon is het vaak een beetje goedkoper

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.