in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Hoe zag ik eruit op de uitreiking van de Weekend Blog Awards?

De titel spreekt voor zichzelf: vandaag toon ik je mijn make-up, het kapsel en de outfit die ik droeg naar de uitreiking van de Weekend Blog Awards. Zonder enige ambitie vertrok ik vorige week donderdag naar de grote uitreiking in de hoofdstad. En zoals jullie misschien wel of niet weten, ben ik op een mooie zevende plaats geëindigd, yay! Een dikke proficiat is dan ook aan de orde voor de winnaressen in mijn categorie, namelijk  Sofie en Trui van Café Cosmétique! Beide dames hebben jarenlang voor Knack Weekend gewerkt, maar hebben onlangs een carrière-switch doorgevoerd. Nu zijn ze weer collega’s en delen ze samen hun beauty-ervaringen op Café Cosmétique.

Make-up

Qua make-up wist ik dat ik het simpel moest houden. Ik had vooraf ingeschat dat ik nerveus zou zijn (goed ingeschat van mezelf) en dat  ik zou trillen als een rietje. Een grafische eyeliner was dus compleet uitgesloten. Dus ik hield me aan de gouden Lisa Eldridge-regel: K.I.S.S., oftewel Keep It Simple Stupid.

IMG_8008 (Copy)

Ik wou een vlekkeloze huid. Als primer gebruikte ik Benefit Porefessional. Om een extra glow op mijn jukbeenderen te toveren, gebruikte ik Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer. Ik lees altijd over flashback-toestanden, maar aangezien ik weinig gefotografeerd word, is dit geen probleem voor mij. Maar op de uitreiking verwachtte ik wel een fotograaf, dus ik kon eindelijk een flashback-free foundation gebruiken. Het werd mijn trouwe compagnon: Armani Luminous Silk.

De hyperpigmentatie wou ik zo goed mogelijk wegwerken. Aangezien concealer een ashy effect op mijn hyperpigmentatie kan krijgen, moest ik eerst de regio opwarmen. Daarvoor gebruikte ik Bobbi Brown Corrector in Light Peach. Daarboven ging mijn gewone concealer: MUFE Full Cover. Onder de ogen ging YSL Touche Eclat. Ik poederde mijn T-zone af met MAC Set Powder (transparante poeders kunnen ook flashback geven, maar deze was al uitgebreid getest en goedgekeurd).

Jukbeenderen zijn altijd welkom, dus ik heb gecontourd met MAC Sculpt. Als highlighter gebruikte ik Illamasqua Gleam in Aurora. De blush was MAC Peaches.

Op mijn ogen wou ik het redelijk simpel houden, omdat ik niet wou falen. Uiteindelijk ging ik toch de mist in, en heb ik alles opnieuw moeten doen. En bij de tweede poging wou ik het – wegens tijdsgebrek – extreem simpel houden. Ik ging voor mijn standaard horizontale smokey eye. Waarschijnlijk is dit geen technische term, maar daarmee bedoel ik: het donkerste deel zit tegen de wimperrand. Daarna wordt het lichter naar boven toe. Bij een “normale” smokey eye gaat het verticaal van licht naar donker. Bij de verticale versie ga ik in een cateye-vorm. Bij mijn horizontale versie breng ik de oogschaduw in een ovaal aan. Geen outer V-toestanden, dus. Als je ook geen crease hebt, is de horizontale versie best wel flatterend.

Als primer gebruikte ik MAC Painterly Paint Pot. De oogschaduw van dienst was Chanel Illusion d’Ombre in Diapason. Die ging over het volledige ooglid tot over mijn crease. MAC Smolder ging op de waterlijn en werd daarna gesmudged rond mijn wimperrand. Om de kohl te setten en intenser te maken, bracht ik Carbon aan. Die werd serieus naar boven geblend. Daarna heb ik tonnen YSL Shocking mascara aangebracht. Mijn wenkbrauwen heb ik bijgevuld met een mix van MAC Lingering, Wet ’n Wild Eyebrow Kit en MAC Brow Set in Show-Off.

Op de lippen draag ik Maybelline Color Sensational in Stellar Pink als lipliner en een mix van MAC Honeylove en YSL Rouge Volupté in Sensual Silk als lippenstift.

IMG_7774 (Copy)

En tot slot nog de nagellak: dat is Ciaté Starlet. De nagels op mijn ringvinger werden geaccentueerd met Ciaté Snow Globe.

Haar

IMG_7857 (Copy)

Mijn haar had ik het weekend ervoor gekleurd. Op de dag zelf bracht ik wat volumeproducten aan. Mijn tante heeft mijn haar in dikke velcro rollers gedraaid (het zijn die zwarte van de Primark). Die heb ik een paar uren laten zitten (ik had congé die dag ). De punten heb ik dan bijgewerkt met mijn stijltang om krullen te maken. Tot slot heb ik een halve fles haarlak erin gespoten. Mijn haar bewoog minder dan dat van Fabiola.

Outfit

Hoewel er al redelijk veel kledij in mijn kast hangt, wou ik toch iets nieuws en speciaals voor de uitreiking. Een kleedje, waaraan ik een speciale herinnering kon hangen. Maar toen deed zich een probleem voor. De winkels hadden nog geen feestkledij binnen, en waren gevuld met dikke winterjassen en wollen truien. Dat was niet echt het beeld dat ik voor ogen had. Ik heb dagenlang alle webshops in de gaten gehouden, maar er kwam geen nieuwe kledij binnen. Paniek!

PicMonkey Collag-001

Uiteindelijk heb ik een kleedje gevonden bij – hou u vast – de 3 Suisses. Ik heb nog nooit iets besteld bij de 3 Suisses, maar nu kan ik zeggen: hun bestelproces is niet echt klantvriendelijk. Ik heb twee klacht-mails verzonden, maar alles was vergeven en vergeten toen het kleedje aankwam.

Voor één keer heb ik niet voor zwart gekozen. Het werd een kaki-jurk uit mousseline dat vanboven losjes valt. Het heeft een dropped waist en de rok is versierd met koper -en zilverkleurige pailletten. Heel fashion forward is ie niet, maar ik vond hem wel mooi. Ik wou een jurk die ik ook nog overdag kon dragen, en deze voldeed aan alle criteria.

uitreiking

Ik heb hem gecombineerd met een lange ketting van BOOHOO. Mijn ring is de Marc by Marc Jacobs 10th Anniversary Pear Ring (paniek-moment op de uitreiking: in de wc’s had ik mijn ring afgedaan om mijn handen te wassen. Op ’t gemak ging ik weer naar de zaal en opeens besefte ik dat ik mijn ring in de wc’s vergeten was. Op 12 centimeter hoge hakken zo snel mogelijk terug naar de wc’s gelopen en oef: hij lag er nog). Aan mijn voeten droeg ik zwarte wedge enkelbotjes van de River Island. Mijn sjakoche is de Marc Jacobs XL Baroque Single.

Om mijn grote entree te doen had ik daarboven een poeder-roze oversized blazer van de H&M aan. De combinatie was niet fantastisch, maar eenmaal binnen was ik toch van plan om zonder jas rond te lopen.

Het werd een heuglijke avond, gevuld met gezonde stress, lekkere drank, karaoke doen in een Seat Mii en  in ’t geniep trekken aan mijn kleed. Nogmaals bedankt aan iedereen die voor me gestemd heeft en aan mijn persoonlijk promo-team, ook wel gekend als mijn familie en mijn collega’s! Hopelijk vonden jullie mijn outfit voor de uitreiking voor de Weekend Blog Awards redelijk geslaagd. Ik weet dat ik hier de laatste tijd veel gezeverd heb over de Weekend Blog Awards, maar ik zweer plechtig dat de term “Weekend Blog Awards” vanaf morgen nooit meer op mijn blog vermeld zal worden (tenzij ik volgend jaar weer genomineerd ben ).

PS: zoals steeds was ik kantje boordje op tijd klaar op de avond zelf. Ik had geen tijd meer om foto’s te nemen, en daarom heb ik voor deze blogpost een paar dagen later alles opnieuw moeten doen. Daarom ligt mijn haar bijvoorbeeld een stuk platter. Bij de make-up heb ik mijn best gedaan om mezelf zo goed mogelijk na te apen, maar het kan zijn dat er minieme verschillen zijn.

36 Comments
 1. Sara - Window On My Wardrobe

  15/11/2014 08:27

  Amaai, je zag er echt schitterend uit Jasmijn! Wat een mooi kleedje, en je make-up was ook weer tip top in orde. Haha ik ben ook een last minute persoon, dus ik heb dit soort situaties ook vaak aan de hand :p

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:43

   Da’s echt verschrikkelijk bij mij! Ik was echt op tijd begonnen, en om de één of andere mysterieuze reden heb ik me toch nog moeten haasten.

 2. Mjay

  15/11/2014 09:18

  Wauw, looking fab girl! Je ooglook was echt prachtig Eigenlijk je hele look ;-)!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:44

   Dankjewel! Ik was zo inspiratieloos op de dag zelf. ’t Zullen de zenuwen geweest zijn

 3. Michaela

  15/11/2014 10:57

  Je zag er prachtig uit! Goed dat je ook qua look rekening had gehouden, je smokey eye staat je geweldig en je haar is zo GORGEOUS! Ben er echt jaloers op

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:44

   Dankjewel! Op de foto lag het wat platjes, maar op de avond zelf was het beter

 4. Jana

  15/11/2014 11:02

  You looked pretty! Mooi kleedje ook! Haha, ik ben ook echt noooit op tijd klaar

 5. Tot in de puntjes so CLASSY! Wow. Heel mooi gedaan.

  Het was een geslaagde avond zo te lezen.

 6. Lys

  15/11/2014 11:47

  Oehh looking good, Jasmijn! Ik zou ook wel zenuwachtig zijn. Leuk om te lezen dat je zo’n toffe avond gehad hebt, ’t is toch eens iets speciaals om mee te maken!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:45

   Haha, speciaal was het zeker en vast! Er was zelfs een buitenwipper!

 7. Anouk

  15/11/2014 12:08

  Wat zag je er prachtig uit! En wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad!

 8. Mayara Esther

  15/11/2014 12:35

  Prachtig look en je zag schitterend uit! Jammer dat je niet hebt gewonnen, dat verdien je zeker maar dan maar volgende jaar beter – want dan word je zeker weer genomineerd. En de verschillen zie je bijna niet hoor.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:47

   Haha, ik durf nog niet denken aan volgend jaar! Ik doe op mijn gemakske door en we zien wel

 9. Chahrazad

  15/11/2014 12:45

  Je hebt er wel wat heel moois van gemaakt!! En super tof dat je op de 7e plek bent geëindigd.

  x

 10. Manon

  15/11/2014 14:09

  Wauw je zag er echt prachtig uit

 11. Birte

  15/11/2014 19:13

  Je zag er super uit! Leuk om te lezen dat je je geamuseerd hebt :-).

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:48

   De karaoke was toch wel één van de hoogtepunten, haha! En voor de rest staan kwijlen naar Louboutins. Ze zijn zo pretty!

 12. Liselot

  15/11/2014 19:52

  Echt supermooi !!!

 13. Jasmine

  15/11/2014 20:34

  Hola! Staat je heel goed deze horizontale normale smokey Wat een functionele en vooruitdenkende jurk-aankoop en ik hoor aldat de spanning te snijden was als je een MJ ring kunt vergeten. Misschien meedoen aan de volgende hakkenloop

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:50

   Ja, dat was efkes verstand op nul en lopen richting toiletten. Haha, weer een gênante episode in mijn leven!

 14. Natasja

  16/11/2014 02:31

  Mooi zeg! Je make-up is weer prachtig en ik wil ook vaker zo’n horizontale smokey eye doen ook je haar en je jurkje zagen en goed uit!! Man oh man, jouw haar he!! En dat super schattige ringetje (oke…. ring :P)! Helemaal top en ach, minimale verschillen..

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:52

   Haha, die ring is echt een kolossaal ding! Ie is groter dan mijn neus!

 15. Laura

  16/11/2014 17:07

  Wauw je zag er echt prachtig uit! Van de outfit, tot je haar en make-up, helemaal Flawless (zoals beyonce dat zou zeggen *lach*). En proficiat met je zevende plaats, dat is onwijs goed zeg!

 16. Lisa Vantomme

  17/11/2014 18:11

  Wat zag jij er prachtig uit!

 17. saarenzo

  18/11/2014 19:23

  Wat zag je er prachtig uit!

 18. Hanne (Sara)

  27/11/2014 18:18

  Heel mooi! Tot in de puntjes in orde zoals we van jou gewoon zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.