in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Hulp gevraagd | Mijn haar & Knack Weekend Blog Awards

Laat ik met de deur in huis vallen: ik ben opnieuw genomineerd voor de Weekend Blog & Digital Award in de categorie Beauty! Mocht je deze awards niet kennen: het zijn de Oscars van de blogging-wereld in België. Ze worden elk jaar uitgereikt door Knack Weekend, de wekelijkse bijlage van het tijdschrift Knack. In Wallonië worden ze tezelfdertijd uitgereikt door Le Vif Weekend.

Ik was met stomheid geslagen toen ik las dat ik opnieuw genomineerd ben. Het voorbije jaar heb ik mijn strakke blog-schema niet kunnen volgen, en daar voel ik me een beetje schuldig over.  Maar uiteraard is dit een uitzonderlijk aangename verrassing, want ik ben oprecht vereerd om naast die negen andere beauty blog-kleppers genomineerd te zijn.

3871597

Je kan op mij (of op een andere blog) stemmen via blogawards.be. Je hoeft niet in elke categorie je stem uit te brengen, maar je moet wel het volledige stem-proces doorlopen en op het einde je e-mailadres invullen. En hoewel het Belgische awards zijn, kunnen ook buitenlanders hun voorkeur uitspreken.

Stemmen kan tot en met zondag 25 oktober. Op donderdag 12 november mag ik naar de grote uitreiking gaan. Feestje!

En ik wil hier niet melig klinken, maar ik wil jullie van harte bedanken voor jullie bezoekjes, comments en steun van het voorbije jaar. Het doet deugd, en mocht ik winnen: champagne voor iedereen!

En dan nog een delicate kwestie waarbij ik uw hulp nodig heb, beste lezer. Mijn haar: ik ben het beu. Maar voorlopig heb ik geen ambities om kaal te gaan, dus daarom heb ik drie andere opties:

OPTIE 1 – blondie

My little pony haar is nog altijd mijn natte droom, maar het vraagt een serieuze inspanning van mijn haar. Volgens mijn kapster moet ik nog vier bleach-sessies ondergaan om witblond te worden (= de beste neutrale basis om kleur op te zetten), maar ik weet niet of mijn haar dat overleeft. Waag ik het erop en koop ik vijfhonderd haarmaskers om mijn gespleten punten te camoufleren, of laat ik dit plan voor eeuwig en altijd varen?

© Pinterest
© Pinterest

OPTIE 2 – back to black

Het zit namelijk zo: ik begin mijn zwarte manen te missen. Wanneer ik ons Kylie Jenner met haar (weliswaar fake) zwarte lokken zie zwieren, dan voel ik een gemis. Vroeger was mijn haar sterk, glansde het als een spiegel en was het plain old black. En eigenlijk is zwart haar ook ongelofelijk neutraal, want het vloekt nooit met je kleding of make-up. Kies ik voor sterk en zwart (en ik heb het nu niet over koffie ), of ga ik voor optie drie?

Eentje van vijf jaar geleden! Dan nog denken dat we niet verouderen :) En ik was precies een hipster avant la lettre.
Eentje van vijf jaar geleden! Dan nog denken dat we niet verouderen En ik was precies een hipster avant la lettre.

OPTIE 3 – B&B: bruin & balayage

Optie drie heb ik nog nooit geprobeerd, dus voor hetzelfde geld wordt het een regelrecht fiasco. Ik zou mijn haar korter laten knippen, maar dan voor een complete bleach-beurt gaan: de haarwortels, de puntjes, alles. Om wat schwung in mijn haar te krijgen, zou een balayage welkom zijn. Met alle highlights en lowlights zie ik zo’n sunkissed, zachte en zogezegd au naturel haarcoupe voor me. Maar dat houdt dus ook in: mijn haar van wortel tot punt beschadigen.

© Pinterest
© Pinterest

Binnen een paar weken is het weer tijd voor mijn halfjaarlijks kappersbezoek, en ik weet eerlijk gezegd niet wat te doen. Het lijkt me het meest logisch om van optie 1, naar optie 3 en uiteindelijk bij optie 2 te belanden. Maar tegen dan is mijn haar ontzettend beschadigd, en zou ik geen lange zwarte manen meer kunnen hebben. Optie 2 lijkt me daarentegen low maintenance, maar ook een beetje saai.

Laat dus maar weten: wat zouden jullie doen? Of hebben jullie nog een ander idee?

7 Comments
 1. Sonia

  20/10/2015 08:29

  Vooreerst proficiat met je nominatie,jij verdient dat zeker!!
  Je haar ……als ik mocht kiezen ,dan wordt het terug zwart,je kan er toch een kleurtje ( blauw of roze of what ever) in doen dat je er kan uitwassen met een paar wasbeurten!
  Koester je haar ,het is zo mooi als het gezond is!
  Sukses nog zou ik zeggen

 2. Chahrazad

  20/10/2015 12:09

  Aaaah lastig!! Ik vind alledrie de opties mooi. Als ik zelf zou moeten kiezen zou ik denk ik toch voor optie 3 gaan.
  Btw, gefeliciteerd met de nominatie. Heb natuurlijk even op je gestemd. Goodluck!

  • Esteban Desierto

   20/10/2015 17:12

   Niet twijfelen: BLACK,

 3. Jasmine

  20/10/2015 12:39

  Wat nu als je een beetje van alles neemt. Een zwarte balayage met geblondeerde tips? Mss niet helemaal een van je opties maar je haar zou dan wel weer zijn krachten wat kunnen verzamelen en het is niet geheel saai. Gefeliciteerd met je nominatie Jasmijn!

 4. Nathalie

  20/10/2015 14:05

  Proficiat met je nominatie! Op mijn stem kan je rekenen

 5. Kirsty

  20/10/2015 21:08

  Gefeliciteerd met je nominatie! Ik zal zo even kijken hoe ik kan stemmen. Ik denk dat zwarte manen misschien wel het beste idee is voor je haar. Ik denk dat dat ook helemaal niet saai hoeft te staan, zeker niet als je het mooi opsteekt of iets dergelijks

 6. Marleen

  21/10/2015 23:40

  Supergaaf dat je weer genomineerd bent zeg! Qua haar vind ik de derde optie echt super! Dat bruine en balayage haar is zooo gaaf x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.