in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

I ♥ make-up

Tijdens mijn blog-afwezigheid heb ik bitter weinig make-up gedragen. Nooit gedacht dat ik dit ooit ging zeggen, maar make-up interesseerde me niet meer. Ik haalde geen voldoening meer uit mij optutten. Je kent het waarschijnlijk ook wel: dat speciaal momentje helemaal voor jezelf, wanneer je aan de slag gaat met make-up en je van top tot teen ervaart dat er magie in de lucht hangt. Wel, dat gevoel was ik helemaal kwijt. Inderdaad, de wereld stond eventjes op zijn kop.

Maar het gevoel begint terug te keren, en dat maakt me ontzettend blij. Want laten we eerlijk zijn: make-up doet iets met een mens. Het zet je beste eigenschappen aan de buitenkant in de verf, maar mijn binnenkant krijgt ondertussen ook een schop onder haar kont. Ik voel me op mijn vrouwelijkst wanneer ik achter mijn make-up tafel zit en al die mooie doosjes mag aanraken.

Maar we moeten er ook geen doekjes omwinden: ik vind wel degelijk dat ik er beter uitzie met make-up dan zonder. Voor diegenen die vinden dat make-up weinig nut heeft, zie hier mijn voor en na:

IMG_7789 (Copy)

Het is niet nieuw in blog-land om de helft van je gezicht van make-up te voorzien, maar ik wou toch eens controleren of make-up zoveel verschil bij mezelf uitmaakt. Ja, dus .

Op mijn gezicht heb ik YSL Le Teint Touche Eclat foundation gebruikt. Het was een heel vreemd moment om de helft van mijn normale hoeveelheid foundation aan te brengen . Daarna heb ik MAC Prep + Prime Highlighter in Light Boost onder mijn ogen en MUFE Full Cover Concealer op mijn onzuiverheden gebruikt. Bronzer is Soleil Tan de Chanel en blush MAC Peaches. Afpoederen heb ik gedaan met MAC Set Powder.

Zo zie je maar: met zelfs een verre van perfecte huid, zoals de mijne, kan je een deftig resultaat behalen.

Mijn ogen: ze zijn nooit mijn meest favoriete onderdeel geweest. Ik heb ze graag zo groot en intens mogelijk, omdat ze van nature weinig opvallen. Aangezien ik platte oogleden heb, kan ik zo hoog (of zo laag) met mijn oogschaduw gaan als ik maar wil. Ik ga meestal net boven mijn natuurlijke crease, en trek mijn oogschaduw ook naar buiten uit. Zo kan ik ze optisch verlengen. Voor de gelegenheid heb ik ook een highlight aangebracht om zo veel mogelijk resultaat te krijgen.

IMG_7759

De oogschaduwen die ik gebruikt heb, zijn MAC Ricepaper (onder mijn wenkbrauw en binnenste ooghoek), MAC Soba (crease), MAC Tempting (ooglid), MAC Brown Down (aan de buitenkant) en MAC Carbon (om mijn kohl potlood te smudgen).

Voor de rest heb ik mijn geliefde Smolder kohl potlood en een paar valse wimpers van de Primark gebruikt.

IMG_7929 (Copy)

Je zal me nooit horen zeggen dat ik mijn wenkbrauwen natuurlijk bijwerk. Ik ben nogal van het principe: zolang ik niet op een travestiet lijk, is het oké. Mijn wenkbrauw (ah ja, het was er maar één ) heb ik bijgewerkt met MAC Eye Brows in Lingering en MAC Brow Set in Show Off. Mijn lippen heb ik tot slot ingekleurd met NYX Mauve Lip Liner.

IMG_7906 (Copy)

Vind ik van mezelf dat ik lelijk ben zonder make-up? Nee. Vind ik van mezelf dat ik heel mooi ben met make-up? Ook niet. Ben ik blij dat ik redelijk goed met make-up kan spelen? Ja.

Ik was een heel lange tijd vergeten dat ik altijd de keuze heb: met make-up of zonder make-up. Nu weet ik dat ik mijn beste eigenschappen in de verf mag zetten en zo mijn zelfvertrouwen omhoog mag krikken, maar dat ik me niet hoef te verstoppen. Vroeger durfde ik nooit mijn huis te verlaten zonder een laag foundation, maar nu kan dit al eens gebeuren. Met make-up voel ik me sterker in mijn schoenen staan, maar zonder make-up kan ik nu ook wat tegenwind verdragen.

Maar make-up voor eeuwig en altijd links laten liggen? Jamais de ma vie. Hoeveel blog afwezigheden ik ook neem, ik hoop dat ik altijd zal terugkeren naar mijn make-up tafel. Want dat speciaal momentje, wanneer make-up voor magie zorgt, wil ik voor geen geld van de wereld meer missen. Waarom hou jij van make-up?

7 Comments
 1. Jasmine

  13/07/2015 08:35

  Het maakt me blij om te weten dat je nu ook comfortabel bent zonder make-up. Het maakt echt een heus verschil (wat een scherpe afscheiding trouwens), maar het is goed dat je het voor jezelf doet en het nu wat hebt uitgezocht. Ken het wel die periode van ”can’t be bothered at all” maar na een tijd kom ik dan weer iets tegen wat me blij maakt.

 2. Manon

  13/07/2015 09:27

  Ik hou van make-up , omdat ik dan wel zekerder van mijzelf ben en nee niet omdat ik mezelf lelijk vind, maar gewoon die kleine oppepper. Ook vind ik het leuk om te doen en natuurlijk, omdat ik veel beauty reviews schrijf op me blog

 3. Miranda

  13/07/2015 11:17

  Met en zonder make-up het staat je beide goed hoor! Met make-up voel ik mij absoluut zekerder. Ik draag de laatste tijd wel veel minder make-up , aangezien ik er zelf geen zin in heb.

 4. Chahrazad

  13/07/2015 15:26

  Wat een verschil. Doet me een beetje denken aan de video van Nikkie Tutorials.
  Maar fijn dat je nu gewoon zonder make-up de deur uit durft. Je ziet er zowel met als zonder goed uit!!

 5. Lys

  13/07/2015 22:43

  Mooi artikel met een mooie boodschap! Het gaat er inderdaad vooral om dat je plezier hebt in het make-up dragen, vind dat ook nog altijd het belangrijkste. Natuurlijk is het ook leuk dat je zoveel kanten uit kan met make-up, je kan er elke dag anders uit zien als je dat zou willen en (ook al blijf ik meestal bij hetzelfde), dat is zo tof aan make-up dat je nieuwe dingen kan proberen en zo ontdekt wat je het leukste vindt.

 6. Mjay

  16/07/2015 14:35

  Mooi artikel Jasmijn!
  Denk dat het belangrijk is dat iemand zich ook zonder make-up zelfzeker voelt. Hoewel ik 1 van de velen ben die net dat tikkeltje zekerder is mét make-up. Niet omdat ik me onder 10 lagen foundation verstop maar wel omdat ik enerzijds plezier heb gehad tijdens het make-uppen en anderzijds omdat mijn naaste omgeving dan toch wel sneller een compliment geeft.
  Daar waar ik snel de vraag krijg of ik ‘me wel goed voel’ als ik geen make-up op heb
  Vind het super om te zien dat zowel bloggers als youtubers de laatste tijd de power of make-up uitstralen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.