Ik haat sport. Passief sporten en één keer naar een voetbalmatch kijken, oké tot daaraan toe, maar actief sporten, bah. Bij vragen zoals ‘wat is uw favoriete sport’, antwoord ik steevast de denksport (Sudoku’s, ja, dat ligt me wel).

En toen deed de Wii zijn intrede in ons huis. Met enig wantrouwen probeerde ik Wii Sports uit en hé, ik vond dit niet vreselijk. Ik vond het zelfs amusant. Sporten met mijn Wii was veel minder traumatisch dan die turnlessen op school.

Toen dacht ik: tijd voor het grote werk, ik koop Just Dance 4. Ik dans graag en hoe lastig kan dansen zijn? Nu kan ik je zeggen: heel lastig.

just dance 2 4 5

Lastig, maar leuk, want ondertussen heb ik Just Dance 2 en Just Dance 2014 gekocht. Just Dance 4 blijft mijn favoriet, want op deze versie krijg je de Just Sweat-mode, waarin je een persoonlijke trainer kan kiezen. Ik kies altijd voor de strenge Duitser, oftewel de Electro Body Combat-workout. Met deze trainer doe je een soort van kickboks-oefeningen tussen de dansliedjes. Mijn strenge Duitser moedigt me ook altijd aan: keep going, excellent, keep breathing, very good …

© Ubisoft
© Ubisoft

Bij Just Sweat kies je hoe lang je wil dansen: 10 minuten, 25 minuten of 45 minuten. Je begint altijd met een warming up en je sluit af met stretchoefeningen.

Terwijl je danst, kickbokst, aan het afzien bent, telt het programma hoeveel calorieën je verbrandt. Waarschijnlijk is dit niet volledig accuraat, maar het is een leuke bonus.

Als je aan je workout begint, moet je er ook volledig voor gaan. Als je enkel je rechterarm met bakje beweegt, denkt de Wii ook dat je aan het bewegen bent. En als je er volledig voor gaat, kan het best lastig zijn, want je krijgt weinig rust tussen de oefeningen en de dansliedjes. Als je heel goed bezig bent, kom je in de intense mode en krijg je de lastige dansen voorgeschoteld.

Als je niet voor Just Sweat kiest, kan je zelf kiezen welke dansen je wil doen. Mijn lievelingsdansliedjes zijn:

Sinds ik met Just Dance begonnen ben, is mijn conditie zeker en vast verbeterd. Daarnaast is het een groot pluspunt dat ik niet uit mijn huis moet komen om aan mijn conditie te werken. En als je in een sociale bui bent: nodig wat vrienden uit en dans samen, plezier gegarandeerd. Hebben jullie al Just Dance gespeeld?

Just Dance – 39.00 euro voor oudere versies en 49.00 euro voor de recentste Just Dance 2014. O.a. te koop bij Game Mania.