in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Krullen maken met stijltang

Hier ben ik weer met mijn haar. Ik had een messy braid-tutorial gepland, maar de eerste stap was: krul je haar. En toen dacht ik: ik heb nog niet uitgelegd hoe ik mijn haar krul. Ooit heb ik getoond hoe ik papillotten gebruik, maar wanneer ik snel krullen wil, gebruik ik mijn stijltang. Dus bij deze: dit is hoe ik mijn haar krul met een stijltang!

Heel moeilijk en heel technisch is het weer niet, maar het is een bepaalde beweging die je onder de knie moet krijgen. Je weet dat je niet bij mij moet zijn voor professionele kappers-toestanden, maar om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, heb ik een stappen-plan opgesteld .

 • Ik spuit wat heat protector in mijn droog haar en borstel het door. Ik gebruik de L’Oréal Elnett Heat Protection Styling Spray, omdat het goedkoop is en ik denk dat het ook werkt. Maar uiteraard hoef je dit niet te doen en kan je elke heat protector gebruiken die je wil.
 • Ik deel het haar achteraan verticaal door twee. Ik maak met andere woorden een middenscheiding tot aan het eind.
 • Als ik veel tijd heb, deel ik de twee stukken horizontaal door twee. Als ik weinig tijd heb, doe ik het met twee stukken.

IMG_6391 (Copy)

 • Ik neem de stijltang. Ik gebruik de Babyliss C91D. Hij heeft heel brede platen, en daardoor krijg ik meer haar tussen de stijltang. Ik zet hem op de hoogste temperatuur (en dat is 230 graden). Ik wacht tot de stijltang opgewarmd is. Kies de temperatuur die bij jouw haar-type past. Heb je fijn en broos haar? Ga voor de laagste stand. Heb je dik haar, zoals ik? Dan werkt de hoogste stand vlotter. We hebben allemaal het YouTube-filmpje gezien van het meisje dat haar haar eraf brandt. Wij willen dit niet meemaken.
IMG_6252 (Copy)
’t Is een serieuze pluk haar
 • Ik neem een pluk haar van ongeveer 5 centimeter breed. Met dikke plukken haar gaat het sneller vooruit en krijg je een losse krul. Ik klem die pluk haar vast tussen de stijltang. Ik maak een draai van 360 graden (naar buiten of naar binnen: de keuze is aan jou). Het haar draait dan rond de buitenkant van de stijltang, en de punten hangen naar beneden.
 • Ik hou de stijltang horizontaal of lichtjes diagonaal. Wegens gebrek aan armspieren hangt mijn stijltang meestal diagonaal. Daardoor krijgt mijn haar een golvende krul in plaats van een ronde krul (klinkt dat logisch?).

 • Ik ga langzaam naar beneden. Hoe dikker de pluk haar, hoe trager je moet trekken. Van boven naar beneden ben ik ongeveer 10 seconden per pluk bezig.
 • Mijn haar floept uit de stijltang en heeft een krul. Ik laat die hangen en doe er niets mee.
 • Ik ga door met de volgende pluk.

IMG_6384 (Copy)

 • Ik laat het haar afkoelen. Daarna friemel ik met mijn vingers door de krullen om ze losser te maken. Op het einde spuit ik wat haarlak en ben ik klaar. Ik gebruik een mix van L’Oréal Elnett (’t is een klassieker voor een reden) en TIGI Bed Head Headrush Shine Spray. Als je te veel Headrush Spray gebruikt, lijkt je haar van plastic gemaakt. En eerlijk gezegd: ’t is een look die ik graag heb.

Bij de lokken rond mijn gezicht draai ik weg van mijn gezicht. Dit betekent eerst je stijltang naar buiten draaien en dan diagonaal naar achter trekken. Soms heb ik graag dat mijn krullen in elkaar rollen. Dan moet je alle plukken in dezelfde richting krullen. Als ik wil dat mijn krullen los hangen, draai ik één pluk naar binnen en dan de volgende naar buiten.

Door de hitte en de haarlak blijven deze krullen heel lang in mijn haar zitten. Tegen de volgende ochtend zijn ze een beetje uitgezakt en rommelig, maar dat heeft ook zijn charmes.

Welke methode gebruiken jullie om krullen te maken?

PS: ik heb niet mijn intrede op YouTube gemaakt. Het ging gewoonweg niet om de stijltang-draai op foto vast te leggen. Daarom hebben de video’s ook niet de beste kwaliteit .

38 Comments
 1. Eva | Realitijd

  20/10/2014 08:14

  Ik grijp ook rap naar mijn stijltang voor krullen! Al heb ik een pearl wand voor krullen, soms is het handiger even de stijltang erbij te nemen

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:36

   Ik heb mij ooit verbrand aan mijn pearl wand en heb er een litteken aan overgehouden. Sindsdien laat ik hem voor alle zekerheid links liggen, haha!

 2. Mica

  20/10/2014 08:25

  Very good tutorial. Indeed this needs to be supported by a video I have tried this in the past and given up on it again cause i always ended up with a total mess (and not in the charming way). I think i have to go back and try it again until it works.
  Very lovely blog by the way and you look gorgeous

  xxx
  Mica (Sciencekoekje)
  http://sciencekoekje.blogspot.be

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:38

   Thanks, that’s really sweet of you to say! Once you know how to flip the straightener, it’s really easy to do these curls. When I’m in a hurry, I can do my whole head in ten minutes.

 3. Alice

  20/10/2014 10:07

  Ik ben echt trouw aan mijn GHDs, zowat de enigste stijltang die ervoor zorgt dat mijn krullen dagenlang blijven zitten, zalig! Ik krul mijn haar min of meer hetzelfde als jou, grote losse krullen zijn echt het mooist!

  X Alice

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:39

   Ben ook heel benieuwd naar GHD’s, maar de prijs houdt me wat tegen. Wanneer mijn huidige stijltang uit elkaar valt, ga ik ook de switch naar GHD’s maken

 4. Mjay

  20/10/2014 10:47

  Ik ben echt fan van je haar! En die filmpjes ertussen zijn wel leuk Ik krul mijn haar zelf niet zo vaak. Heb van mezelf iet wat krullend haar en dan vind ik het lastig om er met de krultang/stijltang door te gaan..

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:41

   Haha, dat was complete miserie om die filmpjes te maken! Vreselijk! Mijn camera focust wanneer hij mijn gezicht ziet, maar wanneer ik mijn haar wou filmen, ging ie dus compleet uit focus. En toen moest ik ze nog converteren naar een ander formaat, en bon, ’t was een hel

 5. Michaela

  20/10/2014 11:29

  Toevallig heb ik laatst mijn stijltang weggegeven omdat ik nooit mijn haren stijl, later pas bedacht ik me dat die ook handig zou kunnen zijn om mijn haren te krullen haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:42

   Ah, spijtig! Ik gebruik ‘m ook nooit om mijn haar te stijlen, maar voor krullen is ie ideaal.

 6. Manon

  20/10/2014 11:51

  Ik heb nog nooit een stijltang aangeraakt. Heb er wel een gekocht omdat ik toen zo krullen wilde maken, maar heb het nog steeds niet gedaan haha

 7. Kiss & Make-up

  20/10/2014 12:11

  Mooie techniek zo! Bij mij is het probleem alleen dat zelfs met haarlak de krul er tegen het einde van de dag quasi helemaal uit gaat

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:43

   Ai, da’s niet fijn! Heb je het al met haar-mousse of op second day hair geprobeerd? Bij een vriendin van me zakt alles ook uit wanneer haar haar net gewassen is.

 8. Natasja

  20/10/2014 12:17

  Oh, wat heb je prachtig haar, Jasmijn! De krullen staan je dan ook echt geweldig. Zo mooi en vol. Dat zou mijn stijltang echt niet met mijn haar doen, maar ik zou wel wat vaker voor krullen kunnen gaan.. ik ben ook gewoon zo makkelijk als het aan mijn haar komt.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:44

   Dankjewel! Ik ben ook verschrikkelijk lui met mijn haar. ‘k Vind het zelfs al te lastig om het te wassen. Krullen spaar ik dan ook voor een speciale gelegenheid

 9. Jasmine

  20/10/2014 12:41

  De uitleg in woorden is inderdaad nogal Whut, en nu nog een keer – leuk dat je er een video of twee hebt bijgeplaatst =) Je haar ziet er echt mooi uit en aangezien ik enkel een stijltang heb, krul ik ook op deze manier.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:45

   Haha, vond het heel moeilijk om de techniek uit te schrijven. Ik krul op automatische piloot en had er nog nooit bij stil gestaan hoe ik het precies deed.

 10. Lys

  20/10/2014 12:41

  Ik ben jaloers op jouw haar, zo mooi! Ik maak eigenlijk nooit krullen, vroeger een paar keer geprobeerd maar was er zelf niet zo fan van

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:46

   Dankjewel! En hé: stijl haar heeft ook zijn charmes!

 11. bymarlayne

  20/10/2014 14:14

  Je hebt echt prachtig haar!

 12. Daphne

  20/10/2014 15:48

  Wauw, wat heb je prachtig haar!

 13. Anouk

  20/10/2014 15:51

  Wat een goede techniek! De krullen zijn echt zó mooi, en het staat je trouwens ook erg goed <3!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:47

   Ja, heel strakke krullen passen niet bij mij. En een grote krul is ook sneller om te doen

 14. DQ

  20/10/2014 16:01

  Wat een goede techniek. Ik krul mijn haar niet meer sinds ik het korter heb geknipt, maar voorheen deed ik het nog wel eens met volume-mouse in een draaiknotje en dan een nachtje slapen en tadaaaa, een volle bos met krullen! (niet altijd even succesvol overigens, het is maar net hoe mooi je je knotje maakt haha). X

  • Jasmijn Cherubijn

   23/10/2014 18:48

   Ja, de knot-techniek is fantastisch, hé! Toen ik het de eerste keer deed, stond ik versteld van het resultaat. En jouw korter haar vind ik echt supermooi.

 15. rachel

  20/10/2014 23:35

  handige video meid ziet er goed uit liefs, x

 16. Prachtig! En super mooi haar heb je. Ik ben echt een dummie als het op dit soort dingen aankomt.

 17. Sara - Window On My Wardrobe

  21/10/2014 19:10

  Wat een fijne tips Jasmijn! Ik heb nog nooit krullen gemaakt met de stijltang, maar ik weet ook niet of het met de mijne lukt. Ik heb een hele eenvoudige afgerone stijltang. Ben eens benieuwd wat een resultaat bij mij zou zijn!

  X Sara

 18. Lieselot

  23/10/2014 23:28

  Amai, ik ben echt zotjaloers op je mooie haar :)! Leuke manier om je haar te krullen, ik ga het ook eens proberen :D!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/10/2014 14:14

   Mijn haar heeft ook zijn nadelen, hoor. Duurt een halve dag vooraleer het droog is!
   En zeker proberen! Ben benieuwd naar het resultaat.

 19. julia

  26/10/2014 19:19

  Leuk filmpje zeg!
  Wat heb je mooie haren zeg!

  xx julia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.