in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Krullend haar met papillotten

Het gras is altijd groener aan de overkant. Ik ken meisjes met prachtige krullen die elke dag ten aanval trekken met hun stijltang. Elke lok wordt minutieus plat gestreken en kapot gestoomd. En dan zijn er mensen zoals ik. Mensen die het steilste haar ter wereld hebben. Mensen waarbij out of bed hair betekent: steil, met hier en daar een knobbel. Sexy? Niet echt. Beachy waves ontstaan nooit vanuit zichzelf in dit haar. Maar sinds kort heb ik een oude bondgenoot herontdekt. Maak kennis met mijn papillotten!

papillotten

Als tiener gebruikte ik heel vaak papillotten, maar dat waren van die dunne gevallen. Uiteindelijk heb ik de papillotten laten varen, omdat ik veel te lang bezig was met mijn haar in papillotten te draaien. Maar onlangs kocht ik deze dikke papillotten. En ze zijn niet enkel dik (20 mm.), ze zijn ook heel lang (24 cm.)! Dit betekent dat ik veel haar rond een stokje kan draaien en zo minder werk heb. Door de dikte krijg ik ook een lossere krul.

Hoewel deze papillotten weinig kosten (3.99 pond per pak van 10), zijn ze van heel goede kwaliteit. Ze zijn niet uit dat schuim-achtig materiaal vervaardigd, waardoor ik ze niet kapot kan trekken. Op de uiteinden zitten witte plastic kapjes; zo blijft de metaaldraad op zijn plaats.

Ik draai de papillotten in mijn haar wanneer mijn mijn haar halfdroog is. Zo kan ik nog makkelijk mijn haar in de papillot draaien (als de punten al droog zijn, kan het moeilijk zijn om ze nog netjes in de papillot te draaien), maar duurt het ook geen uren vooraleer mijn haar in de papillotten droog is.

IMG_5096

Ik begin met mijn haar te verdelen. Het haar rond mijn scheiding tot aan mijn kruin hou ik tot laatst en steek ik vast met een speld. Mijn overige haar deel ik achteraan in twee en leg ik over mijn schouders. Daarna kan je die onderste twee delen nogmaals in tweeën delen. Zo krijg je strakkere krullen. Als je een losse krul wil, moet je het haar niet meer delen.

IMG_5104

Dan kan je beginnen te rollen. Ik neem een pluk haar van ongeveer 5 centimeter breed. Ik rol telkens naar binnen, zo krijg ik het meeste volume. De pluk haar hou ik naar boven. Dan begin ik van boven naar beneden te rollen. Zo krijg ik volume aan mijn wortels. Na het rollen kraak ik de uiteinden van het stokje naar boven. De plukken haar hoeven niet allemaal perfect gelijk te zijn. Zo creëer je een natuurlijker effect.

IMG_5121

IMG_5129

Daarna is de kruin aan de beurt. Ik begin achteraan (aan de kruin) en maak een horizontale lijn. Die pluk draai ik ook van boven naar beneden in de papillot. Daarna doe ik door tot ik aan mijn voorhoofd ben.

IMG_5118

En zo zie ik eruit met mijn haar vol papillotten. Ik gebruik ongeveer 10 papillotten voor mijn hele hoofd en ik doe er zo’n kwartier over. Nu laat ik ze een aantal uren drogen ofwel gebruik ik een haardroger.

Daarna mag je ze eruit halen. Je maakt de uiteinden los en dan rollen maar! Ik begin niet onmiddellijk de krul los te maken met mijn vingers, want dan zakken ze sneller uit. Ik rol eerst alle papillotten eruit, spuit wat haarlak en dan zie ik of ik ze moet losser maken.

IMG_5153

Tadaa, het resultaat! Ik vind de golven/krullen die papillotten maken heel mooi! Je haar blijft gezond, want het wordt gespaard van de hitte van een krultang en het ziet er heel glanzend uit, omdat je het haar “geforceerd” hebt in één richting te liggen. Als je mijn haar wil zien met uitgezakte krullen, dan kan je hier een kijkje nemen. Wat vinden jullie ervan?

De papillotten die ik gebruik, heb ik gekocht bij Capital Hair and Beauty. Per pak van 10 papillotten betaal je 3.99 pond. Dunne papillotten vind je onder andere ook in het Kruidvat.

8 Comments
 1. jouvence

  29/03/2014 20:31

  erg mooi resultaat.! lijkt me wel wat lastig die papilotten xx

  • Jasmijn Cherubijn

   30/03/2014 11:28

   Dankjewel! Op de foto’s lijkt het waarschijnlijk lastiger dan het werkelijk is, omdat ik mijn arm soms in een vreemde hoek moest draaien zodat ik makkelijk foto’s kon nemen Maar hé, zo kweek ik nog wat armspieren!

 2. Wat een mooi resultaat! En inderdaad erg gezond voor je haar! Ik heb ook superstijl haar. Als ik krullen wil, moeten ze het er echt inbranden, anders zakt het na letterlijk één minuut uit. De kapper stond zelfs voor een raadsel haha :p Jammer

  • Jasmijn Cherubijn

   30/03/2014 11:34

   Bedankt! Ik herken helaas jouw situatie, maar om de één of andere vreemde reden lukt het me met deze papillotten wel om zonder hitte krullen te krijgen. En daarna een halve bus haarlak spuiten om het resultaat te behouden

 3. Sara - Window On My Wardrobe

  31/03/2014 09:17

  Ik vind je haar echt heel mooi gedaan! zelf heb ik ook vrij stijl haar, met kreuken op de verkeerde plaats Ik verkies ook liever om zonder hitte te werken, maar ik vrees dat dit me niet zo goed zou lukken. Blijven de krullen lang zitten?

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   31/03/2014 13:00

   Bedankt! Ze blijven niet zo lang zitten zoals met een krultang, maar op dag 2 zit er wel nog een mooie golf in mijn haar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen