in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Lip Product Addict TAG

Er zijn twee producten die ik maar blijf kopen: foundation en lippenstift. Van beide heb ik een levenslange voorraad aangelegd, en toch blijf ik ze kopen.  Ter verdediging van mezelf: het zijn ook de enige twee producten die ik elke dag draag. En ze zijn zo mooi om naar te kijken . Daarom doe ik vandaag de Lip Product Addict TAG!
 • Favourite balm/treatment?

Geen dure lippenbalsems voor mij, ik blijf trouw aan mijn Carmex lip balm! Ik koop altijd de original in tube-vorm. Elke avond breng ik een dikke laag aan vooraleer ik ga slapen en sindsdien heb ik nooit meer last van droge lippen.

carmex

Carmex lip balm kost ongeveer 3.00 euro. Ik koop Carmex in mijn lokale Delhaize, maar je vindt het ook online.

 • Best eye-catching red?

Zoveel keus, maar dan ga ik toch voor mijn Dior Addict Fluid Stick in Open Me. Ik heb er onlangs een review over geschreven, en ik draag dit schatje nog steeds met veel liefde.

dior addict fluid stick

Ik hou van koele rode tinten, maar een rood met een warme ondertoon is op mijn huidskleur makkelijker te dragen. Met deze Fluid Stick kan ik ook kiezen tussen een stain en een heel gepigmenteerd resultaat. Beide zien er goed uit!

 • Best luxury & best drugstore?

De drugstore-kampioen is Rimmel! Apocalips, Rimmel x Kate Moss: ik vind ze allemaal geniaal. Mijn favorieten zijn Kate #01, #03 en #16 (geen swingende namen bij Rimmel).

rimmel kate

Rimmel Kate #16 - #01 - #03
Rimmel Kate #16 – #01 – #03

Op luxe-vlak moet ik gaan voor YSL Rouge Volupté. Laten we eerst stilstaan bij de verpakking: enkel en alleen omwille van de verpakking moet je een Rouge Volupté in je make-up tas hebben! Het is goud, het is shiny, het YSL-logo is erin verwerkt en je ziet onmiddellijk welke kleur je vast hebt: zo moet het zijn!

ysl rouge volupte

De textuur is heel uniek: Rouge Volupté lippenstiften zijn heel creamy, maar na een paar minuten drogen ze op de lippen. Als je ze voor het eerst aanbrengt en je wil je lippen te stainen, dan komt het niet goed. Je moet ze tijd geven om eerst wat te drogen. Doorheen de dag voelen ze heel licht en comfortabel aan. Als je een stain aanbrengt, krijg je een gepigmenteerd en relatief mat resultaat. Als je een volle laag aanbrengt, krijg je zot veel pigment en een creamy finish.

Rouge Volupté #02 - #11 - #14
Rouge Volupté #02 Sensual Silk – #11 Rose Culte – #14 Corail in Touch
 • Best MAC lipstick?

MAC lippenstiften behoren bij mijn favorieten, dus dit is een moeilijke. Uiteindelijk moet ik toch Honeylove kiezen, omdat het mijn perfecte nude is en de lippenstift extreem lang blijft zitten door de matte textuur.

Het is geen kleur die ik elke dag draag, maar wanneer ik een nude nodig heb, grijp ik praktisch altijd naar Honeylove.

MAC Honeylove - Rimmel Kate #03 - Rimmel Kate #07.
MAC Honeylove – Rimmel Kate #03 – Rimmel Kate #07.
 • The most disappointing?

 Dit moet MAC Creme de la Femme zijn. Het is barbie-roze, het is frosty, het is een kleur die ik nooit had mogen kopen.

IMG_7545

En als ik een tweede mag noemen: YSL Rouge Pur Couture in #138 Pink Orchid. Het is wederom een frosty barbie-roze: dit is kortom een dupe voor MAC Creme de la Femme. Op de koop toe vind ik de textuur van Rouge Pur Couture teleurstellend in vergelijking met de fantastische YSL Rouge Volupté.

YSL Rouge Pur Couture #138 - MAC Crème de la femme
YSL Rouge Pur Couture #138 – MAC Creme de la Femme
 • Liner – yes or no?

Als ik een donkere of felle lip draag, gebruik ik altijd een lipliner. Ook als ik de perfecte nude pout wil, wordt de lipliner kwistig gebruikt. Ik heb namelijk een asymmetrische bovenlip, dus een beetje lippotlood maakt veel verschil.

Veel Catrice en NYX lipliners heb ik liggen
Veel Catrice en NYX lipliners heb ik liggen

Ik wou dat ik elke dag lipliner kon dragen, maar daar ben ik helaas te lui voor

 • Best gloss

Ik ben geen gloss-persoon, en bezit maar 5 lipglosses. Een echte favoriet heb ik niet, maar als ik dan toch eentje moet kiezen: YSL Pur Gloss. Ik heb de kleur #09 Pure Hibiscus.

IMG_7554

Deze lipgloss plakt niet, ruikt heel lekker (blijkbaar de geur van mango) en is ook gepigmenteerd. Ik denk dat de Pur Glosses niet langer geproduceerd worden en vervangen worden door de nieuwe Gloss Voluptés.

 • Something extra

Ik ben gek op donkere, vampy lips. Als ik durfde, droeg ik zwarte lippenstift. Helaas ben ik een mietje en beperk ik me tot bordeaux en plummy/purply tinten. Mijn absolute favoriet is MAC Smoked Purple. De kleur lijkt op aubergine met een rode ondertoon. Je kan transformeren tot een goth met deze lippenstift, maar als je deze kleur combineert met een warme, smokey eye is het best wel draagbaar!

IMG_7559

Twee meer draagbare kleuren zijn MAC Diva (ik ben zot van deze kleur) en Dior Addict Extreme in Black Tie (die blijkbaar ook niet meer geproduceerd wordt).

MAC Smoked Purple - MAC Diva - Dior Black Tie
MAC Smoked Purple – MAC Diva – Dior Black Tie

Voel je vrij om je favoriete lipproduct in de comments te zetten of om ook deze tag te doen. Ik ben steeds benieuwd naar nieuwe kleuren en producten!

16 Comments
 1. Sara - Window On My Wardrobe

  31/05/2014 09:24

  Wat een superleuke tag e, wat heb je een prachtige lipstash!! Je hebt me helemaal overtuigd, nu weet ik zeker dat een een YSL Rouge Volupté Lipstick wil! Alleen is de vraag nu; welk kleurtje?

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   31/05/2014 13:59

   Dankjewel! Hopelijk vind je nog een kleur die je leuk vindt, want YSL is langzaam de productie van Rouge Volupté aan het stopzetten voor hun Rouge Pur Couture.

 2. Michaela

  31/05/2014 12:45

  Wauw de rode Kate Moss lipstick is prachtig! Je hebt sowieso zulke mooie lipproducten ♥.♥ Carmex wil ik zelf ook nog proberen!

  • Jasmijn Cherubijn

   31/05/2014 14:00

   Bedankt! Als je zin hebt, kan je ook de tag doen! Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete producten

 3. De Dotties

  31/05/2014 20:22

  Zelf draag ik niet zo vaak lipstick of gloss. Maar als ik er dan toch eentje aanschaf is het vaak heel budget zoals essence of catrice. Dat is dus helemaal niets tegen de geweldige collectie die jij hebt. Leuke tag!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/06/2014 20:28

   Als je het niet vaak draagt, hoef je inderdaad niet veel geld aan een lipproduct uit te geven. Catrice en Essence hebben ook heel fijne producten, maar helaas weinig matte lippenstiften.

 4. Anouk

  31/05/2014 23:49

  Wat een leuke tag! Je hebt echt super mooie lipproducten.

 5. Birte

  01/06/2014 11:14

  Oké, het staat vast: ik moét een YSL Rouge Volupté hebben! Leuk artikel :-).

  • Jasmijn Cherubijn

   01/06/2014 20:30

   ’t Zal wel zijn! Het product én de verpakking is goed en dat kom je weinig tegen.

 6. Kiss & Make-up

  01/06/2014 12:59

  Ik kan me helemaal vinden in je budget en high end favorieten! De swatches zijn zo perfect, zowel van de Rimmel lipsticks als van de YSL lipstick.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/06/2014 20:31

   Dankjewel, dat is leuk om te horen! Ik ben benieuwd naar jouw favoriete lipproducten!

 7. peggy timmermans visagie

  03/06/2014 13:06

  Ik kan me stuk voor stuk vinden in jouw keuze lipproducten! Alleen donkere kleuren staan mij niet maar de merken die je eruit haalt zijn super!

 8. BeautyLife

  09/06/2014 10:53

  Leuke tag en je hebt erg mooie lipproducten! xoxo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.