in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – l’Oréal Super Liner Vinyl Black Lacquer

Ik draag al eyeliner sinds ik 14 ben en droeg tijdens mijn studententijd zelfs elke dag eyeliner. Je kan dus wel stellen dat ik grote fan ben van een cateye. Ik ben begonnen met kohl-potlood, daarna overgestapt naar vloeibare eyeliner en heb uiteindelijk toegegeven aan de gelliner-hysterie. Sindsdien gebruik ik het meest gelliner, maar ik miste de intensiteit en glossy finish van een liquid eyeliner.

L’Oréal Super Liner in Carbon Black is altijd één van mijn favorieten geweest: prijsgewijs is hij niet te kloppen, het product droogt niet snel uit, de eyeliner blijft zitten tot je het met een hardcore make-up remover verwijdert en met de sponstip krijg je de meest precieze lijn aller tijden. Een paar dagen geleden wou ik een nieuw exemplaar online kopen en zag dat bol.com een variant had die ik niet kende: L’Oréal Super Liner in Black Lacquer.

l'oreal super liner

De verwachtingen waren hoog gespannen. Ik ben van het principe: als een product goed is, blijf er dan af. Maar L’Oréal heeft de formule van hun Super Liner toch een beetje veranderd om een nog intenser zwart met een heel glossy finish te krijgen. En wow: deze Super Liner in Black Lacquer is de eyeliner die ik zocht. Je krijgt de intensiteit van de Super Liner in Carbon Black, maar dan met een heel glossy finish.

l'oreal super liner

Beide L’Oréal Super Liners komen in een langwerpige zwarte verpakking. Onderaan zit de eyeliner en bovenaan de sponge tip applicator. De applicator heeft een platte en lange hendel. Daardoor kun je hem makkelijk vasthouden, want het platte deel zorgt ervoor dat de applicator niet per ongeluk beweegt of verplaatst wordt terwijl je eyeliner aanbrengt. Als enige verschil kan ik opmerken dat de Super Liner in Carbon Black een blauw randje heeft en de Super Liner in Black Lacquer een gouden randje.

l'oreal super linerDe tip bestaat uit spons. Dit betekent dat de tip niet kan splitten (zoals bij een eyeliner borstel uit natuurlijke of synthetische haren) en dat de tip voldoende – maar ook niet te veel – product kan opzuigen vooraleer je de eyeliner aanbrengt. Daarom is de tip niet heel stevig.

Persoonlijk vind ik een liquid eyeliner moeilijker werken dan kohl of gelliner. Een stevige punt zoals die van een kohl-potlood werkt altijd vlotter, maar minder exact. Waarschijnlijk ben ik van die mening, omdat ik liever een dikke eyeliner heb. Met een liquid eyeliner krijg je altijd een dun lijntje en moet je daarna opbouwen tot een dikke lijn. Als je een beginner bent en ook een dikke eyeliner wil, zou ik eerst een kohlpotlood of gelliner uitproberen (of een gelliner in potloodvorm, zoals Charlotte Tilbury Liquid Eye Pencil, Urban Decay 24/7 Glide On Pencil, NARS Larger Than Life Long Wear Eyeliner …).

l'Oréal Super Liner Vinyl Black - l'Oréal Super Liner Carbon Black - MAC Kohl Smolder - MAC Fluidline Blacktrack
L’Oréal Super Liner Black Lacquer – L’Oréal Super Liner Carbon Black – MAC Kohl Smolder – MAC Fluidline Blacktrack

Kijk naar die swatch! Het lijkt alsof de Super Liner in Black Lacquer nog nat is, maar ik kan je verzekeren dat ie volledig droog was. De glans die je ziet, komt van de eyeliner zelf. Tijdens het swatchen leek hij ook wat zwarter dan de Super Liner in Carbon Black, maar dit kan ook zijn omdat mijn Carbon Black al wat droger is.

Na het swatchen had ik de leuke taak om mijn arm weer proper te krijgen. Ik heb MAC Cleanse Off Oil gebruikt en ik vond het heel interessant om te zien dat MAC Smolder (wat ik verwacht had) en MAC Blacktrack Fluidline (wat ik helemaal niet verwacht had) eerst verdwenen waren. Bij beide Super Liners heb ik serieus mogen schrobben, maar de Super Liner in Black Lacquer was het eerst verdwenen. Misschien blijft Black Lacquer dus minder lang zitten dan Carbon Black, maar veel verschil zal het niet geven.

En om af te sluiten een simpele look met L’Oréal Super Liner in Black Lacquer:

20140310_160744

20140310_160945

Zijn jullie te vinden voor een artikel over hoe je makkelijk eyeliner kan aanbrengen?

L’Oréal Super Liner Black Lacquer – 12.99 euro. O.a. te koop bij Bol.

5 Comments
 1. Kiss & Make-up

  24/03/2014 12:11

  Oooh wat is je wing MOOI gezet! En de kleur van de liner is ook echt black black, mooi.

  • Jasmijn Cherubijn

   24/03/2014 19:26

   Dankjewel! Eigenlijk was hij niet zo goed gelukt, want ik probeerde veel te veel mijn best te doen en dan mislukt het altijd

 2. BeautyGlitter

  26/03/2014 15:25

  Perfecte winged eyeliner, wow!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen