in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

MAC Addict TAG

MAC: jij bent mijn enabler. Met je limited edition collecties en cult products blijf je mijn aandacht trekken. En nu je ook een webshop hebt, is het hek helemaal van de dam. Ik ben waarschijnlijk je beste West-Vlaamse klant. Daarom zet ik vandaag onze jarenlange vriendschap in de schijnwerpers, en doe ik de MAC Addict TAG.

IMG_4623 (Copy)

1. Hoe kwam je in aanraking met MAC?

Dat moet via buitenlandse blogs en YouTube-filmpjes geweest zijn. Veel merken waren toen nog niet doorgebroken, zoals MUFE en NARS. MAC zat toen op zijn hoogtepunt. Elk product werd als geniaal bestempeld. Bij elke limited edition collectie was er een stormloop. Massa-hysterie op zijn best.

2. Hoe oud was je toen je voor het eerst een MAC product kocht en welk product was het?

Dan was ik 21 jaar, denk ik. Toen ik MAC leerde kennen, was de dichtstbijzijnde winkel in Antwerpen. Voor een West-Vlaming is dit de andere kant van de wereld. Ik heb pas mijn eerste MAC producten gekocht, toen ik in Antwerpen begon te studeren.

Ik weet nog dat het heel druk in de winkel was en dat het personeel extreem onbeleefd was. Ik vroeg een zwart kohl potlood, en de verkoopster gaf me Engraved. Ze vroeg niet waarvoor ik het kohl potlood zou gebruiken, ook niet welke textuur ik verkoos. En overweldigd door haar geplamuurd gezicht durfde ik ook geen extra vragen stellen. Daarna heeft het letterlijk nog jaren geduurd vooraleer ik mijn trots kon inslikken en weer naar MAC durfde gaan. Tegen dan had MAC een personeelsverandering doorgevoerd, en kon ik er met een gerust hart shoppen.

3. Hoeveel MAC producten heb je in totaal?

Ik ben de tel kwijt geraakt. Het aantal moet boven de honderd liggen.

IMG_4576 (Copy)

4. Grootste MAC miskoop?

Grote miskopen heb ik nog niet bij MAC gedaan. Ik doe bijna altijd mijn research, en koop enkel producten die goeie reviews krijgen. Meestal gaat het fout, wanneer ik – zonder voorafgaand research – aan een MUA vraag: ik zoek dit of dat. Wat zou je me aanraden? Ik denk dat zij verplicht worden om producten die niet goed verkopen, eerst aan te raden. Zo vroeg ik om een candy pink blush, en nam de MUA me onmiddellijk mee naar het rek met de Pro Longwear blushes. Op Temptalia had ik gelezen dat deze blushes heel chalky waren. Toen ik zei dat ik een “gewone” blush wou, was ze niet heel content.

En toen een vriendin van me een jaar later ook om een blush ging, raadde de MUA opnieuw die Pro Longwear blushes aan. Komaan MUA’s: het heeft een reden waarom ze slecht verkopen.

Ik ben wel overgehaald om de Creme de la Femme lipstick, Honey Lust eyeshadow en Naval eyeshadow te kopen. Wederom drie slecht verkopende producten. Creme de la Femme is frost, en totaal niet mijn ding. Honey Lust is een lustre oogschaduw, en dus heel gritty. Naval is daarentegen compleet mat, maar ik krijg bijna geen color pay-off.

Een wijze tip zou dus zijn om vooraf je research te doen en je aan je lijstje te houden .

5. Favoriete MAC product?

Oew, moeilijk! Als ik heel algemeen kan spreken, dan kies ik voor hun oogschaduw. Met hun textuur kan ik het best werken.

Als ik specifiek moet gaan, kies ik voor het Set Powder. Ik heb al veel setting powders geprobeerd, en op mijn combineerde huid werkt deze het best.

IMG_4543 (Copy)

6. Favoriete MAC lipstick?

Mijn eerste MAC lippenstift, en nog steeds mijn meest geliefde: Honeylove. Het is mijn perfecte nude.

7. Favoriete MAC MSF?

Mijn minst favoriete MSF is Soft and Gentle. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom iedereen die zo graag heeft. Hij is heel metallic, hij is niet fijn gemalen en hij is verre van natuurlijk.

Ik heb best wel veel MSF’s, maar een favoriet heb ik niet. Als ik een top 3 mag geven, dan zijn het Whisper of Gilt (wat in principe een Extra Dimension Skinfinish is), Blonde en Lightscapade.

IMG_4412 (Copy)

8. Favoriete MAC oogschaduw?

Jeetje, waarom mag ik altijd maar één kiezen? Bon, dan kies ik Tempting. De kleur past perfect bij mijn huidskleur, en met enkel deze oogschaduw kan ik al een aangename smokey eye creëren.

9. Favoriete MAC foundation?

Euh, die heb ik niet? Maar als ik één MAC foundation bij andere mensen aanraad, dan is het Face and Body. Persoonlijk draag ik hem niet veel, omdat hij weinig dekking geeft, maar ik vind hem prachtig op anderen.

IMG_5031

10. Heb je al MAC producten helemaal opgemaakt en weer opnieuw gekocht?

Jazeker! Ik spaar mijn lege verpakkingen, zodat ik ze in het buitenland kan Back 2 MAC-en. Zo zie ik dat ik veel Brush Cleansers, Cleanse Off Oils, MSF Naturals, Set Powders en Pro Longwear Concealers heb liggen.

Potloden kan je niet terugbrengen, maar ik heb al veel kohl potloden versleten. Ook het wenkbrauwpotlood in Lingering heb ik al een paar keer gekocht.

Mijn Paint Pot in Painterly en mijn Fluidline in Blacktrack zijn ook bijna op.

En ik heb ook al mijn palette laten vallen, en vervanging moeten kopen.
En ik heb ook al mijn palette laten vallen, en vervanging moeten kopen.

11. Welk MAC product staat er nog op je verlanglijstje?

De pre-made 15x/Warm en 15x/Cool staan op de wishlist, maar in België vind ik ze te duur. Wanneer ik nogmaals in Londen ben en veel tijd over heb, zal ik alle MAC winkels afschuimen. Of ik laat ze leveren in mijn hotel, als dat kan. In Groot Brittannië kosten ze namelijk 65.00 pond (ongeveer 83.50 euro). In België maar liefst 125.00 euro. Ik begrijp het grote prijsverschil eigenlijk niet.

12. Duurste MAC aankoop?

In totaal-prijs zijn dit mijn oogschaduw-palettes. Als individueel ding is  het een gezichtsborstel. Ik denk dat de 134 en 138 met hun 57.00 euro de duurste zijn.

Ze kosten een arm en een been, maar zijn het wel waard.
Ze kosten een arm en een been, maar zijn het wel waard.

13. MAC product met een leuke herinnering?

Alles met een “eerste keer”-herinnering. Mijn eerste MAC quad (Smut – Satin Taupe – Trax – Patina), mijn eerste lippenstift (Honeylove), mijn eerste blush (Coygirl) … Dat waren de goeie tijden!

14. Wat kan MAC nog verbeteren?

Hun prijzen. Een MAC winkel in mijn stad. Als dit niet lukt: werken met counters in departement-winkels. De kennis van sommige personeelsleden (Jasmijn vraagt om een Set Powder. “MUA” zegt: aah, ik wist zelfs niet dat we dit hebben). CCO voor iedereen open stellen (waarom kan dit wel in het buitenland, maar niet in België). Deelnemen aan de solden in plaats van een CCO. Back 2 MAC in België introduceren. Betere mascara’s voor die prijs. Minder limited editions, als ze de hype weer groter willen krijgen.

15. Favoriete MAC limited edition?

Ik herinner me nog dat de campagnebeelden voor de MAC Me Over – All Ages, All Races, All Sexes collectie me emotioneerden.

6a00d8341cbefd53ef014e8b9d6f74970d-500wi
© MAC

De vormgeving bij de MAC x Marcel Wanders collectie vond ik hemels.

Maar over de hele lijn gezien (producten, vormgeving, campagne) was Hello Kitty een topper! En sinds kort weten we allemaal: Hello Kitty is een meisje, geen kat.

16. Product dat hierbij extra in het zonnetje gezet mag worden?

Hij heeft niet nog meer aandacht nodig, maar de MAC 217 is een held. Als je maar één oogschaduw-borstel in je hele leven koopt: dit moet hem zijn.

IMG_4611-001
Maar de glitters zijn ook heel mooi!

Voilà, hopelijk vonden jullie het interessant om te lezen! Deel gerust jullie ervaringen of favoriete MAC producten in de comments, want ik ben altijd curieus  naar de mening van anderen.

38 Comments
 1. Michaela

  10/10/2014 10:25

  Wat leuk om zo jouw Mac verhaal te lezen! Ik was zelf 13 toen ik mijn eerste producten kocht, echt super jong en daardoor zaten er een aantal missers bij die ik nu nooit gekocht zou hebben haha! Wat ik wel wil doen is het sparen voor MAC kwasten, mijn oude naamloze kwasten zijn echt toe aan vervanging, wordt wel een duur grapje haha

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:31

   Woeh, da’s inderdaad jong! Op mijn dertiende had ik nog nooit van MAC gehoord Ik denk dat iedereen veel missers in het begin heeft gekocht. Toen ik de tweede keer ging, wou ik zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld. Dat kon nooit goed komen.

   MAC borstels vind ik een aanrader! Misschien kan je wat basis-kwasten bij MAC kopen en de rest bij een goedkoper merk?

 2. Leuke TAG! Jaren geleden kwam ik MAC voor het eerst tegen in Istanbul waar je overal MAC winkels had.

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:33

   Wat een luxe! Ik ben altijd eventjes onderweg vooraleer ik een MAC-winkel tegenkom. Ben ik blij dat ze nu een webshop hebben!

 3. inspiredbylifee

  10/10/2014 11:47

  Super leuke Tag!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:34

   ‘k Heb hem zelf niet uitgevonden, maar vond ‘m ook heel leuk om te doen!

 4. Denise

  10/10/2014 12:48

  Ah ik vind dit zo leuk om te lezen ! En wat heb je veel producten van MAC ! Je hebt ook echt prachtige foto’s gemaakt ! X

 5. Kirsten

  10/10/2014 13:59

  Je bent echt een MAC-liefhebber zo te zien
  Leuke tag!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:35

   Ja, die verslaving is al een tijdje bezig. Ik probeer me altijd in te houden om niet te veel MAC-producten te reviewen, maar soms moet het eruit komen

 6. Natasja

  10/10/2014 15:57

  Leuk Ik heb eigenlijk heel laat producten van de MAC gekocht.. maar na de eerste aankoop was het al meteen raak! en wat een prijzen voor de pre-made (warm koud 15 dingetjes… geen idee wa da zijn :P)!!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:36

   Ja, met mijn 21e hoor ik ook bij de oude generatie Haha, ’t is inderdaad veel geld voor de palettes, maar als je ze zelf samenstelt, komt het nog veel duurder uit.

 7. Jasmine

  10/10/2014 19:13

  Wat een boel namedropping! Meid weet waarover ze het heeft en al die afkortingen, ik ken enkel die ene van MAC Al vaker gehoord dat het MAC personeel op sommig plekken echt te wensen laat en inderdaad, België kan opeens veel duurder zijn dan elders.

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 09:52

   Oei, hopelijk niet te veel namedropping! Ik zou enkel en alleen naar Groot Brittannië verhuizen, omdat MAC daar goedkoper is en omdat je bij ASOS gratis kan retourneren

 8. Isabelle

  10/10/2014 20:13

  Ik heb ’t meestal niet zo voor tags, maar deze heb ik met heel veel plezier gelezen. MAC was mijn first makeup love & heel veel dat ik hier lees is erg herkenbaar! Tof om al die lege verpakkingen zo naast elkaar te zien staan.. Well done

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 09:52

   Ah, dankuwel! Blij dat je het niet te saai vond!

 9. Mjay

  10/10/2014 22:06

  By far de best ingevulde MAC Addict Tag ;-)! Ik vind het jammer dat MAC bij mij nog steeds als ‘hoogdrempelig’ gemarkeerd staat. De MUA’s vind ik echt niet leuk (behalve in NL maar daar is iedereen lief) en inderdaad hun advies… Denk dat ik daarom nooit een giga stash aan MAC producten zal hebben, can’t help it! Maar ooit koop ik nog een brush en de pro longwear concealer bij ze, ooit :-D!

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 09:55

   Da’s spijtig, hé! In het begin zat ik ook altijd met de poepers toen ik bij MAC binnenging. De MUA’s zijn soms zo overweldigend! Maar als je eenmaal je kleur in hun NC/NW-benaming kent, kan je naar hartenlust online shoppen

 10. Maaike

  10/10/2014 22:20

  Superleuk om te lezen! De MAC 217 staat enorm hoog op mijn wishlist! En ik ben het 100% eens met je verbeterpunten voor MAC!

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 09:56

   Aha, we kunnen samen een petitie oprichten . De 217 is een wonderkind. Als je hem eenmaal gekocht hebt, kan je niet meer zonder hem leven!

 11. Eilish (artisticstateofmind)

  10/10/2014 22:47

  Meer dan 100 mac producten? Whut! Ik heb niet eens 100 makeup producten xd

 12. Chahrazad

  10/10/2014 23:53

  Wauw, 100 producten? Wat leuk. Super leuke tag!!

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 09:58

   Maar dat is alles meegerekend, hé. Alle eyeshadow pans heb ik apart geteld ipv per palette.

 13. Emmy

  11/10/2014 09:26

  Wauw jij bent inderdaad lekker verslaafd! En ik heb dus gewoon 0 mac producten hahah. Nee maar ik ben van plan binnenkort een lippenstift aan te schaffen Wat een leuke tag! Je hebt ook een hele leuke blog trouwens Liefs

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 09:59

   Dankjewel! Veel plezier bij het uitkiezen van je eerste MAC-lippenstift! Maak een goeie keuze

 14. Kiss & Make-up

  11/10/2014 12:56

  Meer dan 100 MAC producten? Wowza! De 217 brush is inderdaad echt een van MAC’s grootste toppers, vind ik ook! En de Face & Body foundation vind ik zeker ook een van MAC’s beste foundations.

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 10:00

   Alle andere foundations vind ik best wel heftig! Maar ze fotograferen allemaal wel heel mooi!

 15. Saskia

  11/10/2014 15:48

  Wow 100 producten dat is onwijs veel! Leuke tag, ik ga meestal naar Arnhem in de douglas naar mac en daar is het personeel ontzettend vriendelijk. Jammer zeg dat jij daar andere ervaringen mee hebt.

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 10:01

   Ja, in Nederland (en ook in Frankrijk) zijn alle verkoopsters vriendelijker In België heerst een andere attitude. De verkoopsters vinden dat jij blij moet zijn dat zij daar voor jou staan, terwijl het omgekeerd zou moeten zijn.

 16. Kirsty

  11/10/2014 15:57

  Leuke tag! Ik heb zelf pas voor mijn 22ste verjaardag mijn eerste MAC product gekregen, dus ik was er ook vrij laat bij! Daarvoor kende ik MAC al wel maar ik heb soms een beetje de neiging om mij tegen gehypte producten en merken af te zetten en dat had ik vroeger ook met MAC; ik dacht dat het allemaal overhyped was haha! Uiteindelijk werd ik toch wel nieuwsgierig en nu vind ik het wel een heel fijn merk!

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 10:02

   Haha, ik heb dat ook bij overhyped producten! Maar bij MAC is de hype inderdaad niet overdreven

 17. DQ

  11/10/2014 23:46

  Als het personeel onbeleefd is, heb ik het ook gelijk gehad. Dan maar niet hoor. Typisch eigenlijk hoe zoiets kleins zoveel indruk op je kan maken! X

  • Jasmijn Cherubijn

   12/10/2014 10:03

   En in mijn binnenste denk ik dan: jij bent net een goeie klant kwijt geraakt. Eigen schuld, dikke bult!

 18. Chinouk

  12/10/2014 21:35

  Ahh wat een leuke TAG! Misschien dat ik die ooit ook wel ga doen. Wat gaaf dat je zoveel ervaring hebt met MAC. Ik heb ook de MSF Soft & Gentle, ik vind hem wel mooi maar inderdaad heel heftig. Maar ik gebruik hem met een lichte hand en schud de grove glitters van te voren van mijn kwast af, dat helpt een hoop! Ik heb momenteel drie lipsticks en een lipliner op mijn lijstje staan en een oogschaduw. Deze maand heb ik een Face & Body Foundation aangeschaft waar ik erg blij mee ben!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/10/2014 10:58

   Ja, ’t zou leuk zijn als je hem ook deed! Na het schrijven van deze blogpost heb ik Soft & Gentle weer boven gehaald. Het helpt inderdaad als je de grote glitters eraf schudt! Maar zelfs dan vind ik hem overdag nog te straf.

 19. rachel

  14/10/2014 00:05

  leuke tag zeg ik heb ook al steeds meer van MAC maar vooral erg blij met paint pot en soft and gentle! Verder wil ik nog heel graag het brown Blue pigment! liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.