in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Hey Ho, Let’s Go! – MAC Young Punk

Een make-up product met een goede naam doet het ‘m altijd voor mij: NARS Orgasm, Marc Jacobs Magic Marc’er, Catrice Date with Ash-ton. Geef je product een aantrekkelijke naam en je mag er zeker van zijn dat ik het zal uitproberen. De laatste oogschaduw die ik bij MAC gekocht heb (klik hier voor mijn haul), is de Mineralize Eyeshadow in Young Punk. Die naam doet me wegdromen naar The Ramones, The Sex Pistols en de vrijgevochten jaren ’70 vol anarchisme en volbloed rock ’n roll. Wat een heerlijke tijd moet het geweest zijn om toen jong te zijn!

mac young punk

MAC Young Punk is een minerale oogschaduw. Dit betekent dat de oogschaduw gebakken is. Ik heb gelezen dat minerale make-up ontstaat uit een gefabriceerde pasta van water en fijngemalen mineralen. Deze pasta wordt op terracotta-tegels gelegd in de blakende zon. Het water verdampt, en je blijft over met een heel puur poeder vol pigment.

mac young punk

Daarom kan je een minerale oogschaduw zowel droog als nat gebruiken. Een gewone oogschaduw kan je kapot maken wanneer je hem nat gebruikt. De oogschaduw zal namelijk verstenen; hij wordt heel hard en praktisch onbruikbaar. Minerale oogschaduw kan daar wel tegen. Als je hem droog gebruikt, krijg je een lichte waas. Als je hem nat gebruikt, krijg je een heel intens effect met veel sprankels.

Van links naar rechts: droog aangebracht met platte oogschaduwkwast - droog aangebracht met vinger - nat aangebracht met platte oogschaduwkwast
Van links naar rechts: droog aangebracht met platte oogschaduwkwast – droog aangebracht met vinger – nat aangebracht met vinger

Dit was de eerste Mineralize Eyeshadow van MAC die ik ooit heb gekocht en gebruikt. Toen ik deze oogschaduw de eerste keer wou gebruiken, had ik een plakkerige oogschaduwbasis aangebracht (MUFE Aqua Cream). Zo wou ik fall out vermijden. FAIL. Ik bracht de oogschaduw droog aan met een platte oogschaduwkast (MAC 239) en alles viel recht naar beneden. Daarnaast was ik teleurgesteld in de kleur: waar was die schone paars/roze glitter naartoe? Ik zal enkel de donkerpaarse/zwarte basis.

Ik gaf niet op en gebruikte mijn Fix+ met de MAC 239 en deze Young Punk. Dit ging al stukken beter, maar fall out kon ik bij het blenden niet vermijden. De beste manier om deze oogschaduw aan te brengen, bleek met mijn vingers te zijn, maar dit werkt minder accuraat.

Dit is de look die ik uiteindelijk heb kunnen creëren:

mac young punk
Voor de gelegenheid heb ik mijn stoere blik opgezet en mijn jeans-jasje met studs aangetrokken. Hoe punk ben ik

Deze foto’s zijn gemaakt zonder flits en vanop een afstandje. Zoals je kan zien, is de glitter niet echt merkbaar. Waarschijnlijk kreeg ik met flits meer effect, maar hé, in het echte leven loop ik ook niet met een flits rond mijn kop.

mac young punk

Ingezoomd en afhankelijk van hoe het licht valt, zie je wel de paarse glitter. Helaas is hij niet zo frappant als bij de swatch, wat ik heel spijtig vind. Je kán de glitter op je oogleden krijgen, maar wanneer je begint te blenden, valt hij naar beneden.

Ik hou van een goeie, donkere smokey eye, maar Young Punk is een moeilijke kleur om te dragen. Hij is niet zwart genoeg om een intense cat-eye te creëren, en door de glitter kan je makkelijk als straatmadeliefje worden aanzien. Daarom heb ik de rest van mijn gezicht heel natuurlijk gehouden: als basis Chanel Vitalumière foundation, NARS Radiant Creamy Concealer, Hourglass Ambient Lighting Powder in Dim Light en NARS Sex Appeal blush. Op de lippen draag ik MAC Honeylove.

Voor de geïnteresseerden: dit is mijn haar wanneer mijn papillotten-krullen zijn uitgezakt. In deze blogpost kan je lezen hoe ik de papillotten gebruik. Persoonlijk vind ik deze uitgezakte look mooier dan die met strakke krul.

MAC Young Punk: ik ben er nog niet helemaal uit. In de pan vind ik deze oogschaduw even geniaal als zijn naam, maar door de fall out is hij niet mijn favoriet. Wat vinden jullie?

Mineralize Eyeshadow Young Punk – 21.00 euro. Te koop bij MAC Cosmetics

11 Comments
 1. Eva

  01/04/2014 09:10

  Prachtige kleur! Staat jou ook heel goed

 2. BeautyGlitter

  01/04/2014 13:09

  Wat jammer van de fall out! Dat heb ik vaker gehad bij minerale oogschaduws van MAC. Op de swatch zag hij er namelijk prachtig uit!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/04/2014 13:19

   Ik vind het ook heel spijtig In de winkel had ik enkel een swatch op mijn hand gemaakt, dus ik ging ervan uit dat ik dezelfde kleur op mijn oogleden ging krijgen.

 3. robin ♡

  02/04/2014 17:09

  wow de kleur staat je echt gorgeous en fall-out sucks =( en je uitgezakte krullen zijn ook heel mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   03/04/2014 07:44

   Dankjewel! En fall-out is inderdaad zeer hatelijk, grrr. Niemand wil paarse jukbeenderen

 4. alexaslovelyworld

  05/04/2014 12:56

  Wat een beauty, wat een pigmentatie en het staat jouw ook nog een super goed!

 5. smashinbeauty

  06/04/2014 15:04

  Looks awesome on you!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.