in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Magnifique! Chanel Illusion d’Ombre in Mirifique

Ik had hem al vernoemd bij mijn favorieten van mei, maar vandaag krijgt Chanel Illusion d’ombre in Mirifique een volledige review. Hij verdient het, want op ‘t internet krijgen de andere kleuren van les Illusions d’ombre – onterecht – meer liefde dan hij.

Ik hou van dit kleine potje goddelijkheid. Wanneer ik die extra oempf aan een look wil toevoegen, grijp ik elke keer naar Mirifique. Als ik een potje make-up kon zijn, dan was ik Mirifique. Het is zwart, het is glittery, het is dramatisch, het is Chanel: het is alles waarvan ik hou.

chanel mirifique

Chanel heeft wederom de nagel op de kop geslagen bij de benaming van dit product: illusion d’ombre, een bedrieglijke schaduw. Met zo’n naam verwacht ik mysterie, spektakel en ook een beetje magie. Illusion d’ombre oogschaduwen zijn niet wat je ervan verwacht. In de pot lijken ze op een product dat je al kent. Wanneer je het product aanraakt, verwacht je dan ook dat cream eyeshadow-gevoel. Je kent het wel: zacht, romig en een beetje nat. Maar dan steek je je vinger in deze schoonheid en ben je eventjes in de war. Het voelt niet nat aan, maar ook niet droog. Ze zijn namelijk niet zo nat als cream eyeshadows, en – hoewel het een gel-product is – zijn ze niet zo hard als gel liners. Wanneer je met je vinger in het product draait, duw je het product naar beneden, maar daarna springt het terug omhoog. Je kan het vergelijken met een semi-natte spons. Ik weet het: het klinkt vreemd en weinig aantrekkelijk, maar bon.

chanel mirifique

Les Illusions d’ombre zitten in een klassieke Chanel-verpakking: een glazen potje en een zwarte, ronde dop met Chanel-logo. Je krijgt vier gram product. Dit lijkt misschien weinig, maar dit product is zeer gepigmenteerd en zuinig in gebruik. Voorzichtig te werk gaan is dan ook de boodschap. Anders eindig je met een klonter zwarte smurrie op je ooglid.

Chanel Mirifique

Mirifique is een zwarte kleur met zilver glitter en paars-groene shimmer. Door de zilver glitter lijkt de oogschaduw bijna donkergrijs, maar de basis is zwart. Ik ben niet de grootste glitter-fan, maar niemand doet glitter beter dan Chanel! De glitter is zeer verfijnd, zoals je van Chanel verwacht. Mirifique kan je als oogschaduw, maar ook als eyeliner aanbrengen. Daarom krijg je bij elke Illusion d’ombre een mini Chanel borsteltje. De drama-queen in mezelf kiest vaak het full on effect, maar op een dagdagelijkse basis kan je er dus ook een interessante eyeliner mee creëren.

In de schaduw. Links: 1 laag. Rechts: goed opgebouwd met een paar lagen product.
In de schaduw. Links: 1 laag. Rechts: goed opgebouwd met een paar lagen product.
In de zon. Links: 1 laag. Rechts: goed opgebouwd met een paar lagen product.
In de zon. Links: 1 laag. Rechts: goed opgebouwd met een paar lagen product.

Wanneer je een heel dun laagje product aanbrengt, krijg je een grijze waas met vooral shimmer. Door de gel-structuur krijg je geen fall out. Daarna kan je beginnen op te bouwen, wat à propos heel makkelijk verloopt. Voor een zeer intens effect kan je Mirifique ook nat aanbrengen. Na wat tijd en liefde te investeren in het aanbrengen en blenden van Mirifique, krijg je een multi-dimensioneel en gesofisticeerd effect. Chanel noemt de Illusion d’ombre oogschaduwen long-wearing, maar op mijn ogen blijven ze niet langer zitten dan je standaard poeder oogschaduw. Ik gebruik sowieso een primer om de levensduur te verlengen.

Hieronder zie je Mirifique als eyeliner:

IMG_8269

Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie ook verkocht?

Chanel Illusion d’ombre Mirifique – 28.00 euro. Onder andere te koop bij Ici Paris XL (en dit nog tot 28 juni met 21 procent korting, score!)

13 Comments
 1. Eva

  26/06/2014 09:34

  Intens maar wel heel mooi vind ik!
  Ps: je nieuwe lay-out is supermooi geworden

  • Jasmijn Cherubijn

   27/06/2014 09:44

   Dankjewel! Het was afzien, maar ‘k ben blij dat het resultaat goed meevalt

 2. Melissa

  26/06/2014 11:40

  Wauw, wat mooi!
  x

 3. Ryanne

  26/06/2014 13:34

  Wauw, mooi!

 4. Michaela

  26/06/2014 17:54

  Als eyeliner is die ook echt schitterend! Btw: Im loving the lay out!

  • Jasmijn Cherubijn

   27/06/2014 09:46

   Ah, bedankt! Computers en ik zijn geen beste vrienden, dus ‘k ben blij dat je de nieuwe lay-out geslaagd vindt!

 5. Sara - Window On My Wardrobe

  27/06/2014 10:58

  Wow die tweede swatch is echt bangelijk! Wat een pigment!

  X Sara

 6. Birte

  27/06/2014 19:06

  Oh waaw, die tweede swatch is écht wel intens. I love it!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen