in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Easy-peasy-lemon-squeezy budget make-up look

Ik weet het: op mijn blog toon ik meestal niet de goedkoopste make-up die er bestaat. Schuldig voel ik me daar niet over, maar ik besef ten volle dat niet iedereen zoveel geld aan make-up wil of kan uitgeven. Daarom doe ik vandaag een specialeke, en maak ik een look met alleen budget producten. Een grote uitdaging is dit niet, want in het Kruidvat vind ik ook altijd mijn goesting. Benieuwd naar het resultaat? Ik ook .

IMG_1983 (Copy)_3

Voor mijn basis heb ik de Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal Foundation gebruikt. Mocht je het nog niet weten: Bourjois is eigenaar van Chanel, en nee: ik heb de volgorde van die merken niet omgedraaid. Bourjois bestaat al sinds de negentiende eeuw, en de oprichter, monsieur Pierre Wertheimer, heeft Coco Chanel geholpen bij de ontwikkeling van haar Chanel No. 5 parfum. Chanel is nu nog steeds in handen van de Wertheimer familie. Dit wil concreet zeggen dat je bij Bourjois de ideale Chanel doppelgängers  vindt.

Als concealer op de onzuiverheden gebruikte ik één van de beste concealers op deze planeet, namelijk Catrice Camouflage Cream (heeft zelfs de Allure Best of Beauty Award gewonnen in Korea). Op mijn wallen gebruikte ik een minder dekkende concealer. Dat werd een mix uit het KIKO Colour Correction Concealer Wheel. De blush is Catrice Illuminating Blush in 030 – Kiss Me Ken (fantastische naam à propos). Om mijn huid een beetje op te warmen, heb ik de Bourjois Délice de Poudre bronzer gebruikt. Afpoederen deed ik met Rimmel Stay Matte.

Voor mijn foundation en concealer aan te brengen, heb ik de Real Techniques Miracle Complexion Sponge gebruikt. Euhm, ik ben nog niet helemaal zeker wat ik ervan vind. De finish vind ik heel mooi, maar de spons zuigt enorm veel product op en de applicatie duurt ook een stuk langer. Blush, bronzer, poeder: dat heb ik allemaal gedaan met de Real Techniques Multi-Task Brush.

Major duck face alert
Major duck face alert

Mijn wenkbrauwen hebben nog altijd veel hulp nodig, dus leve de Wet ’n Wild Eyebrow Kit. Om weer een beetje leven in mijn wenkbrauwharen te krijgen, gebruikte ik de ELF Eyebrow Gel.

Op mijn oogleden ging toch wel de ster van deze look: de Catrice Velvet Matt Eyeshadow in Welcome to Greysland. Echt waar: deze oogschaduwen zijn fantastisch. Volledig mat zijn ze niet, maar je zou de finish wel satin of velvet kunnen noemen. Met de hulp van de Zoeva Luxe Smoky Shader ging die over het volledige ooglid. Blenden deed ik met de Zoeva Luxe Soft Definer. Wanneer je blendt, kan de intensiteit van de oogschaduw verdwijnen. Een extra laag oogschaduw lost dit probleem op. Aan de buitenkant gebruikte ik een donkergrijze oogschaduw uit het Floral Palette van MAX (ik ben de factor niet vergeten. MAX is het merk van de Action). Onderaan heb ik het Rimmel Scandaleyes Kohl Kajal potlood aangebracht op mijn waterlijn en daarna heb ik het gesmudged met diezelfde donkergrijze oogschaduw.

IMG_1843 (Copy)

En dan het ietwat minder easy-peasy deel van deze look: de eyeliner. Ik wou de vorm van de donkergrijze oogschaduw accentueren met een eyeliner. Daarvoor gebruikte ik de L’Oréal Super Liner. Om het een beetje gemakkelijker te maken, loopt de eyeliner niet tot in mijn binnenste ooghoek. Ik ben pas op twee derde van de weg begonnen. Eyeliner op mijn monolids is moeilijk zichtbaar wanneer ik een dunne lijn zet, dus ik moet altijd wat dikker gaan. Daarna heb ik ook een serieuze flick gezet. De mascara is Essence Lash Mania.

Op mijn lippen gebruikte ik tot slot de Rimmel Kate 03 lippenstift.

Geen mens die kan zeggen dat mijn make-up er goedkoop uitziet, denk ik. Welke merken verkiezen jullie: budget of high end?

30 Comments
 1. Manon

  26/01/2015 09:09

  Je ogen zien er lekker fris uit, mooie look!

 2. Natasja

  26/01/2015 14:26

  Oehh, ook zo’n budget look staat je super goed. Flawless zou ik zeggen! Ik vind zowel de kleur op je lippen als de vorm op je ogen super mooi gedaan Ben je daar speciaal voor naar de Kruidvat gegaan.. of had je dat allemaal al thuis liggen? Ik gebruik zowel budget als high-end producten.. het hangt er maar net vanaf.. en ik heb een rare logica van waar ik wel veel geld aan wil uitgeven en waaraan niet

  • Jasmijn Cherubijn

   26/01/2015 17:39

   Haha ja, ik weet welke logica je bedoelt. Ik kan echt geen geld aan dure kledij uitgeven, maar een highlighter van 50.00 euro: geen probleem. En echt waar: ik had het allemaal al in mijn bezit

 3. Lys

  26/01/2015 14:40

  All hail Catrice Camouflage Cream! Kan ook niet zonder die concealer. Mooie look!

 4. Jasmine

  26/01/2015 15:44

  Oeh dit is een gevaarlijk artikel met zoveel mooie en betaalbare make-up producten! En leerrijk! Je look ziet er scherp en klasse uit.

  • Jasmijn Cherubijn

   26/01/2015 17:42

   Ja, vind dat ook zo gevaarlijk! Ik denk dan: dit kost maar zoveel euro, en dat maar zoveel. En uiteindelijk kom ik aan de kassa en schrik ik me dood.

 5. Jana

  26/01/2015 16:34

  Mooie look Jasmijn! Die concealer van Catrice gebruik ik zelf ook heel graag. Die spons van RT ga ik ook eens kopen denk ik, ik ben er al zo lang benieuwd naar!

  • Jasmijn Cherubijn

   26/01/2015 17:47

   Heb ‘m dit weekend voor de eerste keer gewassen, en was bang dat hij helemaal uit elkaar zou vallen, maar hij lijkt weer zo goed als nieuw! Alle stains zijn eruit en de vorm is behouden. Je krijgt ook bij deze waar voor je geld

 6. Tania

  26/01/2015 16:57

  Mooie look. Ik wissel af tussen goedkope en duurdere merken.

 7. Chinouk

  26/01/2015 17:28

  Mooie look, zit veel techniek in! Prachtig. Ik draag zelf nooit grijs tinten op mijn oogleden, taupe tinten dan weer wel. Ik heb de Bourjois Healthy Mix foundation ook, heb hem jaren gebruikt toen ik bij de Etos werkte. Nu draag ik meestal MAC. Ik ben overigens ook verliefd geworden op de Babyglow van Guerlain (moet je echt even proefje vragen, oh prachtig spul). Oké dat is dus helemaal niet budget meer. Ik ga volgende maand lekker wat inkopen doen bij Essence en Catrice als alle nieuwe producten binnen zijn

  • Jasmijn Cherubijn

   26/01/2015 18:09

   Haha, da’s inderdaad helemaal geen budget-product meer, maar jij geeft altijd de beste suggesties! Had er nog nooit van gehoord, maar ben nu wel heel benieuwd.

 8. Kirsty

  26/01/2015 20:05

  Hele mooie look! Je kunt er zeker niet aan af zien dat het een budget look is Zelf gebruik ik denk ik een beetje een mix van goedkopere en wat duurdere producten, het is maar net wat mij op dat moment aanspreekt!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/02/2015 10:10

   Dankjewel! Ik probeer ook weer meer te mixen, want soms vergeet ik hoe goed budget make-up kan zijn.

 9. Chahrazad

  26/01/2015 21:11

  Wat een mooie look! Ik ben benieuwd naar de concealer van Catrice.

  x

  • Jasmijn Cherubijn

   01/02/2015 10:11

   Bedankt! Hij is heel goed, maar er is één groot nadeel: er bestaan heel weinig kleuren. Hopelijk vind je een kleur die bij jou past.

 10. Oh wow dat wist ik zelf niet! Mooi resultaat trouwens! Geweldig hoe je je creaties keer op keer zo mooi krijgt.

  x Aurélie

 11. Mjay

  26/01/2015 21:38

  Hele mooie look, zeker met dat grijs erin! Zelf heb ik ook lang de Healthy Mix gehad maar ik vind em nu te dekkend voor mij.. Ik wil wel meer van die fijne looks zien, je hebt echt talent!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/02/2015 10:13

   Merci! Daar droeg ik de Radiance Reveal versie. Da’s zo de derde variant van de Healthy Mix reeks. Het serum is voedender, maar deze Radiance Reveal is lichter qua dekking en ook meer dewy. Waarschijnlijk zou je deze ook goed vinden!

 12. Birte

  26/01/2015 22:25

  Grappig he, dat Chanel en Bourjois ongeveer hetzelfde zijn?!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/02/2015 10:14

   En Chanel ons maar doen geloven dat zij het allerbeste merk zijn. Foei!

 13. Kiss & Make-up

  27/01/2015 20:32

  Pretty girl you! Prachtige look, prachtige meid. En mja, Bourjois is gewoon de drugstore versie van Chanel…

 14. Michaela

  27/01/2015 22:23

  Super mooi die scherpe oogschaduw rand i.c.m je wing! Staat je gorgeous!

 15. Lieselot

  29/01/2015 20:00

  Okee, ik ga mij asap die Catrice camouflage cream moeten aanschaffen :p! Ik ben trouwens een grote fan van dit artikel :D! Jij hebt bewezen dat je even goed een flawless look kan creëren met budgetproducten als met high end producten!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/02/2015 10:15

   Blij dat ik in mijn opzet geslaagd ben! Ja, de Camouflage Cream is serieus goed, maar er bestaan heel weinig kleuren. Hopelijk vind je een kleur die bij jou past!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.