in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Make-up Things I Really Suck At

Ik ben verre van een make-up pro. Meestal doe ik maar iets, kruis ik mijn vingers en wens ik voor een goede afloop. Maar er zijn ook bepaalde looks die ik echt probeer te ontwijken. Make-up looks die bij mij nooit een vrolijk eind kennen, en die ik gewoonweg negeer. Maar zo nu en dan probeer ik ze toch een keer, en is het resultaat op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ik ben bijvoorbeeld echt slecht in:

 • Lippotlood

Oja, ik wil ook de Kylie Jenner pout, maar met mijn lippen zal dat niet gauw gebeuren. Ik heb asymmetrische lippen en heb nog steeds geen truc gevonden om het inkleuren van mijn lippen vlekkeloos te doen verlopen. Ofwel is de linkerkant te rond, of de rechterkant te recht, of ziet mijn cupido-boog er gewoonweg raar uit.

bron
bron

Ik heb al verschillende technieken geprobeerd: met het potlood van de hoeken naar boven trekken, eerst lippenstift aanbrengen en dan het potlood, de creepy smile … Het lukt me stomweg niet! Argh, de frustraties!

 • Cut crease

Ik wil al mijn hele leven lang een crease. En toen was er opeens de revival van de cut crease-hype, oftewel de Twiggy-look. Oogschaduw die sterk aangebracht is in de crease, en daarna lichtjes geblend wordt naar boven. Ik kan u zeggen: dit proberen te verwezenlijken zonder crease, is zo goed als onmogelijk. Ik krijg mijn ogen niet gelijk, potverdikke!

bron
bron
 • Alleen mascara dragen 

Ik heb weinig wimpers, en ze hangen dan ook nog eens naar beneden. De naturelle look met alleen een vleugje mascara moet ik daarom altijd ontwijken. Het ziet er ontzttend vreemd uit. Opeens staan daar drie triestige plukjes haar in ’t zwart. Nog liever geen wimpers dan dat!

 • Second skin-effect

Neem het me niet kwalijk, maar soms loop ik echt rond als een cake. Vroeger was het nog veel erger; toen gebruikte ik letterlijk vijf pompen foundation. Nu beperk ik me tot één pomp. De rest verberg ik met concealer. Maar aangezien ik zoveel hyperpigmentatie heb, zit ongeveer mijn volledige kin onder de concealer. Heel natuurlijk kan ik dit helaas niet noemen.

bron
bron
 • Een vleugje oogschaduw

Mensen die zeggen: “het geeft niet dat deze oogschaduw niet gepigmenteerd is, want ik breng toch maar een vleugje oogschaduw aan”, begrijp ik niet. Ik wil geen vleugje, ik wil het honderd procent gepigmenteerd effect. Ik kan echt niet een waas van kleur op mijn oogleden aanbrengen. Ik moét opbouwen tot ik onder de oogschaduw zit.

Voilà, dat waren de mijne! Hoe zit het bij jullie? Zijn er looks die jullie altijd proberen te vermijden? Ik lees het graag in de comments!

38 Comments
 1. Mjay

  17/11/2014 07:44

  Haha hoe leuk om te lezen! ik suck in het bijtekenen van mijn wenkbrauwen tot ze allebei hetzelfde zijn. Lukt. Me. Niet! Dan maar een mooie en lelijke wenkbrauw ipv 2 lelijke

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:53

   Zal hier efkes een Michelle Phan’eke doen: brows are like sisters, not twins Ze hoeven echt niet symmetrisch te zijn, hoor. Ik heb die hoop al lang opgegeven!

 2. Kirsty

  17/11/2014 08:00

  Dat van de berg concealer herken ik wel haha!

 3. Michaela

  17/11/2014 08:45

  Toen ik de titel las, moest ik meteen aan de cut crease denken.. Mij lukt het ook echt nooit, aaah frustraties!

 4. Manon

  17/11/2014 09:56

  Hahahaha super leuk om te lezen!

 5. Daphne

  17/11/2014 09:59

  Super herkenbaar haha!

 6. Nou ja zeg… Bij de eerste zin dacht ik: zet de handrem erop want ik vind jou er altijd prachtig uitzien!

  Maar snap het wel Heel leuk om te lezen.

 7. Lys

  17/11/2014 17:42

  “een vleugje oogschaduw” da’s een nieuwe :p met periodes ben ik echt waardeloos in het zetten van een winged eyeliner. Dan krijg ik één oog goed en verpest ik de andere – en dan bedoel ik écht verpesten :p

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:56

   Haha, da’s zo frustrerend, hé! En dan sta je voor de moeilijke keuze: laat ik het zoals het is, of pruts ik nog wat verder

 8. Anouk

  17/11/2014 19:21

  Hahah, wat leuk om te lezen!

 9. Chinouk

  17/11/2014 19:39

  Hahaha, ik heb erg moeten lachen. Ik heb ook asymmetrische lippen en het is inderdaad een pain in the ass om ze gelijk te maken haha. Ik had eerst ook moeite met de natuurlijke look, maar heb toch ondervonden dat een sheer foundation veel mooier is met mijn (grove) huidtextuur dan een full coverage. Probeer anders eens de MAC Face and Body foundation, die kan je ook plaatselijk opbouwen! Ik ben wel zo’n iemand die weleens een vleugje oogschaduw aanbrengt, maar ik bepaal het liever met verschillende soorten kwasten dan dat de pgimentatie gewoon prut is!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:57

   Ja, ik breng meestal een lichte tot medium dekkende foundation aan, maar daarna verpruts ik het met alle concealer. MAC Face and Body vind ik ook heel goed, maar op dagdagelijkse basis vind ik het te veel werk om hem aan te brengen. Om de één of andere reden ben ik altijd tien minuten bezig met hem in mijn huid te buffen.

 10. Jasmine

  17/11/2014 20:36

  Een oogschaduw hoort kleur te dragen in mijn ogen, niets te een vleugje van of dergelijke. Owh cut creases zijn erg tricky, het loopt al snel scheef uit (en onnatuurlijk). Ik vermijd zeer vaak mascara op de bottom lashes, gewoon omdat die er amper zijn en dan niet eens de even lengte en je weet hoe gemakkelijk je mascara overal terechtkomt .

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:58

   Ja, de bottom lashes: ik heb daar nog minder staan dan vanboven Meestal doe ik ze alleen wanneer ik een smokey eye draag. Valt dan niet zo hard op als ik uitschiet met de mascara.

 11. Chahrazad

  17/11/2014 22:24

  Haha leuk artikel. Ik kan gewoon geen eyeliner zetten. Hoe vind je die.

  x

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:59

   Da’s echt oefening. Gewoon blijven proberen totdat je een techniek en vorm vindt die bij je past. Zal je wel lukken!

 12. Natasja

  18/11/2014 17:38

  Mijn gezicht is helaas ook niet glad meer sinds ik rosacea heb. Damn you rosacea. Die lippen van Kylie Jenner ook.. ik dacht eerst dat het plastisch chirurgie was.. zo’n grote verandering vind ik… groot en ehm.. toch wel héél wat anders als je al dat lippotlood weghaalt!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:00

   En de duck face helpt ook wel! Ah, de Jenner/Kardashian clan: ik vervloek ze een beetje, haha! Veel te goeie genen daar

 13. saarenzo

  18/11/2014 19:22

  Heel leuk om te lezen! Zelf kan ik gewoon geen winged eyeliner aanbrengen. Een gewoon lijntje eyeliner vind ik al lastig genoeg.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:01

   De eyeliner is nochtans het moeilijke stukje. Voor de wing moet je gewoon vlot naar boven trekken en je onderste wimperlijn volgen. En dan kan je zelf kiezen hoe je ver je naar boven gaat. Blijven proberen!

 14. Sara - Window On My Wardrobe

  18/11/2014 21:45

  Echt fijn om te lezen Jasmijn! Lippotlood en cut crease zijn ook echt niet aan mij besteed, hoewel ik het supermooi vind! En ja als ik oogschaduw opdoe wil ik ook echt wel dat het zichtbaar is, anders doe ik het gewoon niet op

  X Sara

 15. Birte

  24/11/2014 21:05

  I suck at eyeliner. Maar écht!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:15

   Maar maar maar, waarschijnlijk valt het beter mee dan je denkt!

 16. Lien

  27/11/2014 19:47

  Oh de twiggy look vind ik zo cool! Ik ben een foundation niets nut, ik kan echt geen foundation aanbrengen zonder strepen.
  xo

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:16

   Oei, maar dan ligt het waarschijnlijk aan de foundation en niet aan je techniek. Misschien is de kleur niet goed of is de textuur te dik?

 17. Jana

  28/11/2014 00:14

  Aan lippotlood en een cut crease heb ik me zelfs nog nooit gewaagd. En die zeldzame keren dat ik winged eyeliner probeerde waren ook niet echt een succes. “Gelukkig” vind ik niet echt dat het bij me past dus geen probleem

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:17

   Haha, misschien toch eens proberen! Wie weet ben je wel een pro in het zetten van een cut crease!

 18. Fatima Fabulous

  29/11/2014 20:27

  Super leuk om te lezen! x

 19. Cheyenne

  03/12/2014 06:38

  Ik gebruik soms echt te veel foundation, en dat merk ik uiteraard pas tegen het einde van de dag,

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:18

   Misschien gebruik je dan niet te veel, maar begint hij gewoon te caken tegen het einde van de dag? Heb je al een setting poeder of spray geprobeerd?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.