in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Mijn bak voor dagdagelijks gebruik

Ik wou dat ik elke dag Kardashian-esque erbij kon lopen: smokey eyes, een hevige contour en opgeblazen lippen. Maar mijn slaap is mij heilig, en aangezien ik ook een echte job heb, wordt mijn make-up routine ’s ochtends gedownsized.

Presentabel, semi-uitgerust en zogezegd au naturel: zo wil ik er uitzien. Geen oogschaduw, geen mascara, geen eyeliner. Alleen een long-wearing gezichtsbasis, een stevig paar wenkbrauwen en iets van kleur op mijn lippen. Dit zijn de producten die ik hiervoor gebruik!

IMG_1274 (Copy)

Eerst nog een woordje uitleg over mijn “systeem”: de make-up die ik dagelijks gebruik, moet ik makkelijk kunnen transporteren. Soms doe ik mijn make-up in de badkamer, soms aan mijn make-up tafel. Om de verhuis vlotjes te doen verlopen, heb ik een bak nodig. Mocht je ook een bak zoeken: ik heb de mijne in de Ikea gekocht.

PRIMER

Ik ben geen grote primer-fan. Mijn foundation blijft meestal redelijk goed zitten, dus bij mezelf snap ik niet het nut van een extra laag siliconen op mijn gezicht.

IMG_1300 (Copy)

Maar zo nu en dan weet ik dat ik de extra hulp van de primer wel degelijk nodig zal hebben. Wanneer ik er afgeleefd uitzie en de zombie-look om het hoekje ligt te loeren, gebruik ik MAC’s Prep+Prime CC Colour Correcting in Illuminate. Dit is een lavendel-achtige kleur die de vermoeidheid onmiddellijk uit je gezicht haalt.

Op extreem warme dagen grijp ik naar YSL Matt Touch, de beste primer om mijn T-zone relatief droog te houden.

En dan is er nog nummer drie, oftewel Laura Mercier Tinted Moisturizer Illuminating. Technisch gezien geen primer, maar aangezien deze tinted moisturizer heel weinig dekking, en vooral veel glow geeft, gebruik ik ‘m als primer. Dit klinkt waarschijnlijk heel bizar, maar ik gebruik hem vooral wanneer ik uitdrogende onzuiverheden op mijn huid heb. Die vervelende ex-bobbels zuigen mijn foundation op, en dan is de droge huid heel zichtbaar. Wanneer ik deze tinted moisturizer gebruik, geef ik mijn huid wat extra hydratatie en is de droge huid minder zichtbaar.

FOUNDATION

Ah, ik ben een foundation junkie en vind het dan ook saai om elke dag dezelfde foundation te gebruiken. Daarom heb ik zes foundations in mijn bak zitten.  Momenteel heb ik in rotatie: YSL Le Teint Touche Eclat, Lancôme Teint Miracle, Guerlain Tenue de Perfection, Dior Star, Dior Forever en Dior Nude (grote Dior-fan hier).

IMG_1307 (Copy)

Ik hou van foundations die medium dekking geven, lang blijven zitten, maar die ook niet volledig mat zijn. Ze moeten mijn huid een natuurlijke glans geven. Deze zes voldoen aan alle voorwaarden.

CONCEALER

Ik kan niet leven zonder concealer. Wanneer ik snel klaar moet zijn, gebruik ik alleen een tinted moisturizer en een hoop concealer.

Mijn favorieten onder de ogen zijn Giorgio Armani Master Corrector in de oranje kleur, Collection Lasting Perfection en Clinique Airbrush Concealer. De corrector kan ik niet solo dragen (te oranje), maar hij kan als geen ander die blauwe tonen uit je wallen kloppen. De spotgoedkope concealer van Collection gebruik ik wanneer ik hardcore dekking nodig heb. De Airbrush Concealer is daarentegen eentje die ik elke dag kan gebruiken.

IMG_1405 (Copy)

Op onzuiverheden gebruik ik NARS Radiant Creamy Concealer (geen verrassing daar) en MUFE Full Cover. Ik gebruik graag vloeibare concealers op onzuiverheden, omdat ik vind dat deze textuur het makkelijkst blendt en ook lang blijft zitten.

POEDER

Ik kan niet leven zonder setting poeder. Met mijn gecombineerde huid is mijn T-zone vaak een rampgebied. Mijn favoriete setting poeder is MAC Set Powder in Invisible. En uit nieuwsgierigheid probeer ik momenteel ook Rimmel Stay Matte en MUFE HD uit.

IMG_1478 (Copy)

BRONZER

De laatste tijd gebruik ik heel graag bronzer. Het voegt net dat beetje warmte toe, en geeft een zachte look.

IMG_1320 (Copy)

Momenteel heb ik zitten in mijn bak: Chanel Les Beiges, een oude LE Dior bronzer en het Hourglass palette. Eén van mijn meest geliefde palettes aller tijden, want naast een bronzer bevat dit palette ook een highlighter en een setting powder.

BLUSH

Geen verrassing hier als je me al een tijdje volgt. Ik hou van blozende kaken, dus veel roze blushes in mijn bak. Ik heb al serieus de pan geraakt bij MAC Pink Swoon (helaas is die discontinued) en Chanel Le Blush Crème in Inspiration.

IMG_1375 (Copy)

Daarnaast hebben we ook nog de o zo schone MAC x Proenza Ombre Blush en MAC Peaches.

HIGHLIGHT

Highlighter, oftewel het “ik heb vanochtend precies wat tijd over” product.

MAC Soft and Gentle probeer ik te appreciëren, maar het lukt me echt niet. Ik hou van mijn natuurlijke highlights, en Soft and Gentle is te intens voor mij.

IMG_1396 (Copy)

Daarentegen hou ik wel van MAC Extra Dimension Mineralize Skinfinish in Whisper of Gilt, Illamasqua Gleam in Aurora (dit is liefde) en BECCA Shimmering Skin Perfector in Pearl (dit is liefde²).

WENKBRAUWEN

IMG_1468 (Copy)

Elke dag teken ik mijn wenkbrauwen bij. Van nature gebeurt daar weinig, dus om ze op te vullen gebruik ik Anastasia Perfect Brow Pencil of KIKO Brow Marker. Om mijn natuurlijke wenkbrauwharen te pimpen, gebruik ik MAC Brow Gel.

LIPPENSTIFT EN TOESTANDEN

Ik hou van felle lippen, maar de laatste tijd kan ik ook de subtiliteit van een natuurlijke lip appreciëren. Daarom heb ik momenteel in mijn bak liggen: Chanel Rouge Allure in Fougueuse, MAC Honeylove, MAC RiRi Woo, MAC Mehr, MAC Girl About Town en MAC Kinda Sexy.

IMG_1418 (Copy)

Als ik wat extra tijd heb, gebruik ik een lippotlood. Bij mij is dit een mix van MUFE, MAC en NYX. En als ik opgeblazen lippen wil, gebruik ik YSL Glossy Stain in Rose Pastelle.

IMG_1451 (Copy)

BORSTELS

En dan zijn er nog de borstels. Voor foundation gebruik ik RT Buffing Brush en voor concealer Zoeva Face Shape. Voor poeder is dit MAC 138, voor bronzer MAC 187 en voor blush MAC 128.

IMG_1490 (Copy)

Voilà, dat was het! ’s Ochtends ben ik ongeveer 10 minuten bezig met mijn make-up en dan zie ik er zo uit:

IMG_1206 (Copy)_65

Mocht je vinden dat mijn ogen er anders uitzien: op dagdagelijkse basis draag ik nooit circle lenzen. Ze maken wel degelijk een verschil uit .

Hoe zit het bij jullie? Dragen jullie elke dag make-up? En welke look verkiezen jullie?

7 Comments
 1. Chahrazad

  13/10/2015 08:54

  Wauw, 6 foundations in je everyday bak. Dat doe je goed!

 2. Ines

  13/10/2015 08:59

  haha wow :p dit is wat ik héél uitzonderlijk eens op mijn gezicht gooi :p ik ga eigenlijk (vooral wegens luiheid) 99% van de tijd make-up loos naar overal. Misschien verandert dat eens ik werk ipv student meer ben en misschien als ik meer weg te steken heb maar ik vind het gewoon zo een gedoe (en ik kan het niet goed )

 3. Daphne

  13/10/2015 09:01

  Superleuk om te zien! En wow, wat heb jij al veel goede foundations gevonden!

 4. peggy timmermans

  14/10/2015 11:52

  Super fijne producten in jouw everyday bakje! De Star foundation vind ik ook erg goed, big fan too!

 5. Julie

  14/10/2015 14:06

  Ziet er goed uit! Ik probeer ook altijd van wat minder te gebruiken op dagelijkse basis, maar meestal ga ik toch voor het complete pakket maar dan gewoon minder heftig!

 6. Nesrin

  14/10/2015 15:30

  Wow wat een pareltjes allemaal. Ik stond even stil bij jouw foundations en concealers, prachtig om te zien.

 7. Michaela

  14/10/2015 21:16

  Ahh girl, you’re back, zo leuk om je artikelen weer te lezen! Wat een prachtige glow heb je trouwens op de foto!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.