Mijn MAC-palettes krijgen de laatste tijd veel concurrentie van mijn nieuwe KIKO-palette. Bij mijn Sephora – aankopen konden jullie al eventjes zien welke kleuren ik gekozen had, maar vandaag krijgt hij een volledige review!

kiko clics palette

Dit is mijn zelf samengesteld KIKO Clics – palette! Net als bij MAC en Inglot kan je bij KIKO een eigen palette samenstellen. Je hebt keuze uit een palette met 1 pan, 2 pans, 3 pans, 4 pans, 9 pans en zelfs 24 pans. De palettes zijn heel stevig, maar wel te groot naar mijn goesting. Ik ben fan van dunne palettes, omdat je deze makkelijk kan opbergen. Bij KIKO krijg je een palette van meer dan 2 centimeter dik.

IMG_6650

Bij de oogschaduw heb je keuze tussen de gewone Infinity oogschaduwen en de Infinity+ Sparkle oogschaduwen. Voor de gewone betaal je 4.90 euro per pan (maar ze staan vaak in aanbieding. Dan betaal je 3.90 euro), aan de extra shimmery oogschaduwen ben je 6.90 euro kwijt. Ik vind dat de Infinity+ Sparkle oogschaduwen hun geld niet waard zijn, want ze hebben heel veel glitter en minder pigment. Maar als je fan bent van een goeie hoeveelheid glitter, dan vind je bij KIKO ook je ding .

Bij de gewone Infinity oogschaduwen vind je een spannende mix van mat, shimmer, satin en frost. Qua kleur hebben ze veel neutrale oogschaduwen, maar ook “leuke” kleuren, zoals geel, oranje en blauw.

Je krijgt een grote pan met 2 gram product. Bij MAC krijg je ter vergelijking 1.50 gram .

202 Pearly Light Gold - 212 Pearly Hazelnut - 213 Mat Cocoa
202 Pearly Light Gold – 236 Pearly Champagne – 237 Mat Cappucino
  • 202 Pearly Light Gold – een shimmery, licht beige kleur met gouden ondertoon.
  • 236 Pearly Champagne – een shimmery, licht beige kleur met een roze ondertoon.
  • 237 Mat Cappucino – een matte en koele lichtbruine kleur.
214 Mat Desert Sand, 215 Sparkling Brown, 236 Pearly Champagne
214 Mat Desert Sand – 213 Sparkling Brown – 212 Pearly Hazelnut
  • 214 Mat Desert Sand – een matte, lichtbruine kleur met mauve ondertoon.
  • 213 Mat Cocoa  – een matte, medium chocoladebruine kleur.
  • 212 Pearly Hazelnut – warm donkerbruin met gouden shimmer.
237 Mat Cappuccino - 241 Pearly Taupe - 287 Satin Taupe Grey
215 Sparkling Brown – 241 Pearly Taupe – 287 Satin Taupe Grey
  • 215 Sparkling Brown – koel donkerbruin met een gouden shimmer.
  • 241 Pearly Taupe – taupe met zilver shimmer.
  • 287 Satin Taupe Grey – donker taupe met zilver shimmer.

 Ik ben heel tevreden met dit palette! Er zit een goede combinatie van mat en shimmer in, en dat vond ik heel belangrijk. Daarnaast kan ik zowel een zachte daglook als een smokey eye met dit palette creëren.

De textuur van deze oogschaduwen is briljant. Ze zijn zacht, maar je krijgt geen fall-out en ze zijn heel makkelijk te blenden. Er is veel pigment gebruikt en het is stevig samen geduwd. Voor deze swatches te krijgen, moest ik maar één keer met mijn vinger in de pan draaien.

Vooral van de matte oogschaduwen was ik onder de indruk. Het is niet steeds eenvoudig om goede matte oogschaduwen te vinden, maar KIKO heeft met deze de nagel op de kop geslagen (ze zijn eerlijk gezegd beter dan MAC ’s matte oogschaduwen, maar lijken wat op Matte²). Niet te hard, niet te zacht en zot veel pigment: zo zien we het graag.

Prijs/kwaliteit-gewijs doet niemand beter dan KIKO. Haast je naar Rijsel en stel ook een palette samen!

KIKO Clics Palette – 4.90 euro per oogschaduw en 9.90 euro voor het palette. Te koop bij KIKO.